clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

8 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1113

Найніжніший торт «Нірка крота» – еталон французької випічки


Цей дивовижно красивий торт із шоколадним бісквітом, банановою начинкою та практично невагомим полуничним суфле вважається зразком традиційної французької випічки, яка славиться своєю ніжністю і легкістю. Торт не складний у приготуванні, а результат завжд Фото: автора

Мій фаворит у сімейному списку ідеальної фруктово-шоколадної випічки.

Цей дивовижно красивий торт із шоколадним бісквітом, банановою начинкою та практично невагомим полуничним суфле вважається зразком традиційної французької випічки, яка славиться своєю ніжністю і легкістю. Торт не складний у приготуванні, а результат завжди приголомшливий. Особисто для мене цей смаколик став колись справжньою знахідкою. У ньому все, як я люблю – багато начинки та мінімум тіста.

Інгредієнти:

Для бісквіту:

170 г цукру,

4 великих яйця,

180 г борошна,

3 ст. л. какао,

1 ч. л. розпушувача,

5 ст. л. окропу.

Крем:

250 г домашнього сир,

100 г цукрової пудри,

500 г жирних вершків (не менше 33%),

1 упаковка полуничного желе (у мене польська галяретка – вона має більш насиченіший смак та дуже ароматна),

1 стиглий банан,

2-3 ст. л. води,

ванілін.

Начинка:

6 бананів.

Форма для торта діаметром 26 см.

Приготування:

Ввімкнути духовку й розігріти її до 200°С, форму встелити пергаментом (я роблю також обідок по колу кільця форми, нічим не змащую). Окріп охолодити до 70°С.

Бісквіт: в окремій мисці відокремити жовтки від білків. Жовтки збити міксером із водою, додати цукор. На маленькій швидкості збивати 2 хвилини. Білки в іншій мисці збивати 5-10 хвилин до пишної піни. Борошно просіяти з розпушувачем та какао. Перемішати й висипати все в суміш збитих жовтків. На мінімальній швидкості міксера збивати тісто близько 5 хвилин. Як тільки всі інгредієнти розчиняться, додати білки.

Обережно перемішати силіконовою лопаткою у напрямку знизу догори.

Вилити масу у форму. Злегка постукати нею по столі, щоб випустити пухирці повітря.

Поставити випікатися в духову шафу на 25 хвилин (режим «верх-низ»). Готовий бісквіт залишити охолоджуватися в формі приблизно годину.

Потім корж вийняти і, відмірявши 3 см від краю, поступово вирізати м’якуш, залишивши тонкі дно й бічні стінки.

Крем: залити желе холодною водою і дати йому набрякнути. Потім розчинити на маленькому вогні (не кип’ятити!). В блендері збити сир з цукровою пудрою та ваніліном. Додати банан й ще раз все перемолоти (маса має бути без грудочок, однорідна,як сиркова маса).

Ввести ледь тепле полуничне желе.

Перемішати лопаткою. В окремій мисці збити вершки до стійких піків (у мене стояла ложка).

Перекласти в сирно-желатинову суміш.

Кілька хвилин продовжувати збивати, поки всі складові не «потоваришують». Поставити крем в холодильник на 20 хвилин.

Збірка торта: корж розмістити на широкій таці, розносі або дощечці. Нішу, яка утворилася після вирізання "серцевини", змастити 3-4 ст. л. крему.

Зверху – почищені банани у вигляді серпантину.

На банани викласти весь крем, формуючи гірку-кротовиння.

Бісквітний м'якуш, який залишився після вирізання серцевини коржа, дрібно розкришити. Посипати тортик зверху цією шоколадною крихтою (імітація землі). Можна притрусити також какао.

Поставити тортик в холодильник як мінімум на 4-6 годин для застигання.

Після цього він нарізується ідеально.

 

 

 

торти, мусові торти, торт нірка крота, крем-суфле, желе, банани, шоколадний бісквіт, ідеальний бісквіт, торти, крем-суфле, французька кухня, французька випічка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шоколадно-сирний торт «Вишневі сутінки»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1573
Не нудотний, з легкою кислинкою ягідного желе. Цей торт дуже простий у приготуванні, при цьому виглядає ошатно й має неймовірний смак!
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Пляцок вишнево-маковий «Гори-полонини»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1871
Шоколадні та ванільні коржі, макова начинка, смажені горішки, соковиті вишні, а зверху – пишна меренга, яка нагадує засніжені піки Карпат. Це не тортик, а справжня солодка мрія!
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Пляцок «Курка в декреті»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 2569
Шедевральний тортик, який обов’язково сподобається Вогняному Півню.
Торт на основі польського пляцка «Пані Валевська»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 2831
Традиційний десерт польської кухні, який вже став досить популярним і на Західній Україні.
Показати ще
Коментарів - 0: