Гаряча тема:
- Війна
Всі складові тут натираються на мілкій тертці. Завдяки цьому салат виходить дуже свіжим, легким, ніжним й соковитим. Вирішила додати від себе ще твердий тертий сир й він досить вдало вписався у цю страву. Крім того, порційна подача неабияк святково виглядає на столі та дозволяє експериментувати із заправками. Оскільки магазинні майонези я не споживаю, то пропоную спробувати заправити салат сметаним чи йо гуртовим кремом. У крайньому випадку можете приготувати домашній майонез.
Інгредієнти на 3 порції:
3 невеличкі білі редьки,
3 свіжих огірка,
3 варених яйця,
сир тертий (за бажанням),
зелена цибуля.
Сметанна заправка:
4-5 ст. л. сметани,
1 ст. л. ніжної солодкої гірчиці («Американська», «Діжонська» тощо),
1 ст. л. лимонного соку,
сіль, цукор, мелений перець,
подрібнена зелень кропу (за бажанням).
Приготування:
Для заправки: збити вінчиком всі інгредієнти до однорідного стану.
Редьку та огірок натерти на тертці (першу попередньо почистити, огірок – не потрібно!). Перший білий шар: викласти в скляні креманочки на ніжках або красиві глибокі бокали терту редьку. Злегка полити сметанним соусом. Зелений шар: другим йде тертий огірок. Жовтий шар: викладається одразу ж за огірком, тобто без соусу (редис і огірки можна злегка відтиснути, тоді салат довше простоїть, якщо залишиться).
Посипати яєчний шар подрібненою зеленою цибулею та полити сметанною заправкою.
Останній штрих – посипати салат зверху сиром та прикрасити гілочкою зелені.
Подавати одразу ж, адже овочі не люблять чекати й почнуть «плакати».
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: