clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

19 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 907

Риба в кефірі на "овочевій подушці"


Рибка ніжна й соковита. Крім того, вона малокалорійна, оскільки не обсмажується у клярі, а запікається. Фото: автора

Досить цікавий і простий спосіб приготування, завдяки якому будь-яка, навіть сухувата «від природи» риба, виходить ніжною і соковитою.

Подібний рецепт є в «Кулінарному щоденнику» Даші Малахової, яка, в свою чергу, підгледіла його у «великого й неповторного» Джеймі Олівера. Я не залишилася у стороні й також трішки змінила його «під себе». Можна запікати у такий спосіб будь-яку морську рибу. У мене – нототенія (попередньо розділена на філе). Вийшло просто дивовижно! Рибка ніжна й соковита. Крім того, вона малокалорійна, оскільки попередньо не обсмажується у клярі. Що напередодні пляжного сезону досить актуально.

Інгредієнти:

500 г філе нототенії (або будь-якої іншої рибки),

половинка кореня селери,

2 морквини,

2 цибулини,

базилік, коріандр,

перець, сіль,

150 г твердого сиру.

Для кефірного соусу:

склянка кефіру,

подрібнена зелень кропу,

сіль, перець,

1 ч. л. гірчиці,

1 ст. л. соєвого соусу.

Приготування:

Рибу почистити й розділити на філе. Обсушити паперовим рушником. Замаринувати в спеціях та солі. Відставити на 15-20 хвилин. Можна збризкати лимонним соком. Цибулю нарізати кільцями, моркву та селеру натерти на тертці. Спасерувати овочі на олії й викласти на дно дека.

Зверху – мариноване філе риби.

Для соусу: ретельно змішати всі інгредієнти й залити сумішшю рибу.

Поставити в духовку при 180°С й запікати 20 хвилин. Потім дістати деко з духовки й притрусити рибу тертим сиром. Поставити запікатися ще на 10 хвилин.

Викладати на тарілку так, щоб овочі були під рибкою. Прикрасити лимоном.

риба та морепродукти, нототенія, риба, запечена риба, нототенія в кефірі, кефірний соус, овочева подушка, малокалорійні рецепти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сьомга з овочами на сковорідці (експрес-рецепт)
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 675
При такому способі приготування будь-яка рибка виходить ніжною та соковитою.
Нототенія у гірчичному соусі по-фінськи
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 580
Рибка виходить дуже смачною, з приємним тонким ароматом. Гірчичний соус дарує їй додаткову соковитість і пікантний смак.
Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2505
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
Рибний бюджетний пиріг нашвидкуруч
риба та морепродукти, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1484
Коли за вікном весняна пора, хочеться ситної, але, у той же час, не дуже жирної страви.
Показати ще
Коментарів - 0: