Гаряча тема:
- Війна
У кожній національній кухні є свої способи приготування цього дивовижного овочу. Я також його велика прихильниця й щосезону намагаюся знаходити для себе все нові і нові смаки та поєднання. Страви з баклажанами однаково хороші і в гарячому, і в холодному вигляді. «Синенькі» також чудово поєднуються з іншими овочами, з м'ясом і зеленню. І, як з’ясувалося, в «компанії» з горіхами та бринзою вони смакують ідеально! Замість бринзи салат можна приготувати з сиром фета чи імеретинським.
Інгредієнти:
3 середні баклажани,
4-5 помідорів (я брала жовті та червоні, щоб салатик був «веселішим»),
200 г бринзи,
2-3 ст. л. оливкової олії,
1-2 ст. л. соєвого соусу,
горіхи кеш'ю за смаком (можна брати будь-які),
сухий базилік (можна також свіжий, проте у мене було його дуже мало),
1 ч. л. цукру,
1 ч. л. солі,
лимонний перець.
Приготування:
Нарізати баклажани брусочками середнього розміру разом зі шкіркою, посипати сіллю та залишити на 10-15 хвилин, щоб відійшла гіркота.
Потім їх потрібно відтиснути й обсмажити на олії, посипавши лимонним перцем, сухим базиліком та цукром. Буквально за 2 хвилини до закінчення смаження додати в сковорідку соєвий соус, перемішати. Готові баклажани відставити, щоб трохи охолонули.
Часточками середнього розміру нарізати помідори.
Бринзу покришити великими кубиками.
Залишилося з'єднати в салатнику баклажани, помідори і сир. Я доповнила салат попередньо підсмаженими та подрібненими в кавомолці горіхами кеш'ю (щоб підсилити горіховий смак і аромат баклажанів, який з'явився після обсмажування їх із соєвим соусом).
Зверху притрусити зеленню свіжого базиліку (за бажанням).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: