Гаряча тема:
- Війна
Варення з шовковиці (тутове варення) не тільки смачне та ароматне, але й дуже корисне, через чималий вміст заліза. Я готувала його з чорної ягоди, але не менш цікавим воно виходить з білої та рожевої. До речі, в шовковиці крім плодів корисно все інше: хвостики й насіннячко. Тому підготовка ягоди до заготівлі мінімальна. Навіть не потрібно видаляти корінчики, вони у варенні абсолютно не відчуваються!
Інгредієнти:
1,5 кг шовковиці (у мене чорна),
1 кг цукру,
паличка кориці,
1 ч. л. лимонної кислоти.
Приготування:
Дуже обережно помити шовковицю декілька разів у чистій воді (хвостики не обривати!). Засипати ягоди цукром і залишити на 6 годин. Коли виділиться сік, прокип'ятити хвилин 10 (варення при варінні не піниться і не піднімається). На наступний день (через 12 годин) закип'ятити ще раз і знову відставити. Цю процедуру повторювати тричі. На четвертий раз варити після закипання 15-25 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування додати у варення лимонну кислоту та паличку кориці. Ще гарячою суміш розкласти в стерилізовані сухі банки, закатати залізними кришками й вкутати ковдрою до охолодження.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: з цієї порції у мене вийшло 3 баночки по 0,5 л і піалочка до чаю.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: