ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Молода картопля, запечена в молоці

11 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4700
Все досить лаконічно і без «заморочок». Картопелька виходить ніжно-вершковою, з легкою сирною скоринкою.
Все досить лаконічно і без «заморочок». Картопелька виходить ніжно-вершковою, з легкою сирною скоринкою. Фото: автора

Швидко, просто, смачно й ароматно!

Все досить лаконічно і без «заморочок». Картопелька виходить ніжно-вершковою, з легкою сирною скоринкою. Можна використовувати як гарнір, а можна як самостійну страву.

Інгредієнти:

1 кг молодої картоплі,

500 мл молока,

2 яйця,

2 плавлені сирки,

сіль, перець,

мускатний горіх,

2-3 зубки часнику,

зелень кропу та зелена цибуля.

Приготування:

Картоплю почистити й ретельно помити.

Велику - розрізати на часточки, маленьку - залишити цілою. Викласти в один шар у жаростійкий посуд. Посолити, поперчити, посипати мускатним горіхом.

Залити 400 мл молока. Поставити в духовку при 180°С на 15-20 хвилин.

Потім картоплю перевернути.

Залити наступною сумішшю: 2 яйця збити з 100 г молока. Потерти на крупній тертці плавлені сирки, додати вичавлений через прес часник і подрібнену зелень.

Знову повернути картоплю в духовку.

Запікати ще 20-25 хвилин до готовності.

 Я подавала, як окрему страву. Легкий салатик - і дует з такою картопелькою виходить бездоганним!

овочеві страви, страви з картоплі, молода картопля, овочі, страви з овочів, картопля, молода картопля запечена в молоці, молоко, прості рецепти, на щодень

Коментарі:

  Так  Ні, дякую