Гаряча тема:
- Війна
Ніжні, пувітряні, практично невагомі тістечка... А родзинки та журавлина надають смаколикам цікавого віддітнку й просто ідеально поєднуються із бісквітом.
Інгредієнти:
Для тіста:
4 яйця,
1 склянка цукру,
100 г родзинок,
100 г в’яленої журавлини,
1 склянка молока,
2 ч. л. розпушувача,
2 склянки борошна,
ванілін.
Для крему:
1 склянка жирних вершків (не менше 30%),
1 банка згущеного молока з какао,
1 склянка будь-яких мелених горіхів (у мене волоські).
Приготування:
Бісквіт: відокремити білки від жовтків. Збити білки з дрібкою солі, поступово всипаючи 0,5 склянки цукру. Продовжувати до крутих піків. Жовтки збити міксером із рештою цукру та ваніліном. Влити молоко й розмішати. Додати родзинки, журавлину, розмішати масу вінчиком.
Просіяти борошно з розпушувачем, розмішати. Обережно ввести збиті білки, перемішуючи знизу догори. Форму встелити пергаментом (у мене 25х35 см). Вилити тісто й випікати при 180°С протягом 30 хвилин. Охолодити в духовці, щоб корж не осів, тоді дістати з форми.
Потім бісквіт розрізати на 2 коржі (якщо корж високий — можна і на три).
Крем: збити вершки. Тонкою цівкою влити шоколадне згущене молоко, продовжуючи збивати (у вас має вийти густий шоколадно-вершковий крем).
Горіхи підсмажити на сковорідці, зчистити шкірочку й подрібнити в блендері до стану крихти.
Намастити корж кремом.
Густо присипати меленими горішками. Покласти зверху другий корж+крем.
Торт зі всіх боків перемастити кремом, присипати горіхами. Прибрати в холодильник мінімум на 4-5 годин.
Потім нарізати тістечка прямокутної форми.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: ці тістечка можна робити різного розміру та форми — від маленьких до великих, від квадратних до трикутних. Або ж навіть приготувати смаколик у формі торта. А можна взяти звичайну склянку і зробити тістечка круглими. Експериментуйте також і з інгредієнтами: сухофрукти можна брати на свій розсуд. Це ж саме стосується і горішків.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: