Гаряча тема:
- Війна
Я просто обожнюю пляцки Західної України. Пишні, високі, багатошарові, із найхимернішим поєднанням начинок, кремів та інших цікавих компонентів. Пляцок «Три бажання» - це шоколадний бісквіт, сирно-цукатна і макова начинки, а ще неймовірно смачний масляно-заварний крем із кавовим ароматом. Основною перевагою цього пляцка є те, що готується він на диво швидко й безпроблемно, а смак приємно вразить навіть найвибагливіших солодкоїжок.
Інгредієнти:
Маковий шар:
200 г маку,
3 яйця,
4 ст. л. цукру,
6-7 волоських горіхів,
50 г родзинок.
Сирний шар:
500 г сиру,
2 ст. л. сметани,
пачка ванільного пудингу (у мене карамельний - 40 г),
3 ст. л. апельсинових цукатів,
50 г родзинок,
50 г сушеної журавлини (можна брати тільки родзинки),
3 яйця,
5 ст. л. цукру,
ванілін.
Шоколадний шар:
4 яйця,
8 ст. л. борошна,
4 ст. л. какао,
1 ч. л. розпушувача (або 0,5 ч. л. соди),
дрібка солі,
6 ст. л. цукру,
ванілін.
Крем:
200 г сметани,
1 ч. л. розчинної кави,
1 яйце,
1 ч. л. борошна,
1 ч. л. крохмалю,
4 ст. л. цукру,
200 г вершкового масла.
Приготування:
Сирний шар: сир розтерти зі сметаною, яйцями, ваніліном і цукром. Додати цукати, пудинг (пудинг легко можна замінити на 2-3 ст. л. крохмалю), журавлину й родзинки. Усе перемішати до однорідної маси.
Маковий шар: мак запарити й тричі змолоти на м'ясорубці з горіхами (я збивала блендером разом із цукром). Додати родзинки, цукор і яйця. Усе подрібнити й ретельно вимішати.
Для шоколадного шару: яйця збити з цукром на пухку масу за допомогою міксера (протягом 5-6 хвилин). Вимішати з борошном, какао і розпушувачем (сухі інгредієнти слід змішати окремо й просіяти в рідку масу).
Форму 30х30 см встелити пергаментним папером. Викласти макову масу.
Зверху — сирну.
Залити усе шоколадною сумішшю.
Випікати 35-40 хвилин при 190?.
Охолоджений майбутній пляцок перевернути на пергаментний папір, посипаний цукром, і зняти з верхнього коржа пергамент (мак має бути зверху).
Для крему: сметану розмішати з яйцем, борошном, крохмалем, кавою і цукром. Заварити до густої маси (краще робити це на водяній бані). Охолодити.
Збити масло на пухку масу. Потім по 2-3 ложки додавати заварний крем, продовжуючи збивати. Крем виходить ніжним і легким.
Формування: спечений корж розрізати на 2 частини. На одну частину (маком догори) намастити частину крему. Зверху поставити другу частину коржа маком донизу.
Зверху змастити пляцок кремом, посипати какао та прикрасити цукатами або фігурками з мармеладу.
Поставити в холодильник для просочення на 4-6 годин. Потім нарізати традиційними для пляцків квадратиками або прямокутничками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: