ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Перевернутий пиріг із полуницею

10 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5766
Замість полуниці можна брати будь-які інші ягоди. Дуже добре підійдуть персики чи абрикоси
Замість полуниці можна брати будь-які інші ягоди. Дуже добре підійдуть персики чи абрикоси Фото: автора

Французька випічка за мотивами а-ля тарт Татен.

Замість полуниці можна брати будь-які інші ягоди. Дуже добре підійдуть персики чи абрикоси (рецепт абрикосового тарту Татен дивіться тут). Сметану потрібно брати жирну. В тісто її можна додавати як у збитому вигляді, так і просто рідкою. В будь-якому випадку тісто дуже смачне! М'яке, пухке і ніжне. Воно чудове, навіть без добавок у вигляді ягід і фруктів. Обов'язково використовуватиму цей рецепт ще!

Інгредієнти:

Для пирога:

3 яйця,          

180 г цукру,

150 г пшеничного борошна,

30 г кукурудзяного борошна,

150 г сметани (у мене 30%, можна домашню),

400 г полуниці,

2 ч. л. крохмалю,

Ванілін.

Для ягідної глазурі:

1 пакетик швидкозастигаючого желе для торту,

1 ст. л. цукру,

100 мл ягідного соку (у мене вишневий).

Приготування:

Духовку розігріти до 180°С.

Полуницю помити, обсушити, почистити від «хвостиків». Нарізати пластинками. Форму (краще скляну або керамічну) змастити м'яким вершковим маслом, посипати цукром.

Викласти полуницю так, щоб найкрасивіші шматочки були знизу.

Посипати ягоди через сито крохмалем.

Для тіста: збити яйця з ваніліном та цукром до кремоподібного стану.

Додати просіяне борошно – кукурудзяне й пшеничне. Перемішати обережно силіконовою лопаткою.  

Додати сметану й знову обережно перемішати.

Вилити тісто на ягоди, розрівняти.

Поставити в духовку й випікати 45 хвилин. Готовий пиріг залишити у вимкненій духовці на 5-10 хвилин. Потім пиріг дістати й перевернути на тарілку.

Для ягідної глазурі: змішати пакетик желатину з цукром та залити його ягідним соком. Ретельно перемішати, поставити на вогонь і довести до кипіння, постійно перемішуючи. Кип’ятити рідину хвилину й прибрати з вогню (на відміну звичайного желатину, желе для торів слід кип’ятити!). Одразу ж полити сумішшю торт, починаючи з центру (робити це слід дуже швидко, адже желе гусне просто на очах).

Порізати пиріг порційними шматками, прикрасити за бажанням.

Смакує пречудово як теплим, так і гарячим.

 

ягоди, ягідна випічка, випічка з полуницею, полунична випічка, перевернутий пиріг, тарт Татен, полуниця, солодка випічка, пиріг, літня випічка, французька кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую