ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Нототенія у гірчичному соусі по-фінськи

3 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3859
За цим рецептом можна готувати будь-яку морську рибку із білим м’ясом (сайда, хек, минтай, тріска тощо).
За цим рецептом можна готувати будь-яку морську рибку із білим м’ясом (сайда, хек, минтай, тріска тощо). Фото: автора

Рибка виходить дуже смачною, з приємним тонким ароматом. Гірчичний соус дарує їй додаткову соковитість і пікантний смак.

За цим рецептом можна готувати будь-яку морську рибку із білим м’ясом (сайда, хек, минтай, тріска тощо). У мене цього разу нототенія. Страва виходить ніжною і водночас пікантною. А ще вона дуже святкова.

Інгредієнти:

1кг нототенії,

1 ст. л. гострої гірчиці,

2 яйця,

0,5 лимона (тільки сік),

1 ст. л. борошна для соусу+для панірування риби,

1 ст. л. вершкового масла,

сіль, чорний мелений перець,

приправа для риби.

Приготування:

Рибу помити, почистити, видалити плавники (якщо тушка велика – нарізати порційними шматками).

Змішати яйця, гірчицю, лимонний сік, сіль, перець та приправу до риби.

Залити рибу цією сумішшю й залишити на 2 години.

Потім вмочити кожен шматочок у борошно й обсмажити на розігрітій олії до золотавої скоринки.

Скласти в каструльку з товстим дном.

Окремо приготувати соус: на сухій сковорідці обсмажити борошно, вершкове масло.

Влити від риби маринад, швидко розмішати, щоб не було грудочок (за необхідності розвести соус будь-яким бульйоном, доводячи його до потрібної консистенції; на цьому етапі гірчичний соус можна зробити більш-менш густим, на свій смак).

Залити рибу приготовленим соусом, накрити кришкою і довести до готовності на повільному вогні протягом 15 хвилин.

Подавати рибку разом із соусом.

Можна сервірувати страву бальзамічним соусом.

риба та морепродукти, святкові страви, фінська кухня, нототенія, смажена риба, нототенія в гірчичному соусі по-фінськи, гірчичний соус

Коментарі:

  Так  Ні, дякую