clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

9 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 771

Псевдо-шашлик у духовці – смакота без мангалу та диму


Головний секрет такого м'яска: готувати треба в рукаві для запікання на цибульній «подушці». Фото: автора

Нітрохи не гірший за свого «побратима», підсмаженого на багатті.

Якщо у ваші плани втрутилася негода і вам із друзями не світить пікнік на природі, підняти настрій собі й компанії можна завдяки простому рецепту. Для цього вам навіть не доведеться виходити з дому. Головний секрет такого м'яска: готувати треба в рукаві для запікання на цибульній «подушці». При цьому остання обов’язково має бути маринованою. Саме цибуля найбільше і надає м'ясу смак традиційного шашлику.

Інгредієнти:

1 кг свинини (бажано ошийок),

5-6 цибулин,

сіль, перець, спеції для шашлику.

Приготування:

М'ясо нарізати шматочками й скласти в глибоку ємність.

Поперчити, посолити, додати улюблені спеції та трави. Одну велику цибулину нарізати півкільцями та сильно й ретельно пом’яти її разом із м'ясом. Залишити маринуватися на 2 години.

За годину до приготування окремо від м'яса замаринувати цибулю, яка залишилася. Для цього її слід нарізати півкільцями, скласти в сито й полити  окропом. Потім перекласти в миску, влити 3-4 ст. л. яблучного оцту, 2 ст. л. цукру, посолити (я ще трішки скропила лимонним соком).

Духовку розігріти до 200°С. Відрізати шматок рукава для запікання (по довжині трохи довший, ніж деко). З одного боку зав'язати. У рукав викласти шар маринованої цибулі (рівномірно розподілити його по всій поверхні рукава).

Зверху на цибулю викласти м'ясо (з маринованою цибулею його перемішувати не потрібно!). Зав'язати інший кінець рукава й зробити декілька проколів зверху, щоб виходило повітря.

Поставити шашлик у духовку й запікати приблизно 1-1,5 години (залежить від духовки та товщини ваших шматочків; у мене на режимі «верх-низ + вентилятор» запікався годину) . М'ясо повинно бути злегка підсмаженим.

Дістати й викласти на тарілку разом із цибулею. Вона теж виходить дуже смачною! 

рукав, рукав для запікання, гриль, шашлик, м`ясо та субпродукти, страви для пікніку, пікнік, страви зі свинини, шашлик з родзинкою, страви в рукаві, псевдо-шашлик у духовці

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Фірмовий шашлик від мангальника ресторану «Хутір» Дмитра Савчука
м`ясо та субпродукти, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1490
М’ясо завдяки сухому маринаду завжди виходить м’яким, соковитим та ніжним.
Ніжна баранина в рукаві з овочами (або яловичина!)
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 564
Їжа, приготована у власному соку, набагато корисніша, ніж та, яку ми смажимо або варимо.
СМАЧНІ ІДЕЇ ДЛЯ ПІКНІКА: Банани-гриль із шоколадом
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1277
Звикли смажити на мангалі м'ясо, рибу та овочі-гриль? А як щодо бананів?
Свинина в рукаві з вином, грушами й фініками
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 788
Якщо на вечерю у нас така свинина, страва «змітається» повністю незалежно від того, який шматок і на скільки персон я готую
Показати ще
Коментарів - 0: