Гаряча тема:
- Війна
Запікається м’ясо під соусом із чорниці. Можна використовувати як свіжу, так і заморожену ягоду. Поєднання дивовижне. Рекомендую. Смакота!
Інгредієнти:
1 кг свинини,
0,5 банки консервованих ананасів,
200 г російського сиру,
1 ст. л апельсинової цедри,
каррі, 1/2 ч. л. паприки,
0,5 склянки червоного сухого вина.
Маринад:
1 ст. л. гірчиці,
0,5 склянки ананасового соку (злити з консервованих ананасів),
перець чорний мелений,
3 ст. л. соєвий соус.
Соус:
1 склянка чорниці (у мене заморожена),
1/2 склянки червоного сухого вина,
2-3 ст. л. соєвого соусу,
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю (можна картопляного),
1 ст. л. вершкового масла.
Приготування:
Змішати в мисці ананасовий сік, соєвий соус, гірчицю, сіль, перець. М'ясо промити і обсушити, відбити з кожного боку. Потім замочити в цій суміші. Залишити маринуватися на 1-2 години.
Соус: в миску або каструлю налити 1/2 склянки вина, довести до кипіння. Додати чорницю (трохи придушити ложкою), 2-3 ст. л. соєвого соусу і поставити на вогонь для уварювання. Соус повинен трохи загуснути. Потім додати по чуть-чуть 1 ст. л. крохмаль і масло вершкове. Гарненько розмішати, прогріти вещё 1-2 хвилини. Якщо маса рідкуватий, то крохмаль можна збільшити, по соусу консистенція повинна бути як сироп.
Форму застелити фольгою і викласти на неї мариновані шматочки м'яса (в один шар).
У ту ж ємність, де маринувалися м'ясо, додати спеції (паприка, каррі, апельсинова цедра) і влити вино. Закип'ятити і перелити цю масу до м'яса. Зверху викласти шматочки ананаса.
Полити чорничним соусом.
Затерти сиром.
Запікати 40 хвилин до випаровування всієї рідини. М'ясо перекласти на тарілку і полити соусом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: