Гаряча тема:
- Війна
Колись я знайшла цей рецепт в мережі. Спеціально не шукала, але роблю тепер його постійно. Він має ніжний, злегка пікантний і дуже приємний смак. Завдяки соковитим інгредієнтам майонезу в салаті небагато. Хоча, можливо, це когось і здивує, але всі складові чудово поєднуються між собою. Курка, яйця і сир роблять салат ситним, ківі дає легку кислинку, яблука – кисло-солодкий присмак, корейська морква – гостроту.
Інгредієнти:
1 куряча грудка,
2 спілих ківі (+2 для прикрашання),
1 велике яблуко,
4 варені яйця,
150 г твердого сиру,
лимон,
корейська морква,
майонез (я завжди використовую домашній майонез),
сіль, перець.
Приготування:
Нижній шар — це варене куряче філе. Його слід нарізати кубиками, викласти на тарілку, посолити й поперчити.
Зробити майонезну сіточку.
Другий шар — ківі, нарізане кубиками.
Зверху – майонезна сіточка.
Третій шар — натерті на крупній тертці відварені яйця. Три яйця слід потерти повністю, а одне — тільки білок (жовток слід залишити для прикрашання).
Четвертий шар — яблука. Їх слід почисти від шкірки й насіння, натерти на крупній тертці та скропити лимонним соком, щоб не потемніли.
Знову зробити майонезну сіточку.
П'ятий шар — тертий на крупній тертці твердий сир.
Шостий шар і останній — морква по-корейськи.
Зверху — трішки майонезу. Затерти салат жовтком, а потім накрити великою тарілкою і поставити в холодильник, щоб шари просочилися хоча б на годину. Потім прикрасити зверху кружальцями ківі.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: