clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1711

Салат "Новинка" із редисом, баликом і грінками

Завдяки балику й сиру салат стає ситнішим, а хрусткі гріночки зроблять його ще смачнішим.
Завдяки балику й сиру салат стає ситнішим, а хрусткі гріночки зроблять його ще смачнішим. Фото: автора

Головна родзинка страви – хрусткі, ароматні смажені сухарики.

Сезон свіжої редиски наразі в самому розпалі. Найпоширеніший салат із цього овочу – це редис, огірок і зелена цибуля. Але крім нього є і багато інших, теж дуже смачних салатиків. Наразі хочу запропонувати вам свій авторський рецепт. Завдяки балику й сиру салат стає ситнішим, а хрусткі гріночки зроблять його ще смачнішим.

Інгредієнти:

200 г редису,

100 г зеленої цибулі,

100 г твердого сиру (у мене «Маасдам»),

150 г балику (або шинки),

8-9 перепелиних яєць (можна курячих).

Для грінок:

100-150 г білого батону,

2-3 зубки часнику,

олія, сіль, перець, пряні трави.

Заправка:

2 ст. л. білого винного оцту,

1 ч. л. зернистої французької гірчиці,

6 ст. л. оливкової олії,

сіль, перець за смаком, дрібка цукру.

Приготування:

Перепелині яйця відварити й почистити.

Зелену цибулю подрібнити й викласти на дно тарілки. Зверху – редис, нарізати кружальцями.

Потім розкласти половинки перепелиних яєць.

Далі балик, нарізаний кубиками чи соломкою та сир, нарізати тонкими прозорими пелюстками (це зручно робити за допомогою овочечистки). 

Приготувати грінки: на оливковій олії підсмажити декілька зубків часнику, розчавивши їх перед цим ножем. Коли часник віддасть олії свій аромат, зубки витягнути. Батон нарізати кубиками й підсмажити до золотавої скоринки в ароматній олії. Посолити, поперчити та присмачити улюбленими сушеними травками за смаком.

Посипати салат грінками.

Для заправки: оцет злегка збити з гірчицею, сіллю, цукром і меленим чорним перцем. Додати олію, розмішати й заправити салат.

салати, салати без майонезу, весняні салати, сухарики, салат новинка з редисом, грінки, баликом і грінками, салати з редису, редис

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Божевільна редиска»
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1717
Смажена редиска це щось! Рекомендую всім спробувати!
Весняний салат із редиски, бринзи й кукурудзи
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1378
Крім того, що легкий та неймовірно смачний, він ще й готується буквально за 10-15 хвилин.
«Трав’яна» кухня: усе, що є на городі — згодиться на нашому столі!
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1669
Запевняють досвідчені городниці, які зі звичайних трав готують справжні кулінарні шедеври
Салат з копченою куркою, виноградом та сухариками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1602
Варіація на тему «салат Тіфані» тільки без майонезу.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: