Гаряча тема:
- Війна
Цим рецептом користувалася ще моя матуся. Він перевірений роками й найбільше нагадує ті, смачнющі сочники, які продавали чи не в кожному магазині чи кафетерії. В мене вони міцно асоціюються із недільною випічкою, якою мама балувала нас із братом практично кожного вікенду. Зроблені з бездріжджового тіста, замішаного на сметані, вони мають солодку ніжну сирну начинку. Зовсім не складно повторити це й нині, аджне домашні сочники в будь-якому випадку набагато смачніші!
Інгредієнти:
Для тіста:
2 яйця,
180 г цукру,
дрібка солі,
200 г сметани,
150 г м'якого масла,
2 ч. л. розпушувача та 0,5 ч. л. соди,
700 г борошна,
ванілін.
Для начинки:
400 г домашнього жирного сиру,
2 яйця,
1 ст. л. крохмалю,
2 ст. л. манки,
50 г сметани,
100-120 г цукру,
1 п. ванільного цукру.
Для змащування:
2 жовтки,
дрібка цукру,
2-3 ст. л. молока.
Для посипання:
цукрова пудра.
Приготування:
Тісто: 'яке масло збити міксером із цукром та ваніліном, додати яйця (по одному), сіль і сметану, продовжуючи збивати до однорідної маси. Борошно змішати з розпушувачем та содою, просіяти, додати до яєчно-масляної маси й руками замісити м'яке тісто (воно виходить приємним на дотик, еластичним та абсолютно не липне).
Для начинки: все добре перемішати (якщо сир у вас суховатий, то слід додати трохи більше сметани й ретельно перебити його в блендері. Якщо вологий — достатньо перемішати все виделкою).
Тісто розкачати завтовшки приблизно 3 мм і вичавити за допомогою чашки або невеликої салатниці кружальця потрібного вам діаметру.
На кожне кружальце покласти начинку.
Скласти тісто півмісяцем на кшталт вареника. Але защемляти кінці не потрібно, а просто злегка придавити боки (не бійтеся начинка не витече!). Розкласти сочники на встелене пергаментним папером деко (змащувати його маслом не потрібно). До жовтків додати дрібку цукру та молоко, збити й змастити цією сумішшю сочники.
Духовку прогріти до 200ºС. Випікати сочники протягом 20-25 хвилин до золотавого кольору. В процесі випікання можна ще раз змастити жовтком.
Готові сочники посипати цукровою пудрою.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: викладаючи сочники на деко, слід дотримуватися дистанції між ними, оскільки випічка виросте практично вдвічі. Порція велика й сочників виходить багато. Якщо ви зберігатимете їх у холодильнику, то вони так і залишуться ніжними, а начинка — вологою. А якщо залишите на столі, то вони теж будуть смачними, але більше нагадуватимуть печиво.
До речі, готувати сочники можна не просто з сиром, а й з курагою, родзинками, вишнями і навіть із картоплею.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: