ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Італійський яблучний пиріг від сестер Сімілі

4 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 11056
На наступний день пиріг ще смачніший і ріжеться значно краще.
На наступний день пиріг ще смачніший і ріжеться значно краще. Фото: автора

На смак – ніжне суфле. Соковитий, ароматний і дуже яблучний смаколик!

Надзвичайно смачний яблучний пиріг від відомих болонських сестричок-кулінарок Маргарити та Валерії Сімілі. Якщо ви ще їх не знаєте, поясню: ці дві феї-чарівниці відомі в усьому світі, як автори багатьох кулінарних рецептів та книг. Вони не просто чаклують із тістом, а вміють творити чудеса на кухні. Всі їхні рецепти дуже прості й перевірені неодноразово. Слідуючи їхнім порадам все виходить із першого ж разу. Повертаючись до нашого пирога: це чудова проста випічка, в якій дуже багато яблук і мало тіста! Пиріг дуже ніжний і вологий всередині, і з чудовою цукровою скоринкою зверху. Якщо ви обожнюєте яблучну випічку так, як люблю її я, то обов’язково маєте спробувати цей смаколик.

Інгредієнти:                                

1 кг яблук,

3 яйця,

120 г + 2 ст. л. цукру для посипання,

150 мл молока,

1 пакетик ванільного цукру,

цедра 1 лимона,

150 г борошна,

1 ч. л. розпушувача,

1 ч. л. кориці,

дрібка солі,

30 г вершкового масла.

Приготування:

Яблука почистити від шкірки й насіння. Нарізати тонкими слайсами

(або можна натерти на тертці Бернер; я скористалася звичайною овочечисткою).

Борошно змішати з розпушувачем, сіллю і корицею. Яйця збити з цукром і ванільним цукром в пишну масу. Додати молоко і ще трохи збити.

 

В рідку частину всипати борошняну суміш і вимішати тісто (воно вийде трохи рідкуватим). У тісто викласти цедру лимона і яблука. Все добре перемішати.

Форму для випічки (у мене роз’ємна квадратна розміром 32х32 см) встелити пергаментом, вилити тісто й розрівняти. Зверху розкласти охолоджене вершкове масло, нарізане невеликими шматочками.

Посипати 2 ст. л. цукру (я це зробити забула й тому посипала вже наприкінці випікання).

Випікати 40-50 хвилин при 180°С до рум'яної скоринки зверху. Готовий пиріг охолодити 10 хвилин в формі на решітці, а потім дістати з форми й зняти папір.

Нарізати пиріг на квадратні шматочки й можна пригощатися.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: на наступний день пиріг ще смачніший і ріжеться значно краще. Шматочки виходять більше естетичними та багатошаровими.

яблучний пиріг, солодка випічка, випічка з яблук, яблучна випічка, італійська кухня, яблучний пиріг сестер сімілі, сестри сімілі, італійська випічка, яблука

Коментарі:

  Так  Ні, дякую