clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1553

Нототенія у гірчичному соусі по-фінськи

За цим рецептом можна готувати будь-яку морську рибку із білим м’ясом (сайда, хек, минтай, тріска тощо).
За цим рецептом можна готувати будь-яку морську рибку із білим м’ясом (сайда, хек, минтай, тріска тощо). Фото: автора

Рибка виходить дуже смачною, з приємним тонким ароматом. Гірчичний соус дарує їй додаткову соковитість і пікантний смак.

За цим рецептом можна готувати будь-яку морську рибку із білим м’ясом (сайда, хек, минтай, тріска тощо). У мене цього разу нототенія. Страва виходить ніжною і водночас пікантною. А ще вона дуже святкова.

Інгредієнти:

1кг нототенії,

1 ст. л. гострої гірчиці,

2 яйця,

0,5 лимона (тільки сік),

1 ст. л. борошна для соусу+для панірування риби,

1 ст. л. вершкового масла,

сіль, чорний мелений перець,

приправа для риби.

Приготування:

Рибу помити, почистити, видалити плавники (якщо тушка велика – нарізати порційними шматками).

Змішати яйця, гірчицю, лимонний сік, сіль, перець та приправу до риби.

Залити рибу цією сумішшю й залишити на 2 години.

Потім вмочити кожен шматочок у борошно й обсмажити на розігрітій олії до золотавої скоринки.

Скласти в каструльку з товстим дном.

Окремо приготувати соус: на сухій сковорідці обсмажити борошно, вершкове масло.

Влити від риби маринад, швидко розмішати, щоб не було грудочок (за необхідності розвести соус будь-яким бульйоном, доводячи його до потрібної консистенції; на цьому етапі гірчичний соус можна зробити більш-менш густим, на свій смак).

Залити рибу приготовленим соусом, накрити кришкою і довести до готовності на повільному вогні протягом 15 хвилин.

Подавати рибку разом із соусом.

Можна сервірувати страву бальзамічним соусом.

риба та морепродукти, святкові страви, фінська кухня, нототенія, смажена риба, нототенія в гірчичному соусі по-фінськи, гірчичний соус

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Смажена салака-хамса по-іспанськи (Boquerones ан Adobo)
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1839
Головний секрет страви – рибка спочатку маринується, а лише потім смажиться.
Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3591
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
Рибний бюджетний пиріг нашвидкуруч
риба та морепродукти, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2733
Коли за вікном весняна пора, хочеться ситної, але, у той же час, не дуже жирної страви.
Сьомга з овочами на сковорідці (експрес-рецепт)
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1170
При такому способі приготування будь-яка рибка виходить ніжною та соковитою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: