ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат «Полюби морську капусту» з баликом та плавленим сирком

28 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5081
Найсмачніший варіант з ламінарією, де вона не стільки «грає першу скрипку», а швидше доповнює та підкреслює всі інші складові.
Найсмачніший варіант з ламінарією, де вона не стільки «грає першу скрипку», а швидше доповнює та підкреслює всі інші складові. Фото: автора

Найсмачніший варіант з ламінарією, де вона не стільки «грає першу скрипку», а швидше доповнює та підкреслює всі інші складові.

Незважаючи на те, що ламінарія є їстівною водоростю, мало кому подобається вживати її в чистому вигляді. Завдяки високому вмісту йоду, морська капуста має досить специфічний смак. Тому ідеальним варіантом буде використовувати її, як інгредієнт різних салатів. Саме так я і вчинила багато років тому, коли намагалася «сховати» мариновану морську капустку від свого тоді ще маленького «нічогонеїжки»J Тепер салатики з ламінарією на нашому столі є регулярно і навіть входять до категорії улюблених.

Інгредієнти:

250 г морської капусти (у мене з корейською морквою та селерою),

150 г шинки чи балику,

2 варених яйця,

3 варених в «мундирі» картоплини,

1 плавлений сирок,

1 червона цибулина,

зелень петрушки,

2 зубки часнику.

 Для соусу:

1 ч. л. маринованого хрону з буряком,

1 ст. л. сметани,

1 ст. л. домашнього майонезу,

сіль, цукор, перець.

Приготування:

Мариновану морську капусту викласти на сито чи друшляк, щоб стекла зайва рідина.

Варені яйця, охолодити, почистити, нарізати брусочками.

Шинку нарізати кубиками чи соломкою (за бажанням).

Картоплю почистити й подрібнити кубиками. Додати цибулю, нашатковану тонкими півкільцями (попередньо облити окропом, щоб позбутися гіркоти або замаринувати на декілька хвилин в солі, цукрі та яблучному оцті). До компанії – подрібнену зелень петрушки.

Натерти сирок на крупній тертці.

Почистити часник і пропустити його через прес у тертий сирок. З'єднати всі інгредієнти з морською капустою, заправити соусом (для його приготування просто ретельно змішати всі інгредієнти). Викласти салат на тарілку за допомогою кулінарного кільця. Прикрасити базиліком (для краси я ще полила соусом, у який для контрастності додала трішки більше хрону).

морська капуста, салати з морською капустою, салати, домашній майонез, салат полюби морську капусту з баликом та плавленим сирком, балик, плавлений сирок,

Коментарі:

  Так  Ні, дякую