Гаряча тема:
- Війна
Це один із найулюбленіших моїх тортиків – готується буквально за декілька хвилин, а смакує так, ніби вишуканий десерт у дорогій кав’ярні. Поєднання сметани, ягід і бананів робить його ароматним та ніжним. У той же час він легкий та не нудотний. До плюсів можна віднести й те, що ви можете щоразу коригувати рецепт, застосовуючи все нові й нові поєднання. Це стосується як ягід, так і основи з печива (можна взагалі замінити його на шматочки готового бісквіту). Цього разу у мене не буде покрокових фото, оскільки я готувала торт в «польових» умовах під час відпочинку в Санжійці (кухня не моя, посуд не такий, атмосфера не відповіднаJ)). Але, кому потрібно, можете переглянути покрокову фотоінструкцію в схожому рецепті – Полуничний торт з крекерів.
Інгредієнти:
700 г сметани (можна використовувати 20%),
1 склянка цукру,
ванілін.
25 г желатину+150 мл молока для замочування,
2 упаковки крекерів (шоколадний та ванільний),
2 банани,
300 г суміші ягід (у мене черешня та чорна шовковиця).
Приготування:
Насамперед необхідно замочити желатин у холодному молоці (залишити на 10-15 хвилин). Крекер поламати шматочками. Сметану з цукром та ваніліном добре збити міксером (підійде будь-яка жирність, оскільки ми готуватимемо не крем, а ніжне суфле, тому всі огріхи виправить желатин).
Набряклий желатин поставити на плиту й варити до розчинення (не доводячи до кипіння!), дати трохи охолонути. Тонкою цівкою влити суміш у збиту сметану, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Поставити майбутнє желе на декілька хвилин у холодильник (так буде потім легше формувати потрібну форму торту). До крекерів додати ягоди та подрібнен банани. Ретельно все перемішати. Вилити охолоджену сметанну суміш (вона має вже за цей час злегка погустішати). Ще раз швидко перемішати. «Тісто» почне швидко густіти, тому його слід одразу ж викласти у форму і вирівняти (як я уже зазначала угорі, форми у мене не було, тому я виклала суміш на просту тарілку й надала торту форму купола).
Прикрашати тортик можна ягідками, шматочками печива чи вафель, листочками м'яти. Можна просто посипати кокосовою стружкою чи полити шоколадним ганашем.
Поставити в холодильник на 4 години для просочення й застигання (наступного дня торт ще смачніший, і ще краще тримає форму).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: