clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1045

Перевернутий пиріг із полуницею

Замість полуниці можна брати будь-які інші ягоди. Дуже добре підійдуть персики чи абрикоси
Замість полуниці можна брати будь-які інші ягоди. Дуже добре підійдуть персики чи абрикоси Фото: автора

Французька випічка за мотивами а-ля тарт Татен.

Замість полуниці можна брати будь-які інші ягоди. Дуже добре підійдуть персики чи абрикоси (рецепт абрикосового тарту Татен дивіться тут). Сметану потрібно брати жирну. В тісто її можна додавати як у збитому вигляді, так і просто рідкою. В будь-якому випадку тісто дуже смачне! М'яке, пухке і ніжне. Воно чудове, навіть без добавок у вигляді ягід і фруктів. Обов'язково використовуватиму цей рецепт ще!

Інгредієнти:

Для пирога:

3 яйця,          

180 г цукру,

150 г пшеничного борошна,

30 г кукурудзяного борошна,

150 г сметани (у мене 30%, можна домашню),

400 г полуниці,

2 ч. л. крохмалю,

Ванілін.

Для ягідної глазурі:

1 пакетик швидкозастигаючого желе для торту,

1 ст. л. цукру,

100 мл ягідного соку (у мене вишневий).

Приготування:

Духовку розігріти до 180°С.

Полуницю помити, обсушити, почистити від «хвостиків». Нарізати пластинками. Форму (краще скляну або керамічну) змастити м'яким вершковим маслом, посипати цукром.

Викласти полуницю так, щоб найкрасивіші шматочки були знизу.

Посипати ягоди через сито крохмалем.

Для тіста: збити яйця з ваніліном та цукром до кремоподібного стану.

Додати просіяне борошно – кукурудзяне й пшеничне. Перемішати обережно силіконовою лопаткою.  

Додати сметану й знову обережно перемішати.

Вилити тісто на ягоди, розрівняти.

Поставити в духовку й випікати 45 хвилин. Готовий пиріг залишити у вимкненій духовці на 5-10 хвилин. Потім пиріг дістати й перевернути на тарілку.

Для ягідної глазурі: змішати пакетик желатину з цукром та залити його ягідним соком. Ретельно перемішати, поставити на вогонь і довести до кипіння, постійно перемішуючи. Кип’ятити рідину хвилину й прибрати з вогню (на відміну звичайного желатину, желе для торів слід кип’ятити!). Одразу ж полити сумішшю торт, починаючи з центру (робити це слід дуже швидко, адже желе гусне просто на очах).

Порізати пиріг порційними шматками, прикрасити за бажанням.

Смакує пречудово як теплим, так і гарячим.

 

ягоди, ягідна випічка, випічка з полуницею, полунична випічка, перевернутий пиріг, тарт Татен, полуниця, солодка випічка, пиріг, літня випічка, французька кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Полуничне «Тірамісу» – найніжніша варіація відомого італійського десерту
торти, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1504
Ідеальний смаколик в сезон полуниці.
Пиріг з полуницею за старовинним австрійським рецептом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1877
Соковито, ароматно, легко, в міру солодко — рецепт справжня знахідка для любителів полуниці.
Крамбл «Льодовиковий період» із НЕрозмороженої ягоди (лінивий експрес-варіант)
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 726
Англійські ласощі з жіночою душею та чоловічим характером.
Тістечко з кукурудзяного борошна із ягодами в сметанній заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 726
Ніжне розсипчасте тісто, вершково-ванільний крем та легка ягідна кислинка...
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: