Гаряча тема:
- Війна
Сезон свіжої редиски наразі в самому розпалі. Найпоширеніший салат із цього овочу – це редис, огірок і зелена цибуля. Але крім нього є і багато інших, теж дуже смачних салатиків. Наразі хочу запропонувати вам свій авторський рецепт. Завдяки балику й сиру салат стає ситнішим, а хрусткі гріночки зроблять його ще смачнішим.
Інгредієнти:
200 г редису,
100 г зеленої цибулі,
100 г твердого сиру (у мене «Маасдам»),
150 г балику (або шинки),
8-9 перепелиних яєць (можна курячих).
Для грінок:
100-150 г білого батону,
2-3 зубки часнику,
олія, сіль, перець, пряні трави.
Заправка:
2 ст. л. білого винного оцту,
1 ч. л. зернистої французької гірчиці,
6 ст. л. оливкової олії,
сіль, перець за смаком, дрібка цукру.
Приготування:
Перепелині яйця відварити й почистити.
Зелену цибулю подрібнити й викласти на дно тарілки. Зверху – редис, нарізати кружальцями.
Потім розкласти половинки перепелиних яєць.
Далі балик, нарізаний кубиками чи соломкою та сир, нарізати тонкими прозорими пелюстками (це зручно робити за допомогою овочечистки).
Приготувати грінки: на оливковій олії підсмажити декілька зубків часнику, розчавивши їх перед цим ножем. Коли часник віддасть олії свій аромат, зубки витягнути. Батон нарізати кубиками й підсмажити до золотавої скоринки в ароматній олії. Посолити, поперчити та присмачити улюбленими сушеними травками за смаком.
Посипати салат грінками.
Для заправки: оцет злегка збити з гірчицею, сіллю, цукром і меленим чорним перцем. Додати олію, розмішати й заправити салат.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: