ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Хорватське печиво «Дідусеві вуса»

21 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3508
Не знаю, що в цьому печиві хорватського, але воно ну дуууже смачне.
Не знаю, що в цьому печиві хорватського, але воно ну дуууже смачне. Фото: автора

Хрустке розсипчасте тісто, ароматне шоколадно-горіхове безе й апетитний кумедний вигляд.

Не знаю, що в цьому печиві хорватського, але воно ну дуууже смачне. А ще в цього смаколика симпатичний малюнок на зрізі й напрочуд мила й весела назва. Все це обов’язково має сподобатися малим вередунам! Хрустке розсипчасте тісто, яке просто тане у роті, апетитний горіховий аромат та смачнюче шоколадно-горіхове безе не лише доповнюють смакову гаму, але й надають завершеність малюнку. Це печиво зі столу щезає зі швидкістю звуку, тому раджу наперед подумати про подвійну порцію!

Інгредієнти:     

300 г борошна,

1 яйце,

100 г вершкового масла (кімнатної температури),

70 г цукру,

50 мл молока,

1ч. л. розпушувача,

дрібка солі,

ванілін,

100 г горіхів (я брала фундук, але можна використовувати будь-які на ваш смак),

1 ч. л. какао,

100 г густого джему (у мене абрикосовий),

цукрова пудра (для посипання).

Приготування:

Тісто: розділити яйце на білок і жовток. Розтерти жовток із цукром, додати масло, ванілін, сіль, борошно, розпушувач. Замісити тісто, поступово доливаючи молоко (воно має бути гладке, еластичне та не повинно липнути до рук; якщо тісто щільне, долити трохи молока, якщо занадто м'яке – додати борошна). Загорнути тісто в харчову плівку й покласти в холодильник на 30 хвилин.

Білкова начинка: підсушити горіхи на сухій сковорідці, почистити їх від шкірочки й подрібнити в кавомолці чи млинку на дрібну крихту. Білок збити до густої щільної піни, додати 1ст. л. цукрової пудри, какао й половину мелених горіхів. Все збити разом на великим обертах міксера.

Формування: тісто розділити на 2 частини. Кожну розкачати на папері для випічки в прямокутник розміром 25 х 20 см.

Розподілити рівномірно джем.

Зверху присипати горіхами, які залишилися.

Правий бік прямокутника за допомогою паперу скрутити в рулет і підтягнути його до середини. Аналогічно зробити з лівою стороною заготовки (рулети між собою не з'єднувати, відстань між ними має бути приблизно 2 см). У «коридорчик», який утворився між «рулетами», покласти білково-шоколадно-горіхову начинку.

Випікати в попередньо розігрітій духовці при 180°С близько 40 хвилин. Готовий рулет повністю охолодити й нарізати скибочками завтовшки 3 см. Притрусити цукровою пудрою.

 

печиво, хорватське печиво дідусеві вуса, хорватська кухня, безе, джем, горіхи, шоколад, випічка до кави

Коментарі:

  Так  Ні, дякую