clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1652

Гливи у клярі – і оригінальна закуска, і незвичне доповнення до пива

Подавати з великою кількістю зелені, свіжими овочами, соєвим соусом чи бальзаміком.
Подавати з великою кількістю зелені, свіжими овочами, соєвим соусом чи бальзаміком. Фото: автора

Рецепт мега-простий, дуже швидкий і неймовірно смачний!

Вперше скуштувала такі грибочки в одному з одеських пабів і з того часу повторюю цю страву досить часто у себе вдома. Більше того, це улюблений рецепт мого сина. Гливи у клярі чимось навіть схожі на кільця кальмарів до пива. Зверху хрумкенький кляр, а всередині – соковита грибна м’якоть. Це швидше смачна закуска. Смакують гливи найкраще з «пилу-жару», але й після охолодження теж непогані.

Інгредієнти:                      

300 г глив,

олія для смаження,

сіль, перець мелений чорний.

Кляр:

3 яйця

2 ст. л. холодного молока,

1 ст. л. крижаної води,

3 ст. л крохмалю,

2 ст. л. борошна,

сіль, паприка.

Приготування:

Гливи відділити від ніжки. Ось так:

Посолити й поперчити.

Приготувати кляр: яйця з сіллю й спеціями збити вінчиком, влити молоко й воду, ще трохи збити й потихеньку всипати борошно й крохмаль.

Гливи занурювати у кляр й швидко відправляти на сковорідку з розігрітою олією. Обсмажувати грибочки на середньому вогні з обох боків.

Готові зарум'янені брусочки складати на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Подавати з великою кількістю зелені, свіжими овочами.

Можна подати соєвий соус чи бальзамік.

гриби, грибні страви, страви з грибів, гливи, гливи у клярі, закуски, кляр, до пива

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Маринована закуска із заморожених лісових грибів
закуски, гриби, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1888
Швидкий і експрес-метод для святкового столу.
Котлети з грибною начинкою, запечені під сметанним соусом
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 4836
Мега-смачна страва, яка підходить до будь-якого гарніру.
Грибна юшка – національна родзинка Карпат
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 67168
Завдяки різноманітності карпатської кухні, ароматний і насичений суп з білих грибів може готуватися по-різному навіть в одному й тому ж селищі.
Мариновані печериці з часником та зеленню
закуски, гриби, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1938
Чудові грибочки, як для закуски, так і для салатів.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: