clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 720

Традиційний овочевий салат на новий незвичний лад

Всі складові тут натираються на мілкій тертці. Завдяки цьому салат виходить дуже свіжим, легким, ніжним й соковитим.
Всі складові тут натираються на мілкій тертці. Завдяки цьому салат виходить дуже свіжим, легким, ніжним й соковитим. Фото: автора

Напевно, кожна господиня з початком сезону ранніх овочів готує салатик із редиски, огірків та яєць, де всі інгредієнти нарізуються часточками. Але я хочу запропонувати вам іншу подачу цієї звичної всім страви.

Всі складові тут натираються на мілкій тертці. Завдяки цьому салат виходить дуже свіжим, легким, ніжним й соковитим. Вирішила додати від себе ще твердий тертий сир й він досить вдало вписався у цю страву. Крім того, порційна подача неабияк святково виглядає на столі та дозволяє експериментувати із заправками. Оскільки магазинні майонези я не споживаю, то пропоную спробувати заправити салат сметаним чи йо гуртовим кремом. У крайньому випадку можете приготувати домашній майонез.

Інгредієнти на 3 порції:                                       

3 невеличкі білі редьки,

3 свіжих огірка,

3 варених яйця,

сир тертий (за бажанням),

зелена цибуля.

Сметанна заправка:

4-5 ст. л. сметани,

1 ст. л. ніжної солодкої гірчиці («Американська», «Діжонська» тощо),

1 ст. л. лимонного соку,

сіль, цукор, мелений перець,

подрібнена зелень кропу (за бажанням).

Приготування:

Для заправки: збити вінчиком всі інгредієнти до однорідного стану.

Редьку та огірок натерти на тертці (першу попередньо почистити, огірок – не потрібно!). Перший білий шар: викласти в скляні креманочки на ніжках або красиві глибокі бокали терту редьку. Злегка полити сметанним соусом. Зелений шар: другим йде тертий огірок. Жовтий шар: викладається одразу ж за огірком, тобто без соусу (редис і огірки можна злегка відтиснути, тоді салат довше простоїть, якщо залишиться).

Посипати яєчний шар подрібненою зеленою цибулею та полити сметанною заправкою.

Останній штрих – посипати салат зверху сиром та прикрасити гілочкою зелені.

Подавати одразу ж, адже овочі не люблять чекати й почнуть «плакати».

багатошарові салати, салати без майонезу, салати, традиційний овочевий салат на незвичний лад, овочеві салати, весняні салати, салат з редькою та огірком, багатошарові салати, салати з редьки, редька, огірки, сметанна заправка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

ПОСТИМО СМАЧНО: Картопляний салат із корейською морквою та горошком
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 3056
Незвичайно смачний і легкий, дуже ситний і ароматний.
ПОСТИМО СМАЧНО: Салат із апельсинами, оливками та червоною цибулею
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2998
Незвичайний кисло-солодко-солоний салатик із категорії «мої фаворити».
Салат «Божевільна редиска»
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1150
Смажена редиска це щось! Рекомендую всім спробувати!
Салат "Новинка" із редисом, баликом і грінками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1032
Головна родзинка страви – хрусткі, ароматні смажені сухарики.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: