ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Шашлик із «родзинкою» за рецептом мого батька

29 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6335
Хочу запропонувати вам до всіх вже відомих способів маринування м'яса ще один – з «родзинкою».
Хочу запропонувати вам до всіх вже відомих способів маринування м'яса ще один – з «родзинкою». Фото: автора

Саме в такий спосіб смажать м’яско відомі м’ясоїди та шашликолюби.

Хочу запропонувати вам до всіх вже відомих способів маринування м'яса ще один – з «родзинкою». І йдеться не про якийсь секретний інгредієнт, а про спосіб. Цим рецептом із моїм найдорожчим татечком колись поділився знайомий, який працював кухарем у Гуменцях, що на так званому «тещиному язику» на в’їзді у Кам’янець-Подільський. А там, як відомо, смажать просто казковий шашлик про який буквально ходять легенди. М'ясо виходить ніжним і дуууже соковитим. А який у нього смак!

Інгредієнти:

2 кг м'яса (батько завжди маринує свинячу шийку),

10 цибулин (і це не багато!),

приправи (хмелі-сунелі, коріандр, суха суміш «Аджика»),

сіль за смаком,

2-3 ст. л. рафінованої олії.

Приготування:

М'ясо підготувати як зазвичай для шашлику – помити, нарізати немаленькими шматками, скласти в ємність для маринування – вона повинна бути великою, щоб було зручно перемішати м'ясо з маринадом. А ось основний секрет отримання соковитого шашлику: потрібно допомогти цибулі віддати всі свої соки м'ясу – просто подрібнити її в блендері або перекрутити через м’ясорубку (вона швидко пустить сік, зробить м'ясо  ароматним і соковитим. І не потрібно боятися гірчинки цибулі. Олія її нейтралізує).

У м'ясо висипати по пакетику приправ хмелі-сунелі й аджика (в її складі перець червоний гострий, коріандр, часник, насіння кропу, паприка). Якщо потрібно, то додати ще трішки коріандру. Ще ми любимо до м'яса приправу «Кавказька» – там коріандр, перець червоний гострий, перець червоний солодкий, базилік, часник, м'ята. Посолити за смаком.

Додати пюре з цибулі й влити олію. Ретельно перемішати м'ясо з маринадом і залишити просочуватися (принадність цього маринаду в тому, що м'ясо можна замаринувати незадовго до смаження, поки прогорають дрова. Тобто, не обов'язково шашлик маринувати всю ніч. Хоча постоявши ніч – гіршим він не буде).

Надіти шашлик на шампури і смажити як зазвичай.

Стежте, щоб шашлик не горів, слід регулярно прокручувати шампури.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо вам подобається смажена цибулька, то ніхто не забороняє декілька головок порізати кільцями й замаринувати разом із м’ясом.

 

 

м`ясо та субпродукти, гриль, страви для пікніку, пікнік, страви зі свинини, шашлик з родзинкою, шашлик, страви для пікніку, страви на мангалі,

Коментарі:

  Так  Ні, дякую