Гаряча тема:
- Війна
Все досить лаконічно і без «заморочок». Картопелька виходить ніжно-вершковою, з легкою сирною скоринкою. Можна використовувати як гарнір, а можна як самостійну страву.
Інгредієнти:
1 кг молодої картоплі,
500 мл молока,
2 яйця,
2 плавлені сирки,
сіль, перець,
мускатний горіх,
2-3 зубки часнику,
зелень кропу та зелена цибуля.
Приготування:
Картоплю почистити й ретельно помити.
Велику - розрізати на часточки, маленьку - залишити цілою. Викласти в один шар у жаростійкий посуд. Посолити, поперчити, посипати мускатним горіхом.
Залити 400 мл молока. Поставити в духовку при 180°С на 15-20 хвилин.
Потім картоплю перевернути.
Залити наступною сумішшю: 2 яйця збити з 100 г молока. Потерти на крупній тертці плавлені сирки, додати вичавлений через прес часник і подрібнену зелень.
Знову повернути картоплю в духовку.
Запікати ще 20-25 хвилин до готовності.
Я подавала, як окрему страву. Легкий салатик - і дует з такою картопелькою виходить бездоганним!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: