Гаряча тема:
- Війна
Рецепт з категорії — «цікаво-оригінально-смачно». Найскладніше в приготуванні тістечка — дочекатися, коли воно охолоне, а потім вчасно зупинитися. Неймовірно ніжне й ароматне! Смаколик буквально розсипається та тане у роті! А оскільки я великий фанат сирної випічки, то він однозначно посяде почесне місце у моєму «топі» улюблених кулінарних витребеньок.
Інгредієнти:
Для тіста:
500 г борошна,
100 г цукру,
2 ч. л. розпушувача,
2 яйця,
4 ст. л. сметани або йогурту,
200 г вершкового масла,
цедра апельсина + 2 ст. л. апельсинового соку,
2 ст. л. какао.
Сирна начинка:
250 г жирного сиру,
3-4 ст. л. цукру,
1 яйце,
ванілін,
родзинки.
Яблучна начинка:
8-9 яблук,
3 ст. л. цукру,
1 ст. л. кориці,
2 ст. л. меду,
2 ст. л. крохмалю,
ванілін.
Приготування:
Сирна начинка: ретельно перетерти крізь сито сир й збити його міксером разом із цукром, ваніліном та яйцем.
Тісто: просіяти борошно з розпушувачем в дві миски (по 250 г в кожну), додати по 50 г цукру та по 100 г масла. Перетерти все на крихту. Потім вибити в кожну миску по яйцю, додати цедру й сік апельсина (також розділити порівну), по 2 ст. л. сметани. В одну миску всипати какао. З кожної суміші замісити коричневе та біле тісто, скачати з кожного кулю й загорнути у харчову плівку. Поставити відпочити в холодильник на 30 хвилин.
Потім кожну частину тіста розділити ще на дві частини.
Одну частину білого тіста тонко розкачати на пергаментному папері й разом із ним перенести у форму (у мене стандартна квадратна від духовки).
Стіл злегка притрусити борошном і розкачати на ньому два шматки шоколадного тіста, надаючи кожному прямокутної форми. Змастити кожен сирною начинкою та посипати родзинками.
Скачати два шоколадних рулети й обережно перенести їх у форму, розміщуючи паралельно на відстані один від одного.
Яблучна начинка: яблука почистити, натерти, додати цукор, мед, корицю, ванілін. Перемішати. Всипати крохмаль і ще раз ретельно вимішати.
Між рулетами рівномірно розподілити яблучну начинку.
Розкачати пласт білого тіста, який залишився, на пергаментному папері й накрити зверху пиріг із рулетами та яблуками. Пергамент зняти. Випікати в розігрітій духовці при 180°С приблизно 45-55 хвилин до золотавого кольору (орієнтуйтеся на свою духовку).
Після випікання дати добре охолонути й притрусити зверху цукровою пудрою. Розрізати так, щоб рулети залишилися посередині (щоб було видно красивий спіральний малюнок).
При подачі можна поливати персиковим, абрикосовим або яблучним топінгом, прикрасити гілочкою м'яти.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: