clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1170

Псевдо-шашлик у духовці – смакота без мангалу та диму

Головний секрет такого м'яска: готувати треба в рукаві для запікання на цибульній «подушці».
Головний секрет такого м'яска: готувати треба в рукаві для запікання на цибульній «подушці». Фото: автора

Нітрохи не гірший за свого «побратима», підсмаженого на багатті.

Якщо у ваші плани втрутилася негода і вам із друзями не світить пікнік на природі, підняти настрій собі й компанії можна завдяки простому рецепту. Для цього вам навіть не доведеться виходити з дому. Головний секрет такого м'яска: готувати треба в рукаві для запікання на цибульній «подушці». При цьому остання обов’язково має бути маринованою. Саме цибуля найбільше і надає м'ясу смак традиційного шашлику.

Інгредієнти:

1 кг свинини (бажано ошийок),

5-6 цибулин,

сіль, перець, спеції для шашлику.

Приготування:

М'ясо нарізати шматочками й скласти в глибоку ємність.

Поперчити, посолити, додати улюблені спеції та трави. Одну велику цибулину нарізати півкільцями та сильно й ретельно пом’яти її разом із м'ясом. Залишити маринуватися на 2 години.

За годину до приготування окремо від м'яса замаринувати цибулю, яка залишилася. Для цього її слід нарізати півкільцями, скласти в сито й полити  окропом. Потім перекласти в миску, влити 3-4 ст. л. яблучного оцту, 2 ст. л. цукру, посолити (я ще трішки скропила лимонним соком).

Духовку розігріти до 200°С. Відрізати шматок рукава для запікання (по довжині трохи довший, ніж деко). З одного боку зав'язати. У рукав викласти шар маринованої цибулі (рівномірно розподілити його по всій поверхні рукава).

Зверху на цибулю викласти м'ясо (з маринованою цибулею його перемішувати не потрібно!). Зав'язати інший кінець рукава й зробити декілька проколів зверху, щоб виходило повітря.

Поставити шашлик у духовку й запікати приблизно 1-1,5 години (залежить від духовки та товщини ваших шматочків; у мене на режимі «верх-низ + вентилятор» запікався годину) . М'ясо повинно бути злегка підсмаженим.

Дістати й викласти на тарілку разом із цибулею. Вона теж виходить дуже смачною! 

рукав, рукав для запікання, гриль, шашлик, м`ясо та субпродукти, страви для пікніку, пікнік, страви зі свинини, шашлик з родзинкою, страви в рукаві, псевдо-шашлик у духовці

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ідеальний шашлик: дуже важливо вдало замаринувати м'ясо
порадник, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1242
Тліюче вугілля, легкий димок, апетитні запахи, чисте повітря — від одних спогадів вже починає крутитися голова.
Шашлик із «родзинкою» за рецептом мого батька
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1896
Саме в такий спосіб смажать м’яско відомі м’ясоїди та шашликолюби.
Ніжна баранина в рукаві з овочами (або яловичина!)
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 639
Їжа, приготована у власному соку, набагато корисніша, ніж та, яку ми смажимо або варимо.
Які ковбаски-гриль обрати для пікніка?
порадник, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 2242
Дізнавалися працівники редакції напередодні травневих свят в рамках чергової дегустації
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: