Гаряча тема:
- Війна
Досить довго вагалася чи виставляти на широкий загал такий простий та елементарний рецепт, але все ж таки вирішила, що раптом він комусь стане у нагоді. Таку картопельку за сезон ми готуємо мало не щотижня. І хоча приготування у фритюрі не можна назвати здоровою їжею, це одна з тих нереально смачних страв, від якої я не в змозі відмовитися. При цьому, чим дрібніша молода картопля, тим смачнішою буде готова страва. Тішить і те, що набір продуктів мінімальний. Ще один приємний бонус – картоплю навіть чистити не потрібно! Просто помити й обсушити. Зі шкірочкою вона виходить навіть смачнішою, ніж без неї.
Інгредієнти:
500 г дрібної молодої картоплі,
4-5 зубків молодого часнику,
олія для смаження картоплі,
сіль, суміш перців мелена.
Приготування:
Глибоку пательню, товстостінний сотейник чи чавунний казанок поставити на великий вогонь і сильно розігріти олію (вже декілька років я користуюся фритюрницею, що набагато спрощує та пришвидшує процес; використовую звичайну рафіновану соняшникову олію).
Картоплю ретельно помити, можна навіть потерти губкою (чистити не потрібно!). Якщо бульби у вас завеликі, то слід розрізати їх навпіл. Просушити за допомогою паперового рушника.
Коли олія вже як слід нагріється, відправити підготовлену картопельку невеличкими партіями у фритюр. Накривати не потрібно, щоб утворилася рум'яна скоринка (звісно, у фритюрниці слід обрати відповідний режим і готувати із закритою кришкою – у мене на кожну партію йде приблизно 10-15 хвилин).
Перевірити готовність зубочисткою (на найбільшому шматочку). Кожну партію викладати на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир, а потім складати в каструльку. Після того, як вся картопля приготується, посолити її та поперчити, вичавити часник.
Закрити каструлю кришкою та сильно потрусити, щоб все ретельно перемішалося.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: перед подачею можна посипати кропом та зеленою цибулею. Проте мені найбільше подобається, коли різна зеленина на тарілці не подрібнена. Особливо рукола чи листки салату. Цю страву також добре подавати з овочами.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: