clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 711

Лагман по-«похідному» – мій швидкий варіант

Щоб на «виході» вийшов справжній і правильний лагман, раджу обов’язково готувати його на багатті.
Щоб на «виході» вийшов справжній і правильний лагман, раджу обов’язково готувати його на багатті. Фото: автора

Рецепт приготування цього не зовсім традиційного лагману не стільки оригінальний, скільки перевірений неодноразовим приготуванням та схвалений найвибагливішими гурманами.

Лагман – страва з великої кількості овочів, м’яса та спеціальної довгої крученої локшини. Популярний в Казахстані, Киргизстані, Таджикистані, Узбекистані, Афганістані, Японії тощо. Я вперше скуштувала його в Криму на вершині Ай-Петрі у виконанні кримських татар і закохалася з першої ж ложки! Щоб заощадити ваш і мій час, одразу ж відзначу, що презентуватиму наразі не традиційний азійський лагман. Мій – приготований не з яловичини, а зі свинини, й не містить у своєму складі редьку та чузму (домашню кручену локшину). Тим не менше, цей «не лагман» дуже всім подобається та зїдається вмить до останньої картопельки. Найбільший плюс – він готується практично в 5 разів швидше й простіше, ніж традиційний. Замість чузми я використала дрібну локшину (італійські зірочки). Для автентичності додала татарські спеції «Для лагману». Але, щоб на «виході» вийшов справжній і правильний лагман, раджу обовязково готувати його на багатті.

Інгредієнти на 10-літровий казан:

1,5 кг м'якоті свинини,

300 г локшини з твердих сортів пшениці (будь-якої, краще, звісно домашньої, «крученої». Проте, на природі зручніше використовувати вже готовий продукт. Чудово підійде довга локшина типу «кручені гнізда»),

2 великі цибулини,

3 морквини,

0,7 кг картоплі,

1 кабачок,

4 помідори,

1 великий болгарський перець,

1 головка часнику,

150 г олії,

спеції «Для лагману»,

2 зірочки бад’яну,

зелень петрушки,

сіль, чорний перець.

Приготування:

М'ясо свинини (краще жирної) помити й нарізати середніми кубиками.

Встановити казан на багаття і коли він добре нагріється, залити олію. Після того, як вона «розжариться», покласти шматочки свинини й смажити до красивої рум’яної скоринки. Нарізати одну невелику цибулину кубиками. Закинути її в казан і продовжити готувати м'ясо разом з цибулею, періодично перемішуючи (якщо одразу ж покласти всю цибулю, то вона дасть сік, і ви не зможете обсмажити м'ясо як слід). Додати моркву, нарізану кружальцями, та другу цибулину, але вже нарізану кільцями.

Потім - смужки перцю.

Смажити все разом 10 хвилин. Потім додати кабачок, нарізаний середніми шматочками довільної форми.

Посолити та поперчити. Помідори подрібнити й також закинути в казан.

Перемішати,  готувати ще 10 хвилин. Приблизно в цьому місці необхідно залити лагман водою так, щоб вона не покривала вміст, а була приблизно врівень із поверхнею всіх складових. Страву перемішати, зробити багаття помірним і, поки вона тушкуватиметься, нарізати кубиками картоплю (молоду розрізати буквально на двоє-четверо).

Висипати її в казан, все перемішати й залишити тушкуватися. Коли картопля буде практично готовою, додати нарізаний дрібно часник, спеції та зелень, все ретельно перемішати. Через декілька хвилин засипати локшину.

Варити до готовності локшини та картоплі.

Подавати з великою кількістю зелені та із соусом, який утворився в процесі приготування. Чудово підійде товстий лаваш.

пікнік, страви на багатті, страви для пікніка, страви у казані, готуємо на багатті, похід, лагман, лагман по-похідному, азійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шашлик із «родзинкою» за рецептом мого батька
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1957
Саме в такий спосіб смажать м’яско відомі м’ясоїди та шашликолюби.
СМАЧНІ ІДЕЇ ДЛЯ ПІКНІКА: Картопля-кебаб із салом
овочеві страви, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1493
Такий варіант може стати чудовим гарніром до будь-якого м'яса на мангалі.
Чи є м'ясо у сардельках?
порадник, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1159
З'ясовували кореспонденти «Є» на початку «сезону гриль», провівши дегустацію найпопулярнішого після шашлику продукту сучасних українських пікніків.
СМАЧНІ ІДЕЇ ДЛЯ ПІКНІКА: Банани-гриль із шоколадом
десерти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1603
Звикли смажити на мангалі м'ясо, рибу та овочі-гриль? А як щодо бананів?
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: