clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 446

Мафіни з полуницею та шоколадною крихтою

Мафіни виходять пухкими, повітряними й водночас не сухими, а немов вологими. Рецептура не складна, результат пречудовий.
Мафіни виходять пухкими, повітряними й водночас не сухими, а немов вологими. Рецептура не складна, результат пречудовий. Фото: автора

Неймовірні кексики, які хочеться куштувати знову і знову!

Полуниця і шоколад, що може бути краще? Дуже-дуже смачне тісто, воно просто тане в роті. Мафіни виходять пухкими, повітряними й водночас не сухими, а немов вологими. Рецептура не складна, результат пречудовий. Кокос і вівсяні пластівці всередині взагалі не відчуваються. Ці складові швидше для поглинання зайвої вологи з ягід.  

Інгредієнти на 18-20 штук:

Для мафінів:

200 г вершкового масла (м'якого),

150 г цукру,

4 яйця,

50 г сметани,

дрібка солі,

ванілін,

200 г борошна,

10 г розпушувача,

40 г кокосової стружки,

40 г вівсяних пластівців швидкого приготування (у мене мюслі),

70 г чорного шоколаду (поламати на маленькі шматочки),

200 г полуниці.

Для посипання:

1 ст. л. вівсяних пластівців,

20 г шоколадної крихти,

70 г полуниці.

Приготування:

У кожну формочку встромити пергаментний папірець для кексів (якщо у вас силіконові форми, то не потрібно).

Масло ретельно збити з цукром, сіллю та ваніліном, додати по одному яйця. Потім влити сметану. Збити за допомогою міксера до однорідного стану. Всипати кокосову стружку і вівсяні пластівці. Перемішати.

Просіяти борошно, змішане з розпушувачем. Добре перемішати.

Додати шоколад і полуницю, нарізану часточками.

Знову перемішати, але дуже акуратно.

Перекласти тісто у формочки (заповнювати трішки більше, ніж на половину). Викласти зверху пластинки полуниці, посипати вівсяними пластівцями, крихтою шоколаду.

Випікати при температурі 150°С (режим «верх-низ із конвекцією»). Або при 160°С – без конвекції. Час випікання – приблизно 45-60 хвилин.

Дати мафінам охолонути, прикрасити полуницею і листочками меліси чи м’яти.

кекси, мафіни, маффіни, кекси, солодка випічка, мафіни з полуницею та шоколадною крихтою, полуниця страви з полуниці, випічка з полуницею, ягоди

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шоколадні маффіни з банановим пудингом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 613
Ці маленькі кексики виходять із першого разу: дуже ніжні й пухкі, в міру солодкі, не нудотні.
Маффіни з сиром та бананом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1496
Дуже ніжні, смачні, ароматні, м'якенькі.
Шоколадний фондан — смакота родом із Франції
солодка випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1231
Вологий кексик із густим трюфельним смаком — найпопулярніший десерт у світі
Кекс у чашці за 3 хвилини (+ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 965
Перший раз готувала випічку в мікрохвильовці. Дуже боялася, що не вийде, але даремно! Все просто супер, дуже смачно й просто.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: