clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 380

Молода картопля по-селянськи, смажена у фритюрі

Приємний бонус – картоплю навіть чистити не потрібно! Просто помити й обсушити. Зі шкірочкою вона виходить навіть смачнішою, ніж без неї.
Приємний бонус – картоплю навіть чистити не потрібно! Просто помити й обсушити. Зі шкірочкою вона виходить навіть смачнішою, ніж без неї. Фото: автора

Цей гарнір вартий того, щоб забути про дієти! Навіть у холодному вигляді він смакує пречудово!

Досить довго вагалася чи виставляти на широкий загал такий простий та елементарний рецепт, але все ж таки вирішила, що раптом він комусь стане у нагоді. Таку картопельку за сезон ми готуємо мало не щотижня. І хоча приготування у фритюрі не можна назвати здоровою їжею, це одна з тих нереально смачних страв, від якої я не в змозі відмовитися. При цьому, чим дрібніша молода картопля, тим смачнішою буде готова страва. Тішить і те, що набір продуктів мінімальний. Ще один приємний бонус – картоплю навіть чистити не потрібно! Просто помити й обсушити. Зі шкірочкою вона виходить навіть смачнішою, ніж без неї.

Інгредієнти:                                  

500 г дрібної молодої картоплі,

4-5 зубків молодого часнику,

олія для смаження картоплі,

сіль, суміш перців мелена.

Приготування:

Глибоку пательню, товстостінний сотейник чи чавунний казанок поставити на великий вогонь і сильно розігріти олію (вже декілька років я користуюся фритюрницею, що набагато спрощує та пришвидшує процес; використовую звичайну рафіновану соняшникову олію).

Картоплю ретельно помити, можна навіть потерти губкою (чистити не потрібно!). Якщо бульби у вас завеликі, то слід розрізати їх навпіл. Просушити за допомогою паперового рушника.

Коли олія вже як слід нагріється, відправити підготовлену картопельку невеличкими партіями у фритюр. Накривати не потрібно, щоб утворилася рум'яна скоринка (звісно, у фритюрниці слід обрати відповідний режим і готувати із закритою кришкою – у мене на кожну партію йде приблизно 10-15 хвилин).

Перевірити готовність зубочисткою (на найбільшому шматочку). Кожну партію викладати на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир, а потім складати в каструльку. Після того, як вся картопля приготується, посолити її та поперчити, вичавити часник.

Закрити каструлю кришкою та сильно потрусити, щоб все ретельно перемішалося.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: перед подачею можна посипати кропом та зеленою цибулею. Проте мені найбільше подобається, коли різна зеленина на тарілці не подрібнена. Особливо рукола чи листки салату. Цю страву також добре подавати з овочами. 

 

страви з картоплі, картопля, молода картопля, овочеві страви, страви з картоплі, страви з овочів, овочі, молода картопля по-селянськи у фритюрі, фритюр

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Запіканка з тертої картоплі «Оказія»
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 3493
Смачний і простий гарнір до м'яса або риби.
Курка, запечена в сметанному соусі з молодою картоплею
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 720
Смачна, соковита, ароматна страва, яка чудово підійде, як для звичайної, так і для святкової вечері або обіду.
Картопляний гратен Дофінуа
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1243
Страва із золотавою скоринкою із вишуканим смаком та ароматом
Картопля «Буланжер» - французька страва, яка підкорила світ своєю простотою і надзвичайним смаком
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1602
Мінімум інгредієнтів, мінімум часу на підготовку продуктів, проте максимум смаку та аромату!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: