clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1025

Тістечко «Білочка» із в’яленою журавлиною

Ці тістечка можна робити різного розміру та форми — від маленьких до великих, від квадратних до трикутних.
Ці тістечка можна робити різного розміру та форми — від маленьких до великих, від квадратних до трикутних. Фото: автора

Подібні смаколики часто-густо продаються в магазинах, але, повірте, з домашніми їх просто не порівняти!

Ніжні, пувітряні, практично невагомі тістечка... А родзинки та журавлина надають смаколикам цікавого віддітнку й просто ідеально поєднуються із бісквітом.

Інгредієнти:

Для тіста:

4 яйця,

1 склянка цукру,

100 г родзинок,

100 г в’яленої журавлини,

1 склянка молока,

2 ч. л. розпушувача,

2 склянки борошна,

ванілін.

Для крему:

1 склянка жирних вершків (не менше 30%),

1 банка згущеного молока з какао,

1 склянка будь-яких мелених горіхів (у мене волоські).

Приготування:

Бісквіт: відокремити білки від жовтків. Збити білки з дрібкою солі, поступово всипаючи 0,5 склянки цукру. Продовжувати до крутих піків. Жовтки збити міксером із рештою цукру та ваніліном. Влити молоко й розмішати. Додати родзинки, журавлину, розмішати масу вінчиком.

Просіяти борошно з розпушувачем, розмішати. Обережно ввести збиті білки, перемішуючи знизу догори. Форму встелити пергаментом (у мене 25х35 см). Вилити тісто й випікати при 180°С протягом 30 хвилин. Охолодити в духовці, щоб корж не осів, тоді дістати з форми.

Потім бісквіт розрізати на 2 коржі (якщо корж високий — можна і на три).

Крем: збити вершки. Тонкою цівкою влити шоколадне згущене молоко, продовжуючи збивати (у вас має вийти густий шоколадно-вершковий крем).

Горіхи підсмажити на сковорідці, зчистити шкірочку й подрібнити в блендері до стану крихти.

Намастити корж кремом.

Густо присипати меленими горішками. Покласти зверху другий корж+крем.

Торт зі всіх боків перемастити кремом, присипати горіхами. Прибрати в холодильник мінімум на 4-5 годин.

Потім нарізати тістечка прямокутної форми.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: ці тістечка можна робити різного розміру та форми — від маленьких до великих, від квадратних до трикутних. Або ж навіть приготувати смаколик у формі торта. А можна взяти звичайну склянку і зробити тістечка круглими. Експериментуйте також і з інгредієнтами: сухофрукти можна брати на свій розсуд. Це ж саме стосується і горішків.

торт, тістечко, торти, солодка випічка, тістечко білочка з в`яленою журавлиною, бісквіт, вершковий крем, горіхи, сухофрукти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Італійська винна коврижка-тістечко «Стріли Амура»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 3126
В Італії дуже популярна випічка на основі червоного вина. І тут я з італійцями солідарна — цей смаколик виходить ніжним, пишним, із великими повітряними дірочками всередині й незабутнім ароматом!
Найніжніший торт «Нірка крота» – еталон французької випічки
торти, торти
Світлана ЯСЬКОВА 1675
Мій фаворит у сімейному списку ідеальної фруктово-шоколадної випічки.
Фінансьє з абрикосами — ніжне мигдальне тістечко з хрусткою скоринкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 884
Французька мигдальна випічка, яка складається з горіхів, борошна, цукрової пудри, масла і білків.
Краківський сирник — смачна альтернатива торту
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1219
Одразу ж слід зазначити, що рецепт сирника не складний, просто трудоємкий. Але коли спробуєш шматочок цього ніжного, кремового смаколика з ароматом цитрусових, то розумієш, що витрачені зусилля того варті!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: