ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Брауні на темному пиві з малиною

25 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3155
Брауні просто тане у роті! А поєднання шоколадної гірчинки та малинової кислинки підкорює з першого ж шматочка.
Брауні просто тане у роті! А поєднання шоколадної гірчинки та малинової кислинки підкорює з першого ж шматочка. Фото: автора

Смачнюче тістечко – мега-шоколадне, мега-вологе, мега-легке!

Брауні просто тане у роті! А поєднання шоколадної гірчинки та малинової кислинки підкорило мене з першого ж шматочка. Зі всіх випробуваних мною рецептів цієї популярної в усьому світі випічки, цей – найвдаліший. Дуууже смачно! Сто разів рекомендую!

Інгредієнти:

180 г вершкового масла,

200 г екстра-чорного шоколаду (у мене 76% какао),

200 г цукру,

125 г борошна,

40 г якісного какао,

1 ч. л. розпушувача,

пачка ваніліну,

3 яйця,

200 мл темного пива,

300 г малини (у мене заморожена, попередньо розморожена, але, звісно ж, можна свіжу).

Приготування:

Шоколад поламати шматочками й разом із вершковим маслом розтопити на водяній бані до однорідності.

В мисці змішати цукор, просіяне борошно, какао, ванілін та розпушувач. Додати в цю суміш розтоплену шоколадну масу, перемішати.

Окремо збити міксером яйця, додати їх у тісто й знову збити. Влити темне пиво, перемішати вінчиком. Потім додати малину й обережно лопаткою перемішати.

Форму встелити папером для випічки (у мене прямокутна 20 х 30 см), обережно вилити тісто.

Пекти при 180°С протягом 25-30 хвилин (головне – не перепекти, тісто має бути пружним, але вологим всередині. Це і є фірмова консистенція брауні, його візитівка).

Охолодити, потім нарізати прямокутними квадратиками.

При подачі притрусити какао, прикрасити малиною.

шоколад, шоколадна випічка, брауні, солодка випічка, брауні на темному пиві з малиною, шоколадне тістечко, тістечко, американська кухня, малина, пиво, випічка на пиві

Коментарі:

  Так  Ні, дякую