clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2789

Пляцок «Три бажання» - неймовірно смачний та красивий

Я просто обожнюю пляцки Західної України. Пишні, високі, багатошарові, із найхимернішим поєднанням начинок, кремів та інших цікавих компонентів. Пляцок «Три бажання» - це шоколадний бісквіт, сирно-цукатна і макова начинки, а ще неймовірно смачний масляно-
Я просто обожнюю пляцки Західної України. Пишні, високі, багатошарові, із найхимернішим поєднанням начинок, кремів та інших цікавих компонентів. Пляцок «Три бажання» - це шоколадний бісквіт, сирно-цукатна і макова начинки, а ще неймовірно смачний масляно- Фото: автора

Шоколадний бісквіт, сирно-цукатна й макова начинки, а ще смачнючий масляно-заварний крем із кавовим ароматом.

Я просто обожнюю пляцки Західної України. Пишні, високі, багатошарові, із найхимернішим поєднанням начинок, кремів та інших цікавих компонентів. Пляцок «Три бажання» - це шоколадний бісквіт, сирно-цукатна і макова начинки, а ще неймовірно смачний масляно-заварний крем із кавовим ароматом. Основною перевагою цього пляцка є те, що готується він на диво швидко й безпроблемно, а смак приємно вразить навіть найвибагливіших солодкоїжок.

Інгредієнти:

Маковий шар:

200 г маку,

3 яйця,

4 ст. л. цукру,

6-7 волоських горіхів,

50 г родзинок.

Сирний шар:

500 г сиру,

2 ст. л. сметани,

пачка ванільного пудингу (у мене карамельний - 40 г),

3 ст. л. апельсинових цукатів,

50 г родзинок,

50 г сушеної журавлини (можна брати тільки родзинки),

3 яйця,

5 ст. л. цукру,

ванілін.

Шоколадний шар:

4 яйця,

8 ст. л. борошна,

4 ст. л. какао,

1 ч. л. розпушувача (або 0,5 ч. л. соди),

дрібка солі,

6 ст. л. цукру,

ванілін.

Крем:

200 г сметани,

1 ч. л. розчинної кави,

1 яйце,

1 ч. л. борошна,

1 ч. л. крохмалю,

4 ст. л. цукру,

200 г вершкового масла.

Приготування:

Сирний шар: сир розтерти зі сметаною, яйцями, ваніліном і цукром. Додати цукати, пудинг (пудинг легко можна замінити на 2-3 ст. л. крохмалю), журавлину й родзинки. Усе перемішати до однорідної маси.

Маковий шар: мак запарити й тричі змолоти на м'ясорубці з горіхами (я збивала блендером разом із цукром). Додати родзинки, цукор і яйця. Усе подрібнити й ретельно вимішати.

Для шоколадного шару: яйця збити з цукром на пухку масу за допомогою міксера (протягом 5-6 хвилин). Вимішати з борошном, какао і розпушувачем (сухі інгредієнти слід змішати окремо й просіяти в рідку масу).

Форму 30х30 см встелити пергаментним папером. Викласти макову масу.

Зверху — сирну.

Залити усе шоколадною сумішшю.

Випікати 35-40 хвилин при 190?.

Охолоджений майбутній пляцок перевернути на пергаментний папір, посипаний цукром, і зняти з верхнього коржа пергамент (мак має бути зверху).

Для крему: сметану розмішати з яйцем, борошном, крохмалем, кавою і цукром. Заварити до густої маси (краще робити це на водяній бані). Охолодити.

Збити масло на пухку масу. Потім по 2-3 ложки додавати заварний крем, продовжуючи збивати. Крем виходить ніжним і легким.

Формування: спечений корж розрізати на 2 частини. На одну частину (маком догори) намастити частину крему. Зверху поставити другу частину коржа маком донизу.

Зверху змастити пляцок кремом, посипати какао та прикрасити цукатами або фігурками з мармеладу.

Поставити в холодильник для просочення на 4-6 годин. Потім нарізати традиційними для пляцків квадратиками або прямокутничками.

торти, пляцок, пляцки, торти, торт, кухня Західної України, закарпатська кухня, закарпатські пляцки, пляцок три бажання, макова випічка, заварний крем, маковий корж

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Пляцок «Циганські стежки»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 4880
Строкатий, феєричний та оригінальний. На мій погляд – це один із найвдаліших тортів, який ваші гості вже точно ніколи не забудуть!
Штрудель місяця: чи є у Хмельницькому пироги як у Відні?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 6579
Намагалися з'ясовувати кореспонденти “Проскурівського телеграфу”, навідавшись у найвідоміші заклади громадського харчування, які випікають ці смаколики.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Пляцок «Курка в декреті»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 3273
Шедевральний тортик, який обов’язково сподобається Вогняному Півню.
Торт на основі польського пляцка «Пані Валевська»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 4691
Традиційний десерт польської кухні, який вже став досить популярним і на Західній Україні.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: