Гаряча тема:
- Війна
Хочу запропонувати вам до всіх вже відомих способів маринування м'яса ще один – з «родзинкою». І йдеться не про якийсь секретний інгредієнт, а про спосіб. Цим рецептом із моїм найдорожчим татечком колись поділився знайомий, який працював кухарем у Гуменцях, що на так званому «тещиному язику» на в’їзді у Кам’янець-Подільський. А там, як відомо, смажать просто казковий шашлик про який буквально ходять легенди. М'ясо виходить ніжним і дуууже соковитим. А який у нього смак!
Інгредієнти:
2 кг м'яса (батько завжди маринує свинячу шийку),
10 цибулин (і це не багато!),
приправи (хмелі-сунелі, коріандр, суха суміш «Аджика»),
сіль за смаком,
2-3 ст. л. рафінованої олії.
Приготування:
М'ясо підготувати як зазвичай для шашлику – помити, нарізати немаленькими шматками, скласти в ємність для маринування – вона повинна бути великою, щоб було зручно перемішати м'ясо з маринадом. А ось основний секрет отримання соковитого шашлику: потрібно допомогти цибулі віддати всі свої соки м'ясу – просто подрібнити її в блендері або перекрутити через м’ясорубку (вона швидко пустить сік, зробить м'ясо ароматним і соковитим. І не потрібно боятися гірчинки цибулі. Олія її нейтралізує).
У м'ясо висипати по пакетику приправ хмелі-сунелі й аджика (в її складі перець червоний гострий, коріандр, часник, насіння кропу, паприка). Якщо потрібно, то додати ще трішки коріандру. Ще ми любимо до м'яса приправу «Кавказька» – там коріандр, перець червоний гострий, перець червоний солодкий, базилік, часник, м'ята. Посолити за смаком.
Додати пюре з цибулі й влити олію. Ретельно перемішати м'ясо з маринадом і залишити просочуватися (принадність цього маринаду в тому, що м'ясо можна замаринувати незадовго до смаження, поки прогорають дрова. Тобто, не обов'язково шашлик маринувати всю ніч. Хоча постоявши ніч – гіршим він не буде).
Надіти шашлик на шампури і смажити як зазвичай.
Стежте, щоб шашлик не горів, слід регулярно прокручувати шампури.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо вам подобається смажена цибулька, то ніхто не забороняє декілька головок порізати кільцями й замаринувати разом із м’ясом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: