Гаряча тема:
- Війна
За цим рецептом можна готувати будь-яку морську рибку із білим м’ясом (сайда, хек, минтай, тріска тощо). У мене цього разу нототенія. Страва виходить ніжною і водночас пікантною. А ще вона дуже святкова.
Інгредієнти:
1кг нототенії,
1 ст. л. гострої гірчиці,
2 яйця,
0,5 лимона (тільки сік),
1 ст. л. борошна для соусу+для панірування риби,
1 ст. л. вершкового масла,
сіль, чорний мелений перець,
приправа для риби.
Приготування:
Рибу помити, почистити, видалити плавники (якщо тушка велика – нарізати порційними шматками).
Змішати яйця, гірчицю, лимонний сік, сіль, перець та приправу до риби.
Залити рибу цією сумішшю й залишити на 2 години.
Потім вмочити кожен шматочок у борошно й обсмажити на розігрітій олії до золотавої скоринки.
Скласти в каструльку з товстим дном.
Окремо приготувати соус: на сухій сковорідці обсмажити борошно, вершкове масло.
Влити від риби маринад, швидко розмішати, щоб не було грудочок (за необхідності розвести соус будь-яким бульйоном, доводячи його до потрібної консистенції; на цьому етапі гірчичний соус можна зробити більш-менш густим, на свій смак).
Залити рибу приготовленим соусом, накрити кришкою і довести до готовності на повільному вогні протягом 15 хвилин.
Подавати рибку разом із соусом.
Можна сервірувати страву бальзамічним соусом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: