ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Хрустке печиво на пиві - економ-варіант без яєць

27 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 21539
Пиво не відчувається взагалі. Завдяки хмільному напою текстура тіста стає багатошаровою і хрумкою.
Пиво не відчувається взагалі. Завдяки хмільному напою текстура тіста стає багатошаровою і хрумкою. Фото: автора

Смачне, багатошарове та майже невагоме.

З мінімальними витратами сил і продуктів ви отримуєте чудовий смаколик для приємного сімейного чаювання! Пиво не відчувається взагалі. Завдяки цьому хмільному напою текстура тіста стає багатошаровою і хрумкою. Якщо печиво розламати, то здається, що воно приготоване з листкового тіста.

Інгредієнти:         

2 склянки борошна,

200 г вершкового масла,

0,5 склянки міцного пива,

дрібка солі,

пачка ваніліну,

цукор для посипання.

Склянка – 200 мл.

Приготування:

Посікти масло з борошном ножем на крихту. Потім трохи розтерти руками й всипати сіль, ванілін, влити пиво. Замісити м’яке еластичне тісто (воно дуже приємне на дотик й абсолютно не липне ані до рук, ані до столу). Скатати з нього кулю, загорнути в харчову плівку й прибрати в холодильник на 30 хвилин.

Потім розділити на чотири частини і кожну розкачати в пласт завтовшки 3-4 мм. За допомогою формочок вирізати «печенюшки» (або просто нарізати тісто ромбиками за допомогою фігурного ножа).

Вмочити кожне печиво в цукор, щільно притиснувши. Деко встелити пергаментом, викласти на нього фігурки в цукрі (нічим змащувати пергамент не потрібно).

Випікати в духовці при 220°С приблизно 15-25 хвилин до зарум'янювання.

Охолодити та можна заварювати чай:)

печиво, хрумке печиво на пиві, пиво, випічка на пиві, випічка до чаю, бюджетна випічка, печиво на пиві, випічка без яєць, кономна випічка, економне печиво, печиво без яєць

Коментарі:

  Так  Ні, дякую