clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 711

Кучмачі з курячих субпродуктів по-грузинськи

Страва виходить пряною, гострою, незвичайно ароматною. При цьому, абсолютно відсутні специфічні смак та запах, притаманні субпродуктам.
Страва виходить пряною, гострою, незвичайно ароматною. При цьому, абсолютно відсутні специфічні смак та запах, притаманні субпродуктам. Фото: автора

Пряна, гостра й надзвичайно ароматна гаряча страва.

Кучмачі – це страва грузинської кухні, яку готують з телячих, курячих або качиних потрухів. Часто, крім печінки, шлуночків і сердечок, використовують і легені. Страва виходить пряною, гострою, незвичайно ароматною. При цьому, абсолютно відсутні специфічні смак та запах, притаманні субпродуктам.

Інгредієнти:

900 г курячих потрушків: по 300 г шлуночків, сердечок і печінки,

2 цибулини,

4 ст. л. олії,

половина головки часнику,

келих червоного сухого вина,

сіль, перець лимонний,

1 червоний перчик чилі,

1 ч. л. сушеного барбарису,

хмелі-сунелі,

мелений коріандр,

сухий базилік,

кінза, петрушка.

Приготування:

Потрушки промити, видалити плівки, протоки й всі «некрасиві» ділянки. Нарізати невеликими шматочками.

Цибулю почистити, нашаткувати півкільцями й обсмажити протягом 7 хвилин на олії до золотавого кольору (стежити, щоб не підгоріла!).

У глибокому сотейнику розігріти 2 ст. л. олії, додати потрушки, сіль, перець і обсмажити на сильному вогні протягом 6 хвилин.

Влити в сотейник 3 ст. л. вина і 0,5 склянки води, тушкувати на маленькому вогні 30 хвилин, поки рідина майже повністю не випарується. Часник і гострий перчик дрібно нарізати, додати всі прянощі й розтерти товкачиком на однорідну масу. Влити решту вина й перемішати. До потрушків додати обсмажену цибулю і «мікс» прянощів із вином. Перемішати й готувати на сильному вогні 7 хвилин.

Кінзу та петрушку дрібно нарізати й посипати зеленню кучмачі безпосередньо перед подачею.

За бажанням можна прикрасити страву зернами гранату.

Келих грузинського вина - ідеально пасуватиме до цієї страви:)

шлуночки, грузинська кухня, м`ясо та субпродукти, страви з курятини, страви з субпродуктів, кучмачі з курячих субпродуктів по-грузинськи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курка по-грузинськи «Шкмерулі»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1698
Ця страва походить від назви Рачинського села Шкмері. Кажуть (за достовірність не ручаюсь), що вона стала результатом селянської ощадливості. Для її приготування один селянин просто використав те, що було під рукою. Проте тепер це дуже популярна і дуже смачна страва грузинської кухні!
Лобіо з білої квасолі та курячих шлуночків
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1169
Моя імпровізація та тему грузинської кухні.
Чанахі у горщиках
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1283
Автентична страва грузинської кухні з баранини, квасолі й овочів, тушкованих у казані або глиняних горщиках.
Курячі шлуночки з баклажанами у вершково-сирному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 824
Легка страва для ситної смачної вечері чи обіду.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: