Гаряча тема:
- Війна
Не знаю, що в цьому печиві хорватського, але воно ну дуууже смачне. А ще в цього смаколика симпатичний малюнок на зрізі й напрочуд мила й весела назва. Все це обов’язково має сподобатися малим вередунам! Хрустке розсипчасте тісто, яке просто тане у роті, апетитний горіховий аромат та смачнюче шоколадно-горіхове безе не лише доповнюють смакову гаму, але й надають завершеність малюнку. Це печиво зі столу щезає зі швидкістю звуку, тому раджу наперед подумати про подвійну порцію!
Інгредієнти:
300 г борошна,
1 яйце,
100 г вершкового масла (кімнатної температури),
70 г цукру,
50 мл молока,
1ч. л. розпушувача,
дрібка солі,
ванілін,
100 г горіхів (я брала фундук, але можна використовувати будь-які на ваш смак),
1 ч. л. какао,
100 г густого джему (у мене абрикосовий),
цукрова пудра (для посипання).
Приготування:
Тісто: розділити яйце на білок і жовток. Розтерти жовток із цукром, додати масло, ванілін, сіль, борошно, розпушувач. Замісити тісто, поступово доливаючи молоко (воно має бути гладке, еластичне та не повинно липнути до рук; якщо тісто щільне, долити трохи молока, якщо занадто м'яке – додати борошна). Загорнути тісто в харчову плівку й покласти в холодильник на 30 хвилин.
Білкова начинка: підсушити горіхи на сухій сковорідці, почистити їх від шкірочки й подрібнити в кавомолці чи млинку на дрібну крихту. Білок збити до густої щільної піни, додати 1ст. л. цукрової пудри, какао й половину мелених горіхів. Все збити разом на великим обертах міксера.
Формування: тісто розділити на 2 частини. Кожну розкачати на папері для випічки в прямокутник розміром 25 х 20 см.
Розподілити рівномірно джем.
Зверху присипати горіхами, які залишилися.
Правий бік прямокутника за допомогою паперу скрутити в рулет і підтягнути його до середини. Аналогічно зробити з лівою стороною заготовки (рулети між собою не з'єднувати, відстань між ними має бути приблизно 2 см). У «коридорчик», який утворився між «рулетами», покласти білково-шоколадно-горіхову начинку.
Випікати в попередньо розігрітій духовці при 180°С близько 40 хвилин. Готовий рулет повністю охолодити й нарізати скибочками завтовшки 3 см. Притрусити цукровою пудрою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: