Гаряча тема:
- Війна
Цей дивовижно красивий торт із шоколадним бісквітом, банановою начинкою та практично невагомим полуничним суфле вважається зразком традиційної французької випічки, яка славиться своєю ніжністю і легкістю. Торт не складний у приготуванні, а результат завжди приголомшливий. Особисто для мене цей смаколик став колись справжньою знахідкою. У ньому все, як я люблю – багато начинки та мінімум тіста.
Інгредієнти:
Для бісквіту:
170 г цукру,
4 великих яйця,
180 г борошна,
3 ст. л. какао,
1 ч. л. розпушувача,
5 ст. л. окропу.
Крем:
250 г домашнього сир,
100 г цукрової пудри,
500 г жирних вершків (не менше 33%),
1 упаковка полуничного желе (у мене польська галяретка – вона має більш насиченіший смак та дуже ароматна),
1 стиглий банан,
2-3 ст. л. води,
ванілін.
Начинка:
6 бананів.
Форма для торта діаметром 26 см.
Приготування:
Ввімкнути духовку й розігріти її до 200°С, форму встелити пергаментом (я роблю також обідок по колу кільця форми, нічим не змащую). Окріп охолодити до 70°С.
Бісквіт: в окремій мисці відокремити жовтки від білків. Жовтки збити міксером із водою, додати цукор. На маленькій швидкості збивати 2 хвилини. Білки в іншій мисці збивати 5-10 хвилин до пишної піни. Борошно просіяти з розпушувачем та какао. Перемішати й висипати все в суміш збитих жовтків. На мінімальній швидкості міксера збивати тісто близько 5 хвилин. Як тільки всі інгредієнти розчиняться, додати білки.
Обережно перемішати силіконовою лопаткою у напрямку знизу догори.
Вилити масу у форму. Злегка постукати нею по столі, щоб випустити пухирці повітря.
Поставити випікатися в духову шафу на 25 хвилин (режим «верх-низ»). Готовий бісквіт залишити охолоджуватися в формі приблизно годину.
Потім корж вийняти і, відмірявши 3 см від краю, поступово вирізати м’якуш, залишивши тонкі дно й бічні стінки.
Крем: залити желе холодною водою і дати йому набрякнути. Потім розчинити на маленькому вогні (не кип’ятити!). В блендері збити сир з цукровою пудрою та ваніліном. Додати банан й ще раз все перемолоти (маса має бути без грудочок, однорідна,як сиркова маса).
Ввести ледь тепле полуничне желе.
Перемішати лопаткою. В окремій мисці збити вершки до стійких піків (у мене стояла ложка).
Перекласти в сирно-желатинову суміш.
Кілька хвилин продовжувати збивати, поки всі складові не «потоваришують». Поставити крем в холодильник на 20 хвилин.
Збірка торта: корж розмістити на широкій таці, розносі або дощечці. Нішу, яка утворилася після вирізання "серцевини", змастити 3-4 ст. л. крему.
Зверху – почищені банани у вигляді серпантину.
На банани викласти весь крем, формуючи гірку-кротовиння.
Бісквітний м'якуш, який залишився після вирізання серцевини коржа, дрібно розкришити. Посипати тортик зверху цією шоколадною крихтою (імітація землі). Можна притрусити також какао.
Поставити тортик в холодильник як мінімум на 4-6 годин для застигання.
Після цього він нарізується ідеально.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: