ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Варення з шовковиці із корицею

2 Липня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 9344
В шовковиці крім плодів корисно все інше: хвостики й насіннячко. Тому підготовка ягоди до заготівлі мінімальна.
В шовковиці крім плодів корисно все інше: хвостики й насіннячко. Тому підготовка ягоди до заготівлі мінімальна. Фото: автора

Корисний та неймовірно смачний смаколик, який взимку нагадає вам про сонячне літо.

Варення з шовковиці (тутове варення) не тільки смачне та ароматне, але й дуже корисне, через чималий вміст заліза. Я готувала його з чорної ягоди, але не менш цікавим воно виходить з білої та рожевої. До речі, в шовковиці крім плодів корисно все інше: хвостики й насіннячко. Тому підготовка ягоди до заготівлі мінімальна. Навіть не потрібно видаляти корінчики, вони у варенні абсолютно не відчуваються!

Інгредієнти:

1,5 кг шовковиці (у мене чорна),

1 кг цукру,

паличка кориці,

1 ч. л. лимонної кислоти.

Приготування:

Дуже обережно помити шовковицю декілька разів у чистій воді (хвостики не обривати!). Засипати ягоди цукром і залишити на 6 годин. Коли виділиться сік, прокип'ятити хвилин 10 (варення при варінні не піниться і не піднімається). На наступний день (через 12 годин) закип'ятити ще раз і знову відставити. Цю процедуру повторювати тричі. На четвертий раз варити після закипання 15-25 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування додати у варення лимонну кислоту та паличку кориці. Ще гарячою суміш розкласти в стерилізовані сухі банки, закатати залізними кришками й вкутати ковдрою до охолодження.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: з цієї порції у мене вийшло 3 баночки по 0,5 л і піалочка до чаю.

варення, домашні заготовки, заготовки на зиму, варення з шовковиці із корицею, шовковиця, закрутки, джем, повидло, ягоди

Коментарі:

  Так  Ні, дякую