clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1040

Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»

Запіканка може бути, як цікавою закускою, так і доповнить будь-який гарнір.
Запіканка може бути, як цікавою закускою, так і доповнить будь-який гарнір. Фото: автора

Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.

Готується страва можливо не так вже й швидко, проте цікаво. І головне: вона неповторно смачна! Завдяки веселим яскравим кольорам дуже красиво виглядає на святковому столі. Та й малюкам такий хлібець буде до вподоби.

Інгредієнти:

700 г курячого філе,

3 ст. л. сметани,

2 жовтки,

2 середніх цибулини,

невелика головка часнику,

400 г твердого сиру,

1 ч. л. приправи для курки-гриль,

3 ст. л. різаної зелені (кріп, петрушка),

3 ст. л. шпинатного пюре (подрібнити в блендері),

3 ст. л. кетчупу,

2 варені морквини,

сіль та перець — за смаком,

2 ст. л. сухої меленої солодкої паприки,

дрібка мускатного горіха,

дрібка меленого коріандру.

Приготування:

Куряче філе подрібнити в млинку чи перекрутити через м’ясорубку разом із цибулею і часником. Додати жовтки, сметану, спеції (крім паприки). Розділити фарш на 3 рівні частини. Сир натерти на крупній тертці та розділити його на 4 частини.

Зелений колір: до однієї частини фаршу додати різану зелень, шпинатне пюре та 1 частину потертого сиру.

Помаранчевий колір: другу частину фаршу ще раз подрібнити в блендері, тільки уже з вареною морквою. Додати частину твердого сиру, коріандр і мускатний горіх.

Рожевий колір: до третьої частини фаршу додати гострий кетчуп і сир.

Кожну кольорову масу розділити ще на 3 частини. Форму для хліба (10 х 20 см) встелити пергаментним папером, змастити олією. Ложкою викладати почергово довгі смужки кольорових м'ясних заготовок. В одному ряді — три смужки (зелена, помаранчева та рожева).

Зверху смужки обсипати тоненьким шаром паприки. В наступному ряді теж викласти три смужки, але вже поміняти черговість кольорів.

Так зробити три шари і кожен посипати паприкою.

Запікати при 180°С протягом 30 хвилин. Форму вийняти й зверху посипати твердим сиром. Запікати ще 5 хвилин. Повністю охолодити, вийняти хлібець із форми.

Нарізати скибочками й подати як закуску (ми пробували розігрівати хлібець у мікрохвильовці - гарячим він теж неймовірно сачний!).

запіканка, м`ясо та субпродукти, куряча запіканка-хлібець триколор, закуски, закуска, м`ясна нарізка, страви з курятини, запіканка з курятини, м`ясний хлібець

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Запіканка з печінки під сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1303
Смак такий ніжний, що страва просто тане у роті!
Кассероль із кабачків — ніжна французька запіканка
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1406
Багато плавленого сиру, багато кабачків і мінімум калорій!
Печінка по-царськи – ніжна запіканка з овочевим «секретом»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2243
Смачна альтернатива печінковому тортику без «заморочок».
Запіканка з тертої картоплі «Оказія»
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 4837
Смачний і простий гарнір до м'яса або риби.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: