ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Січня, 2020

Пляцок «Три бажання» - неймовірно смачний та красивий

23 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 21882
Я просто обожнюю пляцки Західної України. Пишні, високі, багатошарові, із найхимернішим поєднанням начинок, кремів та інших цікавих компонентів. Пляцок «Три бажання» - це шоколадний бісквіт, сирно-цукатна і макова начинки, а ще неймовірно смачний масляно-
Я просто обожнюю пляцки Західної України. Пишні, високі, багатошарові, із найхимернішим поєднанням начинок, кремів та інших цікавих компонентів. Пляцок «Три бажання» - це шоколадний бісквіт, сирно-цукатна і макова начинки, а ще неймовірно смачний масляно- Фото: автора

Шоколадний бісквіт, сирно-цукатна й макова начинки, а ще смачнючий масляно-заварний крем із кавовим ароматом.

Я просто обожнюю пляцки Західної України. Пишні, високі, багатошарові, із найхимернішим поєднанням начинок, кремів та інших цікавих компонентів. Пляцок «Три бажання» - це шоколадний бісквіт, сирно-цукатна і макова начинки, а ще неймовірно смачний масляно-заварний крем із кавовим ароматом. Основною перевагою цього пляцка є те, що готується він на диво швидко й безпроблемно, а смак приємно вразить навіть найвибагливіших солодкоїжок.

Інгредієнти:

Маковий шар:

200 г маку,

3 яйця,

4 ст. л. цукру,

6-7 волоських горіхів,

50 г родзинок.

Сирний шар:

500 г сиру,

2 ст. л. сметани,

пачка ванільного пудингу (у мене карамельний - 40 г),

3 ст. л. апельсинових цукатів,

50 г родзинок,

50 г сушеної журавлини (можна брати тільки родзинки),

3 яйця,

5 ст. л. цукру,

ванілін.

Шоколадний шар:

4 яйця,

8 ст. л. борошна,

4 ст. л. какао,

1 ч. л. розпушувача (або 0,5 ч. л. соди),

дрібка солі,

6 ст. л. цукру,

ванілін.

Крем:

200 г сметани,

1 ч. л. розчинної кави,

1 яйце,

1 ч. л. борошна,

1 ч. л. крохмалю,

4 ст. л. цукру,

200 г вершкового масла.

Приготування:

Сирний шар: сир розтерти зі сметаною, яйцями, ваніліном і цукром. Додати цукати, пудинг (пудинг легко можна замінити на 2-3 ст. л. крохмалю), журавлину й родзинки. Усе перемішати до однорідної маси.

Маковий шар: мак запарити й тричі змолоти на м'ясорубці з горіхами (я збивала блендером разом із цукром). Додати родзинки, цукор і яйця. Усе подрібнити й ретельно вимішати.

Для шоколадного шару: яйця збити з цукром на пухку масу за допомогою міксера (протягом 5-6 хвилин). Вимішати з борошном, какао і розпушувачем (сухі інгредієнти слід змішати окремо й просіяти в рідку масу).

Форму 30х30 см встелити пергаментним папером. Викласти макову масу.

Зверху — сирну.

Залити усе шоколадною сумішшю.

Випікати 35-40 хвилин при 190?.

Охолоджений майбутній пляцок перевернути на пергаментний папір, посипаний цукром, і зняти з верхнього коржа пергамент (мак має бути зверху).

Для крему: сметану розмішати з яйцем, борошном, крохмалем, кавою і цукром. Заварити до густої маси (краще робити це на водяній бані). Охолодити.

Збити масло на пухку масу. Потім по 2-3 ложки додавати заварний крем, продовжуючи збивати. Крем виходить ніжним і легким.

Формування: спечений корж розрізати на 2 частини. На одну частину (маком догори) намастити частину крему. Зверху поставити другу частину коржа маком донизу.

Зверху змастити пляцок кремом, посипати какао та прикрасити цукатами або фігурками з мармеладу.

Поставити в холодильник для просочення на 4-6 годин. Потім нарізати традиційними для пляцків квадратиками або прямокутничками.

торти, пляцок, пляцки, торти, торт, кухня Західної України, закарпатська кухня, закарпатські пляцки, пляцок три бажання, макова випічка, заварний крем, маковий корж

Коментарі:

  Так  Ні, дякую