clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 997

Італійська паста з зеленим горошком (Pasta e piselli)

В Італії кажуть, що цей рецепт ідеальний на той випадок, якщо ви не в настрої готувати, а їсти все ж таки хочеться:)
В Італії кажуть, що цей рецепт ідеальний на той випадок, якщо ви не в настрої готувати, а їсти все ж таки хочеться:) Фото: автора

Цей рецепт – справжня знахідка для тих, хто любить смачну й здорову їжу, але не любить проводити багато часу біля плити.

Пасту з зеленим горошком слід віднести до списку найулюбленіших італійцями рецептів. Ця страва дуже проста, дуже швидка в приготуванні й дуже смачна. Головним інгредієнтом, звісно, є заморожений зелений горошок, який знайдеться практично в кожному холодильнику. В Італії кажуть, що цей рецепт ідеальний на той випадок, якщо ви не в настрої готувати, а їсти все ж таки хочеться:)

Інгредієнти:                   

400 г пасти (будь-якої, але обовязково з твердих сортів пшениці!),

1 цибулина,

1 велика морквина,

1 жовтий болгарський перець,

2 зубки часнику,

150-200 г сирокопченої ковбаси типу салямі (в оригіналі прошутто чи хамон – але це вже більш дорогий варіант),

300-350 г зеленого горошку (у мене заморожений),

сіль, паприка, суміш перців мелена,

сухий базилік чи орегано,

оливкова олія,

твердий сир для посипання пасти (в ідеалі пармезан, але в наших українських реаліях підійде будь-який на ваш смак).

Приготування:

Цибулю нарізати півкільцями, моркву – кружальцями, перець – тонкими смужками, часник – подрібнити дрібно ножем.

На оливковій олії підсмажити подрібнену тонкою соломкою салямі.

Додати всі підготовлені овочі й потушкувати все разом 5-7 хвилин. Всипати горошок (не розморожувати) й тушкувати до готовності горошку й випаровування рідини. Посолити, поперчити, додати сушені трави.

Пасту зварити в підсоленій воді до готовності «аль денте» (вимкнути за хвилину до готовності).

Додати в сковорідку готову пасту, перемішати й готувати все разом 2-3 хвилини.

Пасту вже на тарілці посипати тертим пармезаном (або іншим сиром).

Можна притрусити меленою паприкою, прикрасити листочком базиліку.

паста, крупи та страви з борошна, італійська кухня, паста з зеленим горошком, Pasta e piselli, зелений горошок, макарони, локшина

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Паста лінгвіні в томатно-вершковому соусі – бюджетний варіант
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 895
Лінгвіні — довга пласка й вузька паста, по-італійськи «язички». Подають найчастіше з томатними соусами і морепродуктами.
Паста карбонара з грибами
гриби, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1732
Alla carbonara – найзнаменитіша італійська підлива до пасти.
Паста в горіховому соусі — швидка а-ля італійська вечеря
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 6333
Готувати 15 хвилин, а від тарілки й за вуха не відтягнути!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: