Гаряча тема:
- Війна
Подібний рецепт є в «Кулінарному щоденнику» Даші Малахової, яка, в свою чергу, підгледіла його у «великого й неповторного» Джеймі Олівера. Я не залишилася у стороні й також трішки змінила його «під себе». Можна запікати у такий спосіб будь-яку морську рибу. У мене – нототенія (попередньо розділена на філе). Вийшло просто дивовижно! Рибка ніжна й соковита. Крім того, вона малокалорійна, оскільки попередньо не обсмажується у клярі. Що напередодні пляжного сезону досить актуально.
Інгредієнти:
500 г філе нототенії (або будь-якої іншої рибки),
половинка кореня селери,
2 морквини,
2 цибулини,
базилік, коріандр,
перець, сіль,
150 г твердого сиру.
Для кефірного соусу:
склянка кефіру,
подрібнена зелень кропу,
сіль, перець,
1 ч. л. гірчиці,
1 ст. л. соєвого соусу.
Приготування:
Рибу почистити й розділити на філе. Обсушити паперовим рушником. Замаринувати в спеціях та солі. Відставити на 15-20 хвилин. Можна збризкати лимонним соком. Цибулю нарізати кільцями, моркву та селеру натерти на тертці. Спасерувати овочі на олії й викласти на дно дека.
Зверху – мариноване філе риби.
Для соусу: ретельно змішати всі інгредієнти й залити сумішшю рибу.
Поставити в духовку при 180°С й запікати 20 хвилин. Потім дістати деко з духовки й притрусити рибу тертим сиром. Поставити запікатися ще на 10 хвилин.
Викладати на тарілку так, щоб овочі були під рибкою. Прикрасити лимоном.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: