clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

5 Травня 2017 р. Аврора Крейнес 412

М'ясо «Панське» під пікантним чорничним соусом


Запікається м’ясо під соусом із чорниці. Можна використовувати як свіжу, так і заморожену ягоду. Поєднання дивовижне.

Дуже ароматне й смачне. А ще м'ясо виходить таким м’яким, що його можна їсти одними губами.

 

Запікається м’ясо під соусом із чорниці. Можна використовувати як свіжу, так і заморожену ягоду. Поєднання дивовижне. Рекомендую. Смакота!

Інгредієнти:
1 кг свинини,
0,5 банки консервованих ананасів,
200 г російського сиру,
1 ст. л апельсинової цедри,
каррі, 1/2 ч. л. паприки,

0,5 склянки червоного сухого вина.

Маринад:
1 ст. л. гірчиці,
0,5 склянки ананасового соку (злити з консервованих ананасів),
перець чорний мелений,
3 ст. л. соєвий соус.

Соус:
1 склянка чорниці (у мене заморожена),
1/2 склянки червоного сухого вина,
2-3 ст. л. соєвого соусу,
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю (можна картопляного),
1 ст. л. вершкового масла.

Приготування:
Змішати в мисці ананасовий сік, соєвий соус, гірчицю, сіль, перець. М'ясо промити і обсушити, відбити з кожного боку. Потім замочити в цій суміші. Залишити маринуватися на 1-2 години.


Соус: в миску або каструлю налити 1/2 склянки вина, довести до кипіння. Додати чорницю (трохи придушити ложкою), 2-3 ст. л. соєвого соусу і поставити на вогонь для уварювання. Соус повинен трохи загуснути. Потім додати по чуть-чуть 1 ст. л. крохмаль і масло вершкове. Гарненько розмішати, прогріти вещё 1-2 хвилини. Якщо маса рідкуватий, то крохмаль можна збільшити, по соусу консистенція повинна бути як сироп.


Форму застелити фольгою і викласти на неї мариновані шматочки м'яса (в один шар).

У ту ж ємність, де маринувалися м'ясо, додати спеції (паприка, каррі, апельсинова цедра) і влити вино. Закип'ятити і перелити цю масу до м'яса. Зверху викласти шматочки ананаса.

Полити чорничним соусом.

Затерти сиром.

Запікати 40 хвилин до випаровування всієї рідини. М'ясо перекласти на тарілку і полити соусом.

м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів, чорниця, м’ясо панське з чорничним соусом, м’ясо під соусом, ягідний соус

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Фірмовий шашлик від мангальника ресторану «Хутір» Дмитра Савчука
м`ясо та субпродукти, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1496
М’ясо завдяки сухому маринаду завжди виходить м’яким, соковитим та ніжним.
Дуже ніжна куряча печінка в апельсиновому соку
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1030
Такої смачної печінки ми ще не їли! Вона приголомшлива – соковита, ніжна із легкою ноткою апельсину. Саме легкою, не нав’язливою!
Запечена курочка, фарширована яблуками та чорносливом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 605
Бонус – цікавий метод приготування, завдяки якому м’ясо завжди виходить соковитим та із рум’яною скоринкою.
«Карне алла піцайола» - м'ясо родом з Південної Італії
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1096
У цієї страви є декілька версій, і всі вони підкуповують не лише своїм смаком, але й простотою приготування.
Показати ще
Коментарів - 0: