Гаряча тема:
- Війна
Блукаючи Інетом у пошуках цікавого рецепту, натрапила на неймовірно смачнючу випічку — лимонні кекси на основі сиру. Виглядають ефектно, готуються легко, смакують – м-м-м-м... нереально. До того ж, сирна випічка корисна й малокалорійна. Від себе привнесла у рецепт начинку із пудингу. Без зайвої скромності скажу, що поєднання вийшло напрочуд вдалим.
Інгредієнти:
25 г вершкового масла (саме 25 — це не помилка!),
1 склянка цукру,
ванілін,
300 г сиру,
4 яйця,
1 лимон,
1,5 ч. л. соди,
2 склянки борошна.
Начинка:
1 пачка пудингу (у мене 40 г вершковий),
500 мл молока,
3-4 ст. л. цукру.
Склянка: 250 мл.
Приготування:
Розм'якшене масло змішати з половиною склянки цукру та ваніліном. Додати у суміш сир (я спочатку збила його в блендері) і ретельно розмішати.
Лимон помити, обрізати «хвостики», подрібнити шматочками, щоб очистити від кісточок. Перемолоти в млинку до стану пюре (разом зі шкіркою!).
Лимонне пюре додати до сиру. Яйця і решту цукру збити виделкою і вилити до основного тіста. Всипати соду й ретельно перемішати. Дати хвилину-дві постояти — тісто почне «пухнути» буквально на очах (бажано замішувати його у великій мисці, адже воно має збільшитися приблизно вдвічі).
В останню чергу додати борошно, тісто трохи «присяде» і стане «кошлатим». Вилити його в силіконові формочки для кексів (попередньо змочити холодною водою) і поставити в духовку, розігріту до 200ºС на 50-60 хвилин (кексики виходять блискучими в повному розумінні цього слова).
Приготувати пудинг: пудинг висипати в чашку, додати цукор та влити 3-4 ст. л. холодного молока і розмішати. Решту молока закип'ятити, зняти з вогню і влити суміш із чашки. Знову поставити на вогонь і, постійно помішуючи, варити до загустіння. Охолодити. Готовим пудингом начинити кексики.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: у мене формочки із фтулкою, тож пудинг я наливала у дірочку посередині виробу. Якщо ж у вас форми звичайні, то у готових охолоджених кексиків слід вирізати ножем серединку й начинити цей отвір пудингом. Це зручно робити спеціальним «пристроєм», за допомогою якого вирізають в картоплі серединки перед фаршируванням. Порція просто величезна — із зазначених інгредієнтів виходить аж 24 кекси. Тісто дуже росте, тому форми слід заповнювати на третину.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: