ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Гливи у клярі – і оригінальна закуска, і незвичне доповнення до пива

6 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 12678
Подавати з великою кількістю зелені, свіжими овочами, соєвим соусом чи бальзаміком.
Подавати з великою кількістю зелені, свіжими овочами, соєвим соусом чи бальзаміком. Фото: автора

Рецепт мега-простий, дуже швидкий і неймовірно смачний!

Вперше скуштувала такі грибочки в одному з одеських пабів і з того часу повторюю цю страву досить часто у себе вдома. Більше того, це улюблений рецепт мого сина. Гливи у клярі чимось навіть схожі на кільця кальмарів до пива. Зверху хрумкенький кляр, а всередині – соковита грибна м’якоть. Це швидше смачна закуска. Смакують гливи найкраще з «пилу-жару», але й після охолодження теж непогані.

Інгредієнти:                      

300 г глив,

олія для смаження,

сіль, перець мелений чорний.

Кляр:

3 яйця

2 ст. л. холодного молока,

1 ст. л. крижаної води,

3 ст. л крохмалю,

2 ст. л. борошна,

сіль, паприка.

Приготування:

Гливи відділити від ніжки. Ось так:

Посолити й поперчити.

Приготувати кляр: яйця з сіллю й спеціями збити вінчиком, влити молоко й воду, ще трохи збити й потихеньку всипати борошно й крохмаль.

Гливи занурювати у кляр й швидко відправляти на сковорідку з розігрітою олією. Обсмажувати грибочки на середньому вогні з обох боків.

Готові зарум'янені брусочки складати на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Подавати з великою кількістю зелені, свіжими овочами.

Можна подати соєвий соус чи бальзамік.

гриби, грибні страви, страви з грибів, гливи, гливи у клярі, закуски, кляр, до пива

Коментарі:

  Так  Ні, дякую