Гаряча тема:
- Війна
Це тістечко не відрізняється хитромудрим способом приготування, але ті, хто куштував його хоча б раз у житті, досі відчувають до нього найтепліші почуття. Наразі «Картоплю» можна знайти в деяких кав’ярнях чи кондитерських, але здається, що воно вже не таке смачне. Тому пропоную нетрадиційний рецепт найсмачнішої «Картоплі», з якою варто познайомити ваших дітей. Щоб і вони полюбили ці прості, але рідні серцю ласощі. Готується тістечко елементарно та швидко, а з’їдається практично миттєво. Замість печива можна використовувати бісквітну крихту, або медові коржі від торту. Із цієї кількості інгредієнтів у мене вийшло 25 тістечок по 60-70 г кожне.
Інгредієнти:
Для основи:
600 г пісочного печива (у мене порівно – шоколадне та біле),
4 ст. л. какао,
100 г арахісу (залишити трішки для прикрашання).
Заварний крем:
400 мл молока,
100 г якісного вершкового масла,
4 ст. л. цукру,
4 ч. л. борошна,
ванілін,
1 ст. л. коньяку чи рому,
2 яйця.
Для посипання:
кокосова стружка.
Приготування:
Горіхи підсушити трішки на сухій сковорідці, подрібнити або перемолоти в кавомолці. Печиво також змолоти на крихту (я робила це в блендері-млинку).
Перемішати з горіхами. Додати какао.
Приготувати заварний крем: цукор, борошно й ванілін залити невеликою кількістю молока (перемішати вінчиком, щоб не було грудочок). Вбити яйця, влити коньяк, перемішати. Молоко, яке залишилося, влити в каструльку й нагріти. Переставити його на парову баню. Тоненькою цівкою влити яєчно-молочну суміш у гаряче молоко. Варити при постійному помішуванні (молочна суміш швидко гусне!). Додати масло й мішати до повного його розчинення. Зняти з вогню.
Поступово в гарячий крем всипати крихту. Вимішати до однорідності.
Сформувати тістеча традиційної подовгастої форми (можна змочувати руки водою, щоб суміш не прилипала до рук).
Готове тістечко обкачати в кокосовій стружці (або в какао чи шоколадному напої «Несквік»).
А можна залишити трішки крихти з печива та горіхів і обкачати в ній. Прикрасити половинками арахісу.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: