Гаряча тема:
- Війна
Дуже люблю желе з червоної смородини. Раніше я протирала її через сито й на один обсяг рідини додавала два обсяги цукру. Але рецепт Елізабет просто ідеальний. Він перевершив всі мої навіть дуже сміливі очікування: желе вийшло одразу, цукру потрібно вдвічі менше. При цьому воно прозоре, густе й легко намащується на хліб. Єдина незручність: потрібно добре попрацювати руками протягом 8 хвилин.
Інгредієнти:
1 кг порічок,
1 кг цукру.
Приготування:
Червону смородину промити (від хвостиків очищати зовсім необов'язково!), скласти в ємність, у якій будете готувати джем. Додати цукор і ретельно перемішати (приблизно протягом 10 хвилин, поки цукор не почне мокріти). Тепер починається найцікавіше: поставити порічку на сильний вогонь і озброїтися дерев'яною ложкою з довгою ручкою. Коли варення почне закипати ввімкнути таймер на 8 хвилин. На цьому етапі потрібно інтенсивно перемішувати. На 5 хвилині варення почне сильно булькати, утворюватимуться дрібні пухирці, а ягоди лопатимуть. Мішати слід швидко, оскільки піна сильно піднімається. Через хвилини півтори вона осяде, а сироп почне загрозливо булькати. Як тільки таймер вимкнеться, зняти желе з плити, перелити в друшляк і протерти. Розлити одразу в підготовлені стерильні банки і БЕЗ кришки залишити охолоджуватися (у мене – з вечора до ранку). Вранці на поверхні желе має утворитися плівка. Закрити залізними кришками.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: ця заготовка чудово зберігається поза холодильником. Желе має красивий колір, виходить дуже ароматним, зберігається максимум корисних речовин. До речі, цей спосіб підходить для всіх фруктів і ягід, які багаті на пектин: журавлини, смородини, аґрусу, персика, сливи тощо.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: