clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2116

Салат "Новинка" із редисом, баликом і грінками

Завдяки балику й сиру салат стає ситнішим, а хрусткі гріночки зроблять його ще смачнішим.
Завдяки балику й сиру салат стає ситнішим, а хрусткі гріночки зроблять його ще смачнішим. Фото: автора

Головна родзинка страви – хрусткі, ароматні смажені сухарики.

Сезон свіжої редиски наразі в самому розпалі. Найпоширеніший салат із цього овочу – це редис, огірок і зелена цибуля. Але крім нього є і багато інших, теж дуже смачних салатиків. Наразі хочу запропонувати вам свій авторський рецепт. Завдяки балику й сиру салат стає ситнішим, а хрусткі гріночки зроблять його ще смачнішим.

Інгредієнти:

200 г редису,

100 г зеленої цибулі,

100 г твердого сиру (у мене «Маасдам»),

150 г балику (або шинки),

8-9 перепелиних яєць (можна курячих).

Для грінок:

100-150 г білого батону,

2-3 зубки часнику,

олія, сіль, перець, пряні трави.

Заправка:

2 ст. л. білого винного оцту,

1 ч. л. зернистої французької гірчиці,

6 ст. л. оливкової олії,

сіль, перець за смаком, дрібка цукру.

Приготування:

Перепелині яйця відварити й почистити.

Зелену цибулю подрібнити й викласти на дно тарілки. Зверху – редис, нарізати кружальцями.

Потім розкласти половинки перепелиних яєць.

Далі балик, нарізаний кубиками чи соломкою та сир, нарізати тонкими прозорими пелюстками (це зручно робити за допомогою овочечистки). 

Приготувати грінки: на оливковій олії підсмажити декілька зубків часнику, розчавивши їх перед цим ножем. Коли часник віддасть олії свій аромат, зубки витягнути. Батон нарізати кубиками й підсмажити до золотавої скоринки в ароматній олії. Посолити, поперчити та присмачити улюбленими сушеними травками за смаком.

Посипати салат грінками.

Для заправки: оцет злегка збити з гірчицею, сіллю, цукром і меленим чорним перцем. Додати олію, розмішати й заправити салат.

салати, салати без майонезу, весняні салати, сухарики, салат новинка з редисом, грінки, баликом і грінками, салати з редису, редис

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Божевільна редиска»
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2275
Смажена редиска це щось! Рекомендую всім спробувати!
Салатик із консервованою квасолею, баликом та сухариками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1569
Рецепт із серії «гості на порозі» – відкрив баночку-другу і готово!
Весняний картопляний салат з редискою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1303
Дуже простий і нехитрий салатик, але смачний та незвичний.
Салат з копченою куркою, виноградом та сухариками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2220
Варіація на тему «салат Тіфані» тільки без майонезу.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: