Гаряча тема:
- Війна
Пасту з зеленим горошком слід віднести до списку найулюбленіших італійцями рецептів. Ця страва дуже проста, дуже швидка в приготуванні й дуже смачна. Головним інгредієнтом, звісно, є заморожений зелений горошок, який знайдеться практично в кожному холодильнику. В Італії кажуть, що цей рецепт ідеальний на той випадок, якщо ви не в настрої готувати, а їсти все ж таки хочеться:)
Інгредієнти:
400 г пасти (будь-якої, але обов’язково з твердих сортів пшениці!),
1 цибулина,
1 велика морквина,
1 жовтий болгарський перець,
2 зубки часнику,
150-200 г сирокопченої ковбаси типу салямі (в оригіналі прошутто чи хамон – але це вже більш дорогий варіант),
300-350 г зеленого горошку (у мене заморожений),
сіль, паприка, суміш перців мелена,
сухий базилік чи орегано,
оливкова олія,
твердий сир для посипання пасти (в ідеалі пармезан, але в наших українських реаліях підійде будь-який на ваш смак).
Приготування:
Цибулю нарізати півкільцями, моркву – кружальцями, перець – тонкими смужками, часник – подрібнити дрібно ножем.
На оливковій олії підсмажити подрібнену тонкою соломкою салямі.
Додати всі підготовлені овочі й потушкувати все разом 5-7 хвилин. Всипати горошок (не розморожувати) й тушкувати до готовності горошку й випаровування рідини. Посолити, поперчити, додати сушені трави.
Пасту зварити в підсоленій воді до готовності «аль денте» (вимкнути за хвилину до готовності).
Додати в сковорідку готову пасту, перемішати й готувати все разом 2-3 хвилини.
Пасту вже на тарілці посипати тертим пармезаном (або іншим сиром).
Можна притрусити меленою паприкою, прикрасити листочком базиліку.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: