Гаряча тема:
- Війна
Якщо у ваші плани втрутилася негода і вам із друзями не світить пікнік на природі, підняти настрій собі й компанії можна завдяки простому рецепту. Для цього вам навіть не доведеться виходити з дому. Головний секрет такого м'яска: готувати треба в рукаві для запікання на цибульній «подушці». При цьому остання обов’язково має бути маринованою. Саме цибуля найбільше і надає м'ясу смак традиційного шашлику.
Інгредієнти:
1 кг свинини (бажано ошийок),
5-6 цибулин,
сіль, перець, спеції для шашлику.
Приготування:
М'ясо нарізати шматочками й скласти в глибоку ємність.
Поперчити, посолити, додати улюблені спеції та трави. Одну велику цибулину нарізати півкільцями та сильно й ретельно пом’яти її разом із м'ясом. Залишити маринуватися на 2 години.
За годину до приготування окремо від м'яса замаринувати цибулю, яка залишилася. Для цього її слід нарізати півкільцями, скласти в сито й полити окропом. Потім перекласти в миску, влити 3-4 ст. л. яблучного оцту, 2 ст. л. цукру, посолити (я ще трішки скропила лимонним соком).
Духовку розігріти до 200°С. Відрізати шматок рукава для запікання (по довжині трохи довший, ніж деко). З одного боку зав'язати. У рукав викласти шар маринованої цибулі (рівномірно розподілити його по всій поверхні рукава).
Зверху на цибулю викласти м'ясо (з маринованою цибулею його перемішувати не потрібно!). Зав'язати інший кінець рукава й зробити декілька проколів зверху, щоб виходило повітря.
Поставити шашлик у духовку й запікати приблизно 1-1,5 години (залежить від духовки та товщини ваших шматочків; у мене на режимі «верх-низ + вентилятор» запікався годину) . М'ясо повинно бути злегка підсмаженим.
Дістати й викласти на тарілку разом із цибулею. Вона теж виходить дуже смачною!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: