ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Традиційний овочевий салат на новий незвичний лад

29 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3897
Всі складові тут натираються на мілкій тертці. Завдяки цьому салат виходить дуже свіжим, легким, ніжним й соковитим.
Всі складові тут натираються на мілкій тертці. Завдяки цьому салат виходить дуже свіжим, легким, ніжним й соковитим. Фото: автора

Напевно, кожна господиня з початком сезону ранніх овочів готує салатик із редиски, огірків та яєць, де всі інгредієнти нарізуються часточками. Але я хочу запропонувати вам іншу подачу цієї звичної всім страви.

Всі складові тут натираються на мілкій тертці. Завдяки цьому салат виходить дуже свіжим, легким, ніжним й соковитим. Вирішила додати від себе ще твердий тертий сир й він досить вдало вписався у цю страву. Крім того, порційна подача неабияк святково виглядає на столі та дозволяє експериментувати із заправками. Оскільки магазинні майонези я не споживаю, то пропоную спробувати заправити салат сметаним чи йо гуртовим кремом. У крайньому випадку можете приготувати домашній майонез.

Інгредієнти на 3 порції:                                       

3 невеличкі білі редьки,

3 свіжих огірка,

3 варених яйця,

сир тертий (за бажанням),

зелена цибуля.

Сметанна заправка:

4-5 ст. л. сметани,

1 ст. л. ніжної солодкої гірчиці («Американська», «Діжонська» тощо),

1 ст. л. лимонного соку,

сіль, цукор, мелений перець,

подрібнена зелень кропу (за бажанням).

Приготування:

Для заправки: збити вінчиком всі інгредієнти до однорідного стану.

Редьку та огірок натерти на тертці (першу попередньо почистити, огірок – не потрібно!). Перший білий шар: викласти в скляні креманочки на ніжках або красиві глибокі бокали терту редьку. Злегка полити сметанним соусом. Зелений шар: другим йде тертий огірок. Жовтий шар: викладається одразу ж за огірком, тобто без соусу (редис і огірки можна злегка відтиснути, тоді салат довше простоїть, якщо залишиться).

Посипати яєчний шар подрібненою зеленою цибулею та полити сметанною заправкою.

Останній штрих – посипати салат зверху сиром та прикрасити гілочкою зелені.

Подавати одразу ж, адже овочі не люблять чекати й почнуть «плакати».

багатошарові салати, салати без майонезу, салати, традиційний овочевий салат на незвичний лад, овочеві салати, весняні салати, салат з редькою та огірком, багатошарові салати, салати з редьки, редька, огірки, сметанна заправка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую