clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1330

Салат «Полюби морську капусту» з баликом та плавленим сирком

Найсмачніший варіант з ламінарією, де вона не стільки «грає першу скрипку», а швидше доповнює та підкреслює всі інші складові.
Найсмачніший варіант з ламінарією, де вона не стільки «грає першу скрипку», а швидше доповнює та підкреслює всі інші складові. Фото: автора

Найсмачніший варіант з ламінарією, де вона не стільки «грає першу скрипку», а швидше доповнює та підкреслює всі інші складові.

Незважаючи на те, що ламінарія є їстівною водоростю, мало кому подобається вживати її в чистому вигляді. Завдяки високому вмісту йоду, морська капуста має досить специфічний смак. Тому ідеальним варіантом буде використовувати її, як інгредієнт різних салатів. Саме так я і вчинила багато років тому, коли намагалася «сховати» мариновану морську капустку від свого тоді ще маленького «нічогонеїжки»J Тепер салатики з ламінарією на нашому столі є регулярно і навіть входять до категорії улюблених.

Інгредієнти:

250 г морської капусти (у мене з корейською морквою та селерою),

150 г шинки чи балику,

2 варених яйця,

3 варених в «мундирі» картоплини,

1 плавлений сирок,

1 червона цибулина,

зелень петрушки,

2 зубки часнику.

 Для соусу:

1 ч. л. маринованого хрону з буряком,

1 ст. л. сметани,

1 ст. л. домашнього майонезу,

сіль, цукор, перець.

Приготування:

Мариновану морську капусту викласти на сито чи друшляк, щоб стекла зайва рідина.

Варені яйця, охолодити, почистити, нарізати брусочками.

Шинку нарізати кубиками чи соломкою (за бажанням).

Картоплю почистити й подрібнити кубиками. Додати цибулю, нашатковану тонкими півкільцями (попередньо облити окропом, щоб позбутися гіркоти або замаринувати на декілька хвилин в солі, цукрі та яблучному оцті). До компанії – подрібнену зелень петрушки.

Натерти сирок на крупній тертці.

Почистити часник і пропустити його через прес у тертий сирок. З'єднати всі інгредієнти з морською капустою, заправити соусом (для його приготування просто ретельно змішати всі інгредієнти). Викласти салат на тарілку за допомогою кулінарного кільця. Прикрасити базиліком (для краси я ще полила соусом, у який для контрастності додала трішки більше хрону).

морська капуста, салати з морською капустою, салати, домашній майонез, салат полюби морську капусту з баликом та плавленим сирком, балик, плавлений сирок,

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат з морської капусти із курячим філе, огірком і кукурудзою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1677
Смачна, ситна та пікантна страва, яка урізноманітнить повсякденне меню.
Салат із морської капусти з куркою та сиром — корисний, пікантний, швидкий
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1172
Секрет рецепта в тому, що мариновані огірочки пом'якшують смак капусти, який у чистому вигляді багатьом не подобається.
Салат «Божевільна редиска»
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1681
Смажена редиска це щось! Рекомендую всім спробувати!
Салат "Дівчача радість" із курки, ківі та корейської моркви
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1779
Поєднання інгредієнтів незвичне, але дуже цікаве – страва виходить легкою, свіжою та смачною.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: