clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2200

Риба в кефірі на "овочевій подушці"

Рибка ніжна й соковита. Крім того, вона малокалорійна, оскільки не обсмажується у клярі, а запікається.
Рибка ніжна й соковита. Крім того, вона малокалорійна, оскільки не обсмажується у клярі, а запікається. Фото: автора

Досить цікавий і простий спосіб приготування, завдяки якому будь-яка, навіть сухувата «від природи» риба, виходить ніжною і соковитою.

Подібний рецепт є в «Кулінарному щоденнику» Даші Малахової, яка, в свою чергу, підгледіла його у «великого й неповторного» Джеймі Олівера. Я не залишилася у стороні й також трішки змінила його «під себе». Можна запікати у такий спосіб будь-яку морську рибу. У мене – нототенія (попередньо розділена на філе). Вийшло просто дивовижно! Рибка ніжна й соковита. Крім того, вона малокалорійна, оскільки попередньо не обсмажується у клярі. Що напередодні пляжного сезону досить актуально.

Інгредієнти:

500 г філе нототенії (або будь-якої іншої рибки),

половинка кореня селери,

2 морквини,

2 цибулини,

базилік, коріандр,

перець, сіль,

150 г твердого сиру.

Для кефірного соусу:

склянка кефіру,

подрібнена зелень кропу,

сіль, перець,

1 ч. л. гірчиці,

1 ст. л. соєвого соусу.

Приготування:

Рибу почистити й розділити на філе. Обсушити паперовим рушником. Замаринувати в спеціях та солі. Відставити на 15-20 хвилин. Можна збризкати лимонним соком. Цибулю нарізати кільцями, моркву та селеру натерти на тертці. Спасерувати овочі на олії й викласти на дно дека.

Зверху – мариноване філе риби.

Для соусу: ретельно змішати всі інгредієнти й залити сумішшю рибу.

Поставити в духовку при 180°С й запікати 20 хвилин. Потім дістати деко з духовки й притрусити рибу тертим сиром. Поставити запікатися ще на 10 хвилин.

Викладати на тарілку так, щоб овочі були під рибкою. Прикрасити лимоном.

риба та морепродукти, нототенія, риба, запечена риба, нототенія в кефірі, кефірний соус, овочева подушка, малокалорійні рецепти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Риба під маринадом – ностальгія за дитинством
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1920
Будь-яка рибка під томатно-овочевим соусом – це і смачно, і нескладно в приготуванні, і ефектно на столі.
РИБА ПО-ГРЕЦЬКИ — неймовірно смачна з нереально смачним соусом
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 6605
Потрапивши на стіл одного разу, ця страва назавжди стане однією з ваших улюблених!
Сьомга з овочами на сковорідці (експрес-рецепт)
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1264
При такому способі приготування будь-яка рибка виходить ніжною та соковитою.
Рибний бюджетний пиріг нашвидкуруч
риба та морепродукти, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2923
Коли за вікном весняна пора, хочеться ситної, але, у той же час, не дуже жирної страви.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: