ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Сирно-лимонні кекси з пудинговою начинкою

18 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6196
Сирна випічка корисна й малокалорійна.
Сирна випічка корисна й малокалорійна. Фото: автора

Виглядають ефектно, готуються легко, смакують – м-м-м-м... нереально!

Блукаючи Інетом у пошуках цікавого рецепту, натрапила на неймовірно смачнючу випічку — лимонні кекси на основі сиру. Виглядають ефектно, готуються легко, смакують – м-м-м-м... нереально. До того ж, сирна випічка корисна й малокалорійна. Від себе привнесла у рецепт начинку із пудингу. Без зайвої скромності скажу, що поєднання вийшло напрочуд вдалим.

Інгредієнти:                                        

25 г вершкового масла (саме 25 — це не помилка!),

1 склянка цукру,

ванілін,

300 г сиру,

4 яйця,

1 лимон,

1,5 ч. л. соди,

2 склянки борошна.

Начинка:

1 пачка пудингу (у мене 40 г вершковий),

500 мл молока,

3-4 ст. л. цукру.

Склянка: 250 мл.

Приготування:

Розм'якшене масло змішати з половиною склянки цукру та ваніліном. Додати у суміш сир (я спочатку збила його в блендері) і ретельно розмішати.

Лимон помити, обрізати «хвостики», подрібнити шматочками, щоб очистити від кісточок. Перемолоти в млинку до стану пюре (разом зі шкіркою!).

Лимонне пюре додати до сиру. Яйця і решту цукру збити виделкою і вилити до основного тіста. Всипати соду й ретельно перемішати. Дати хвилину-дві постояти — тісто почне «пухнути» буквально на очах (бажано замішувати його у великій мисці, адже воно має збільшитися приблизно вдвічі).

В останню чергу додати борошно, тісто трохи «присяде» і стане «кошлатим». Вилити його в силіконові формочки для кексів (попередньо змочити холодною водою) і поставити в духовку, розігріту до 200ºС на 50-60 хвилин (кексики виходять блискучими в повному розумінні цього слова).

Приготувати пудинг: пудинг висипати в чашку, додати цукор та влити 3-4 ст. л. холодного молока і розмішати. Решту молока закип'ятити, зняти з вогню і влити суміш із чашки. Знову поставити на вогонь і, постійно помішуючи, варити до загустіння. Охолодити. Готовим пудингом начинити кексики.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: у мене формочки із фтулкою, тож пудинг я наливала у дірочку посередині виробу. Якщо ж у вас форми звичайні, то у готових охолоджених кексиків слід вирізати ножем серединку й начинити цей отвір пудингом. Це зручно робити спеціальним «пристроєм», за допомогою якого вирізають в картоплі серединки перед фаршируванням. Порція просто величезна — із зазначених інгредієнтів виходить аж 24 кекси. Тісто дуже росте, тому форми слід заповнювати на третину.

капкейки, мафіни, кекси, солодка випічка, сирна випічка, сирно-лимонні кекси з пудинговою начинкою, пудинг. сирні кекси, сир

Коментарі:

  Так  Ні, дякую