clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 916

М’ясо на соляній «подушці» (Salzbraten)

Сіль виступає своєрідним буфером для жару духовки й провідником тепла, що дозволяє продукту рівномірно приготуватися.
Сіль виступає своєрідним буфером для жару духовки й провідником тепла, що дозволяє продукту рівномірно приготуватися. Фото: автора

Популярний рецепт німецької кухні для лінивих господині. Ідеальний, коли намічається велике святкування, а часу в обмаль.

Як же я сумнівалася чи варто випробовувати цю нову технологію. Була величезна спокуса запекти свининку за старим перевіреним рецептом – у фользі. Проте цікавість перемогла і я, все ж таки, це зробила – запекла м'ясо у величезній кількості солі! Тепер у мене лише одне запитання: «Чому раніше я не знала цього рецепту?!» Адже таку смакоту не приготувати ні у фользі, ні у рукаві. Свинина виходить неймовірно ніжною і соковитою. При цьому вона чарівним способом рівномірно «підсолюється». М’ясо бере саме ту кількість, яка йому потрібна для збалансованого смаку. Навіть той бік, яким воно лежить на солі не виходить пересоленим. Смачне, як гарячим, так і холодним.

Інгредієнти:

500 г м'яса (краще свинячу шийну частину),

суміш спецій для свинини,

2-3 ст. л. соєвого соусу,

1 ст. л. солодкої баварської чи французької гірчиці,

3-4 зубки часнику,

2 ст. л. оливкової олії,

0,5 кг солі (для «подушки»).

Приготування:                

Спочатку потрібно нашпигувати свинину часником – зробити ножем глибоченькі надрізи й встромити туди нарізані пластинками часточки зубків (я ще злегка скріпила м’ясо кулінарною ниткою). Змастити гірчицею, соєвим соусом, олією, натерти спеціями.

Залишити маринуватися на годину-дві.

На деко насипати кам’яну крупну сіль (краще підстелити фольгу!). Розподілити її рівномірним шаром (чим більшого діаметру ваше деко, тим більше знадобиться солі; в оригінальному рецепті взагалі було 2 кг).

Обережно покласти зверху замаринований кусень свинини.

Поставити деко в духовку, розігріту до 200°С. Запікати 30-40 хвилин при цій температурі, а потім зменшити до 120°С й готувати ще годину (орієнтуйтеся на свою духовку).

Коли м'ясо буде готовим, одразу ж зняти його з дека. Нарізати тонкими смужками й подати як закуску.

Як працює соляна «подушка»?

Сіль виступає своєрідним буфером для жару духовки й провідником тепла, що дозволяє продукту рівномірно приготуватися. Крім того, вона вбирає в себе надлишки жиру. Страва готується без жиру, у власному соку – смачна ідея для тих, хто піклується про своє здоров'я! А ще продукти, приготовані на солі, не вимагають «нагляду» і не пригорають. М'ясо ЗАВЖДИ виходить соковитим і ніжним! Важливим аргументом для багатьох господинь є і той факт, що після приготування страви в такий спосіб деко мити не потрібно.

 

свинина, нарізка, м`ясні закуски, закуски, м`ясо та субпродукти, страви зі свинини, страви на солі, закуска, м`ясо на соляній подушці,запечена свинина, свинина, запікання, німецька кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Батон, запечений із копченою грудинкою та сиром (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
закуски, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 841
або Як «реанімувати» черствий батон?
Кордон блю - м'ясний шніцель із начинкою з шинки і сиру
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1254
Історія кулінарії передбачає, що рецепт цієї смачної другої страви прийшов до нас зі швейцарської кухні.
Справжній єврейський форшмак
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1274
Легендарна холодна закуска з меленого оселедця.
М’ясо в картопляно-сирній «шубці»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1084
Найсмачніша картопля, запечена в духовці з фаршем.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: