clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 820

Тістечко «Картопля» на заварному кремі (без випікання)


Фото: автора

Пропоную згадати дитинство й потішити себе й рідних улюбленим смаколиком.

Це тістечко не відрізняється хитромудрим способом приготування, але ті, хто куштував його хоча б раз у житті, досі відчувають до нього найтепліші почуття. Наразі «Картоплю» можна знайти в деяких кав’ярнях чи кондитерських, але здається, що воно вже не таке смачне. Тому пропоную нетрадиційний рецепт найсмачнішої «Картоплі», з якою варто познайомити ваших дітей. Щоб і вони полюбили ці прості, але рідні серцю ласощі. Готується тістечко елементарно та швидко, а з’їдається практично миттєво. Замість печива можна використовувати бісквітну крихту, або медові коржі від торту. Із цієї кількості інгредієнтів у мене вийшло 25 тістечок по 60-70 г кожне.

Інгредієнти:

Для основи:

600 г пісочного печива (у мене порівно – шоколадне та біле),

4 ст. л. какао,

100 г арахісу (залишити трішки для прикрашання).

Заварний крем:

400 мл молока,

100 г якісного вершкового масла,

4 ст. л. цукру,

4 ч. л. борошна,

ванілін,

1 ст. л. коньяку чи рому,

2 яйця.

Для посипання:

кокосова стружка.

 

Приготування:

Горіхи підсушити трішки на сухій сковорідці, подрібнити або перемолоти в кавомолці. Печиво також змолоти на крихту (я робила це в блендері-млинку).

Перемішати з горіхами. Додати какао.

Приготувати заварний крем: цукор, борошно й ванілін залити невеликою кількістю молока (перемішати вінчиком, щоб не було грудочок). Вбити яйця, влити коньяк, перемішати. Молоко, яке залишилося, влити в каструльку й нагріти. Переставити його на парову баню. Тоненькою цівкою влити яєчно-молочну суміш у гаряче молоко. Варити при постійному помішуванні (молочна суміш швидко гусне!). Додати масло й мішати до повного його розчинення. Зняти з вогню.

Поступово в гарячий крем всипати крихту. Вимішати до однорідності.

Сформувати тістеча традиційної подовгастої форми (можна змочувати руки водою, щоб суміш не прилипала до рук).

Готове тістечко обкачати в кокосовій стружці (або в какао чи шоколадному напої «Несквік»).

А можна залишити трішки крихти з печива та горіхів і обкачати в ній. Прикрасити половинками арахісу.

без випікання, тістечко, десерти, тістечко картошка на заварному кремі, печиво, заварний крем

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Фінансьє з абрикосами — ніжне мигдальне тістечко з хрусткою скоринкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 890
Французька мигдальна випічка, яка складається з горіхів, борошна, цукрової пудри, масла і білків.
Італійська винна коврижка-тістечко «Стріли Амура»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 3133
В Італії дуже популярна випічка на основі червоного вина. І тут я з італійцями солідарна — цей смаколик виходить ніжним, пишним, із великими повітряними дірочками всередині й незабутнім ароматом!
Лимонні бари — популярні новозеландські тістечка
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1145
Дуже смачний, ароматний десерт. До того ж готується швидко! Складається з двох шарів: нижній — тісто, верхній — щось подібне до мусу.
«Розумне» тістечко – і тоненький бісквіт, і крем-пудинг в одному десерті
солодка випічка, десерти, рецепти від читачів
Ангеліна ПІДЛІСНА 3374
Тому, хто ще не зустрічав такого диво-тістечка, поясню чому воно так називається. Всі інгредієнти змішуються, виходить дуже рідке тісто, але в духовці воно «розумним» чином розшаровується на декілька шарів.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: