clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1269

Мафіни з полуницею та шоколадною крихтою

Мафіни виходять пухкими, повітряними й водночас не сухими, а немов вологими. Рецептура не складна, результат пречудовий.
Мафіни виходять пухкими, повітряними й водночас не сухими, а немов вологими. Рецептура не складна, результат пречудовий. Фото: автора

Неймовірні кексики, які хочеться куштувати знову і знову!

Полуниця і шоколад, що може бути краще? Дуже-дуже смачне тісто, воно просто тане в роті. Мафіни виходять пухкими, повітряними й водночас не сухими, а немов вологими. Рецептура не складна, результат пречудовий. Кокос і вівсяні пластівці всередині взагалі не відчуваються. Ці складові швидше для поглинання зайвої вологи з ягід.  

Інгредієнти на 18-20 штук:

Для мафінів:

200 г вершкового масла (м'якого),

150 г цукру,

4 яйця,

50 г сметани,

дрібка солі,

ванілін,

200 г борошна,

10 г розпушувача,

40 г кокосової стружки,

40 г вівсяних пластівців швидкого приготування (у мене мюслі),

70 г чорного шоколаду (поламати на маленькі шматочки),

200 г полуниці.

Для посипання:

1 ст. л. вівсяних пластівців,

20 г шоколадної крихти,

70 г полуниці.

Приготування:

У кожну формочку встромити пергаментний папірець для кексів (якщо у вас силіконові форми, то не потрібно).

Масло ретельно збити з цукром, сіллю та ваніліном, додати по одному яйця. Потім влити сметану. Збити за допомогою міксера до однорідного стану. Всипати кокосову стружку і вівсяні пластівці. Перемішати.

Просіяти борошно, змішане з розпушувачем. Добре перемішати.

Додати шоколад і полуницю, нарізану часточками.

Знову перемішати, але дуже акуратно.

Перекласти тісто у формочки (заповнювати трішки більше, ніж на половину). Викласти зверху пластинки полуниці, посипати вівсяними пластівцями, крихтою шоколаду.

Випікати при температурі 150°С (режим «верх-низ із конвекцією»). Або при 160°С – без конвекції. Час випікання – приблизно 45-60 хвилин.

Дати мафінам охолонути, прикрасити полуницею і листочками меліси чи м’яти.

кекси, мафіни, маффіни, кекси, солодка випічка, мафіни з полуницею та шоколадною крихтою, полуниця страви з полуниці, випічка з полуницею, ягоди

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Маффіни з сиром та бананом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2013
Дуже ніжні, смачні, ароматні, м'якенькі.
Фінікові кекси за мотивами «бісквіт на окропі»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1055
Приготоване за цим рецептом тісто виходить завжди неймовірно пишним і «росте» в духовці наче на дріжджах.
Кекс у чашці за 3 хвилини (+ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 1817
Перший раз готувала випічку в мікрохвильовці. Дуже боялася, що не вийде, але даремно! Все просто супер, дуже смачно й просто.
Гарбузові мафіни з вишнею та кокосовою стружкою (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2833
Випічка з гарбуза вважається низькокалорійною, майже дієтичною. Гарбузові кекси й мафіни виходять, зазвичай, дуже м'якими і ароматними.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: