ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Кучмачі з курячих субпродуктів по-грузинськи

26 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4221
Страва виходить пряною, гострою, незвичайно ароматною. При цьому, абсолютно відсутні специфічні смак та запах, притаманні субпродуктам.
Страва виходить пряною, гострою, незвичайно ароматною. При цьому, абсолютно відсутні специфічні смак та запах, притаманні субпродуктам. Фото: автора

Пряна, гостра й надзвичайно ароматна гаряча страва.

Кучмачі – це страва грузинської кухні, яку готують з телячих, курячих або качиних потрухів. Часто, крім печінки, шлуночків і сердечок, використовують і легені. Страва виходить пряною, гострою, незвичайно ароматною. При цьому, абсолютно відсутні специфічні смак та запах, притаманні субпродуктам.

Інгредієнти:

900 г курячих потрушків: по 300 г шлуночків, сердечок і печінки,

2 цибулини,

4 ст. л. олії,

половина головки часнику,

келих червоного сухого вина,

сіль, перець лимонний,

1 червоний перчик чилі,

1 ч. л. сушеного барбарису,

хмелі-сунелі,

мелений коріандр,

сухий базилік,

кінза, петрушка.

Приготування:

Потрушки промити, видалити плівки, протоки й всі «некрасиві» ділянки. Нарізати невеликими шматочками.

Цибулю почистити, нашаткувати півкільцями й обсмажити протягом 7 хвилин на олії до золотавого кольору (стежити, щоб не підгоріла!).

У глибокому сотейнику розігріти 2 ст. л. олії, додати потрушки, сіль, перець і обсмажити на сильному вогні протягом 6 хвилин.

Влити в сотейник 3 ст. л. вина і 0,5 склянки води, тушкувати на маленькому вогні 30 хвилин, поки рідина майже повністю не випарується. Часник і гострий перчик дрібно нарізати, додати всі прянощі й розтерти товкачиком на однорідну масу. Влити решту вина й перемішати. До потрушків додати обсмажену цибулю і «мікс» прянощів із вином. Перемішати й готувати на сильному вогні 7 хвилин.

Кінзу та петрушку дрібно нарізати й посипати зеленню кучмачі безпосередньо перед подачею.

За бажанням можна прикрасити страву зернами гранату.

Келих грузинського вина - ідеально пасуватиме до цієї страви:)

шлуночки, грузинська кухня, м`ясо та субпродукти, страви з курятини, страви з субпродуктів, кучмачі з курячих субпродуктів по-грузинськи

Коментарі:

  Так  Ні, дякую