Гаряча тема:
- Війна
Вперше скуштувала такі грибочки в одному з одеських пабів і з того часу повторюю цю страву досить часто у себе вдома. Більше того, це улюблений рецепт мого сина. Гливи у клярі чимось навіть схожі на кільця кальмарів до пива. Зверху хрумкенький кляр, а всередині – соковита грибна м’якоть. Це швидше смачна закуска. Смакують гливи найкраще з «пилу-жару», але й після охолодження теж непогані.
Інгредієнти:
300 г глив,
олія для смаження,
сіль, перець мелений чорний.
Кляр:
3 яйця
2 ст. л. холодного молока,
1 ст. л. крижаної води,
3 ст. л крохмалю,
2 ст. л. борошна,
сіль, паприка.
Приготування:
Гливи відділити від ніжки. Ось так:
Посолити й поперчити.
Приготувати кляр: яйця з сіллю й спеціями збити вінчиком, влити молоко й воду, ще трохи збити й потихеньку всипати борошно й крохмаль.
Гливи занурювати у кляр й швидко відправляти на сковорідку з розігрітою олією. Обсмажувати грибочки на середньому вогні з обох боків.
Готові зарум'янені брусочки складати на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
Подавати з великою кількістю зелені, свіжими овочами.
Можна подати соєвий соус чи бальзамік.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: