clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 714

Баклажановий салат із бринзою, помідорами та горіхами кеш’ю

«Синенькі» в компанії з цими складовими смакують просто ідеально!
«Синенькі» в компанії з цими складовими смакують просто ідеально! Фото: автора

«Синенькі» в компанії з цими складовими смакують просто ідеально!

У кожній національній кухні є свої способи приготування цього дивовижного овочу. Я також його велика прихильниця й щосезону намагаюся знаходити для себе все нові і нові смаки та поєднання. Страви з баклажанами однаково хороші і в гарячому, і в холодному вигляді. «Синенькі» також чудово поєднуються з іншими овочами, з м'ясом і зеленню. І, як зясувалося, в «компанії» з горіхами та бринзою вони смакують ідеально! Замість бринзи салат можна приготувати з сиром фета чи імеретинським.

Інгредієнти:

3 середні баклажани,

4-5 помідорів (я брала жовті та червоні, щоб салатик був «веселішим»),

200 г бринзи,

2-3 ст. л. оливкової олії,

1-2 ст. л. соєвого соусу,

горіхи кеш'ю за смаком (можна брати будь-які),

сухий базилік (можна також свіжий, проте у мене було його дуже мало),

1 ч. л. цукру,

1 ч. л. солі,

лимонний перець.

Приготування:

Нарізати баклажани брусочками середнього розміру разом зі шкіркою, посипати сіллю та залишити на 10-15 хвилин, щоб відійшла гіркота.

Потім їх потрібно відтиснути й обсмажити на олії, посипавши лимонним перцем, сухим базиліком та цукром. Буквально за 2 хвилини до закінчення смаження додати в сковорідку соєвий соус, перемішати. Готові баклажани відставити, щоб трохи охолонули.

Часточками середнього розміру нарізати помідори.

Бринзу покришити великими кубиками.

Залишилося з'єднати в салатнику баклажани, помідори і сир. Я доповнила салат попередньо підсмаженими та подрібненими в кавомолці горіхами кеш'ю (щоб підсилити горіховий смак і аромат баклажанів, який з'явився після обсмажування їх із соєвим соусом).

Зверху притрусити зеленню свіжого базиліку (за бажанням).

баклажани, салати, салати без майонезу, баклажановий салат із бринзою помідорами та горіхами кеш`ю, салат з баклажанами, бринза, помідори, горіхи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат з баклажанів і корейської моркви в гарячій заливці
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1089
Ароматна а-ля корейська закуска, яка підходить для будь-якого меню.
Мусака з баклажанами по-грецьки
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1481
Ця традиційна грецька запіканка не залишить байдужим нікого. Роблю в сезон баклажанів багато разів і завжди з'їдається вмить!
Салат «Баклажановий рай» з яйцями та зеленню
салати
Світлана ЯСЬКОВА 963
У баклажановий сезон хочу поділитися дуже легким у приготуванні і смачним салатом.
Рулетики з баклажанів, фаршировані овочевою начинкою
закуски, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1146
Рецепт смачної холодної закуски для свята та буднів.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: