Гаряча тема:
- Війна
Полуниця і шоколад, що може бути краще? Дуже-дуже смачне тісто, воно просто тане в роті. Мафіни виходять пухкими, повітряними й водночас не сухими, а немов вологими. Рецептура не складна, результат пречудовий. Кокос і вівсяні пластівці всередині взагалі не відчуваються. Ці складові швидше для поглинання зайвої вологи з ягід.
Інгредієнти на 18-20 штук:
Для мафінів:
200 г вершкового масла (м'якого),
150 г цукру,
4 яйця,
50 г сметани,
дрібка солі,
ванілін,
200 г борошна,
10 г розпушувача,
40 г кокосової стружки,
40 г вівсяних пластівців швидкого приготування (у мене мюслі),
70 г чорного шоколаду (поламати на маленькі шматочки),
200 г полуниці.
Для посипання:
1 ст. л. вівсяних пластівців,
20 г шоколадної крихти,
70 г полуниці.
Приготування:
У кожну формочку встромити пергаментний папірець для кексів (якщо у вас силіконові форми, то не потрібно).
Масло ретельно збити з цукром, сіллю та ваніліном, додати по одному яйця. Потім влити сметану. Збити за допомогою міксера до однорідного стану. Всипати кокосову стружку і вівсяні пластівці. Перемішати.
Просіяти борошно, змішане з розпушувачем. Добре перемішати.
Додати шоколад і полуницю, нарізану часточками.
Знову перемішати, але дуже акуратно.
Перекласти тісто у формочки (заповнювати трішки більше, ніж на половину). Викласти зверху пластинки полуниці, посипати вівсяними пластівцями, крихтою шоколаду.
Випікати при температурі 150°С (режим «верх-низ із конвекцією»). Або при 160°С – без конвекції. Час випікання – приблизно 45-60 хвилин.
Дати мафінам охолонути, прикрасити полуницею і листочками меліси чи м’яти.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: