clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Червня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 34

Салат «Полюби морську капусту» з баликом та плавленим сирком

Найсмачніший варіант з ламінарією, де вона не стільки «грає першу скрипку», а швидше доповнює та підкреслює всі інші складові.
Найсмачніший варіант з ламінарією, де вона не стільки «грає першу скрипку», а швидше доповнює та підкреслює всі інші складові. Фото: автора

Найсмачніший варіант з ламінарією, де вона не стільки «грає першу скрипку», а швидше доповнює та підкреслює всі інші складові.

Незважаючи на те, що ламінарія є їстівною водоростю, мало кому подобається вживати її в чистому вигляді. Завдяки високому вмісту йоду, морська капуста має досить специфічний смак. Тому ідеальним варіантом буде використовувати її, як інгредієнт різних салатів. Саме так я і вчинила багато років тому, коли намагалася «сховати» мариновану морську капустку від свого тоді ще маленького «нічогонеїжки»J Тепер салатики з ламінарією на нашому столі є регулярно і навіть входять до категорії улюблених.

Інгредієнти:

250 г морської капусти (у мене з корейською морквою та селерою),

150 г шинки чи балику,

2 варених яйця,

3 варених в «мундирі» картоплини,

1 плавлений сирок,

1 червона цибулина,

зелень петрушки,

2 зубки часнику.

 Для соусу:

1 ч. л. маринованого хрону з буряком,

1 ст. л. сметани,

1 ст. л. домашнього майонезу,

сіль, цукор, перець.

Приготування:

Мариновану морську капусту викласти на сито чи друшляк, щоб стекла зайва рідина.

Варені яйця, охолодити, почистити, нарізати брусочками.

Шинку нарізати кубиками чи соломкою (за бажанням).

Картоплю почистити й подрібнити кубиками. Додати цибулю, нашатковану тонкими півкільцями (попередньо облити окропом, щоб позбутися гіркоти або замаринувати на декілька хвилин в солі, цукрі та яблучному оцті). До компанії – подрібнену зелень петрушки.

Натерти сирок на крупній тертці.

Почистити часник і пропустити його через прес у тертий сирок. З'єднати всі інгредієнти з морською капустою, заправити соусом (для його приготування просто ретельно змішати всі інгредієнти). Викласти салат на тарілку за допомогою кулінарного кільця. Прикрасити базиліком (для краси я ще полила соусом, у який для контрастності додала трішки більше хрону).

морська капуста, салати з морською капустою, салати, домашній майонез, салат полюби морську капусту з баликом та плавленим сирком, балик, плавлений сирок,

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Дамський» із полуницею, руколою та м’яким сиром+полуничний соус
салати
Світлана ЯСЬКОВА 506
Страва дуже проста, але вона має напрочуд свіжий, цікавий й вишуканий смак. А полуничний соус – це взагалі окрема історія й моя остання знахідка!
Постимо смачно: Салат-мікс «Дві капусти»
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1122
Ще один корисний, смачний і дуже простий рецепт салату для посту і не тільки.
Салат з морської капусти із курячим філе, огірком і кукурудзою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1068
Смачна, ситна та пікантна страва, яка урізноманітнить повсякденне меню.
Салат «Божевільна редиска»
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1140
Смажена редиска це щось! Рекомендую всім спробувати!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: