Гаряча тема:
- Війна
Надзвичайно смачний яблучний пиріг від відомих болонських сестричок-кулінарок Маргарити та Валерії Сімілі. Якщо ви ще їх не знаєте, поясню: ці дві феї-чарівниці відомі в усьому світі, як автори багатьох кулінарних рецептів та книг. Вони не просто чаклують із тістом, а вміють творити чудеса на кухні. Всі їхні рецепти дуже прості й перевірені неодноразово. Слідуючи їхнім порадам все виходить із першого ж разу. Повертаючись до нашого пирога: це чудова проста випічка, в якій дуже багато яблук і мало тіста! Пиріг дуже ніжний і вологий всередині, і з чудовою цукровою скоринкою зверху. Якщо ви обожнюєте яблучну випічку так, як люблю її я, то обов’язково маєте спробувати цей смаколик.
Інгредієнти:
1 кг яблук,
3 яйця,
120 г + 2 ст. л. цукру для посипання,
150 мл молока,
1 пакетик ванільного цукру,
цедра 1 лимона,
150 г борошна,
1 ч. л. розпушувача,
1 ч. л. кориці,
дрібка солі,
30 г вершкового масла.
Приготування:
Яблука почистити від шкірки й насіння. Нарізати тонкими слайсами
(або можна натерти на тертці Бернер; я скористалася звичайною овочечисткою).
Борошно змішати з розпушувачем, сіллю і корицею. Яйця збити з цукром і ванільним цукром в пишну масу. Додати молоко і ще трохи збити.
В рідку частину всипати борошняну суміш і вимішати тісто (воно вийде трохи рідкуватим). У тісто викласти цедру лимона і яблука. Все добре перемішати.
Форму для випічки (у мене роз’ємна квадратна розміром 32х32 см) встелити пергаментом, вилити тісто й розрівняти. Зверху розкласти охолоджене вершкове масло, нарізане невеликими шматочками.
Посипати 2 ст. л. цукру (я це зробити забула й тому посипала вже наприкінці випікання).
Випікати 40-50 хвилин при 180°С до рум'яної скоринки зверху. Готовий пиріг охолодити 10 хвилин в формі на решітці, а потім дістати з форми й зняти папір.
Нарізати пиріг на квадратні шматочки й можна пригощатися.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: на наступний день пиріг ще смачніший і ріжеться значно краще. Шматочки виходять більше естетичними та багатошаровими.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: