clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Липня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 5526

Желе з порічок «Вісьмихвилинка» від Елізабет Девід

Желе вийшло одразу, цукру потрібно вдвічі менше. При цьому воно прозоре, густе й легко намащується на хліб.
Желе вийшло одразу, цукру потрібно вдвічі менше. При цьому воно прозоре, густе й легко намащується на хліб.

Елізабет Девід – матір сучасної британської кулінарії та автор багатьох кулінарних книг. Натрапила на її рецепт варення тоді, коли шукала щось швидке, не клопітке, але смачне.

Дуже люблю желе з червоної смородини. Раніше я протирала її через сито й на один обсяг рідини додавала два обсяги цукру. Але рецепт Елізабет просто ідеальний. Він перевершив всі мої навіть дуже сміливі очікування: желе вийшло одразу, цукру потрібно вдвічі менше. При цьому воно прозоре, густе й легко намащується на хліб. Єдина незручність: потрібно добре попрацювати руками протягом 8 хвилин.

Інгредієнти:

1 кг порічок,

1 кг цукру.

Приготування:

Червону смородину промити (від хвостиків очищати зовсім необов'язково!), скласти в ємність, у якій будете готувати джем. Додати цукор і ретельно перемішати (приблизно протягом 10 хвилин, поки цукор не почне мокріти). Тепер починається найцікавіше: поставити порічку на сильний вогонь і озброїтися дерев'яною ложкою з довгою ручкою. Коли варення почне закипати ввімкнути таймер на 8 хвилин. На цьому етапі потрібно інтенсивно перемішувати. На 5 хвилині варення почне сильно булькати, утворюватимуться дрібні пухирці, а ягоди лопатимуть. Мішати слід швидко, оскільки піна сильно піднімається. Через хвилини півтори вона осяде, а сироп почне загрозливо булькати. Як тільки таймер вимкнеться, зняти желе з плити, перелити в друшляк і протерти. Розлити одразу в підготовлені стерильні банки і БЕЗ кришки залишити охолоджуватися (у мене – з вечора до ранку). Вранці на поверхні желе має утворитися плівка. Закрити залізними кришками.

 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: ця заготовка чудово зберігається поза холодильником. Желе має красивий колір, виходить дуже ароматним, зберігається максимум корисних речовин. До речі, цей спосіб підходить для всіх фруктів і ягід, які багаті на пектин: журавлини, смородини, аґрусу, персика, сливи тощо.

джем, ягоди, заготовки, варення, домашні заготовки, заготовки на зиму, порічки, червона смородина, смородина, желе на зиму, закрутки, домашній погрібець, желе з порічок вісьмихвилинка, Девід Елізабет, швидке варення

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Варення з шовковиці із корицею
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 660
Корисний та неймовірно смачний смаколик, який взимку нагадає вам про сонячне літо.
Варення «Слива в шоколаді»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2328
Цей рецепт для «шоколадоголіків». Він подобається навіть тим, хто варення взагалі ніколи не їсть.
Джем із кизилу
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 961
Густа, ароматна, смачна та дуже корисна заготовка. В такій маленькій баночці стільки мікроелементів, що її сміливо можна порівнювати із таблицею Менделєєва.
Варити варення можна навіть взимку
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1522
Хмельничанка Ірина Сова перетворює звичну процедуру заготівлі ягід, фруктів та плодів у вишукані десерти
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: