Гаряча тема:
- Війна
Незважаючи на те, що ламінарія є їстівною водоростю, мало кому подобається вживати її в чистому вигляді. Завдяки високому вмісту йоду, морська капуста має досить специфічний смак. Тому ідеальним варіантом буде використовувати її, як інгредієнт різних салатів. Саме так я і вчинила багато років тому, коли намагалася «сховати» мариновану морську капустку від свого тоді ще маленького «нічогонеїжки»J Тепер салатики з ламінарією на нашому столі є регулярно і навіть входять до категорії улюблених.
Інгредієнти:
250 г морської капусти (у мене з корейською морквою та селерою),
150 г шинки чи балику,
2 варених яйця,
3 варених в «мундирі» картоплини,
1 плавлений сирок,
1 червона цибулина,
зелень петрушки,
2 зубки часнику.
Для соусу:
1 ч. л. маринованого хрону з буряком,
1 ст. л. сметани,
1 ст. л. домашнього майонезу,
сіль, цукор, перець.
Приготування:
Мариновану морську капусту викласти на сито чи друшляк, щоб стекла зайва рідина.
Варені яйця, охолодити, почистити, нарізати брусочками.
Шинку нарізати кубиками чи соломкою (за бажанням).
Картоплю почистити й подрібнити кубиками. Додати цибулю, нашатковану тонкими півкільцями (попередньо облити окропом, щоб позбутися гіркоти або замаринувати на декілька хвилин в солі, цукрі та яблучному оцті). До компанії – подрібнену зелень петрушки.
Натерти сирок на крупній тертці.
Почистити часник і пропустити його через прес у тертий сирок. З'єднати всі інгредієнти з морською капустою, заправити соусом (для його приготування просто ретельно змішати всі інгредієнти). Викласти салат на тарілку за допомогою кулінарного кільця. Прикрасити базиліком (для краси я ще полила соусом, у який для контрастності додала трішки більше хрону).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: