Гаряча тема:
- Війна
Кучмачі – це страва грузинської кухні, яку готують з телячих, курячих або качиних потрухів. Часто, крім печінки, шлуночків і сердечок, використовують і легені. Страва виходить пряною, гострою, незвичайно ароматною. При цьому, абсолютно відсутні специфічні смак та запах, притаманні субпродуктам.
Інгредієнти:
900 г курячих потрушків: по 300 г шлуночків, сердечок і печінки,
2 цибулини,
4 ст. л. олії,
половина головки часнику,
келих червоного сухого вина,
сіль, перець лимонний,
1 червоний перчик чилі,
1 ч. л. сушеного барбарису,
хмелі-сунелі,
мелений коріандр,
сухий базилік,
кінза, петрушка.
Приготування:
Потрушки промити, видалити плівки, протоки й всі «некрасиві» ділянки. Нарізати невеликими шматочками.
Цибулю почистити, нашаткувати півкільцями й обсмажити протягом 7 хвилин на олії до золотавого кольору (стежити, щоб не підгоріла!).
У глибокому сотейнику розігріти 2 ст. л. олії, додати потрушки, сіль, перець і обсмажити на сильному вогні протягом 6 хвилин.
Влити в сотейник 3 ст. л. вина і 0,5 склянки води, тушкувати на маленькому вогні 30 хвилин, поки рідина майже повністю не випарується. Часник і гострий перчик дрібно нарізати, додати всі прянощі й розтерти товкачиком на однорідну масу. Влити решту вина й перемішати. До потрушків додати обсмажену цибулю і «мікс» прянощів із вином. Перемішати й готувати на сильному вогні 7 хвилин.
Кінзу та петрушку дрібно нарізати й посипати зеленню кучмачі безпосередньо перед подачею.
За бажанням можна прикрасити страву зернами гранату.
Келих грузинського вина - ідеально пасуватиме до цієї страви:)
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: