ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Риба, смажена в картопляній сорочці

10 Липня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4751
У перший день картопляна скоринка дуже смачна й хрумтить, а на другий – стає м'якою (тому потрібно з'їдати все відразу!). Проте рибка все-одно залишається дуже смачною!
У перший день картопляна скоринка дуже смачна й хрумтить, а на другий – стає м'якою (тому потрібно з'їдати все відразу!). Проте рибка все-одно залишається дуже смачною! Фото: автора

Соковита, ніжна м’якоть нототенії в обрамленні хрумкої золотавої скоринки із картоплі.

Ми з сином великі риболюби, тому я готую майже всі рибні страви, рецепти яких лиш потрапляють мені на очі. Цей варіант – дууууже смачний! Рибка просто тане в роті. А яка скоринка з картопляної сорочки…  мммм! Одним словом – суперсмакота! В подібний спосіб я смажила тилапію та морський язик. Гадаю, смачними будуть  мінтай і хек. У перший день картопляна скоринка дуже смачна й хрумтить, а на другий – стає м'якою (тому потрібно з'їдати все відразу!). Проте рибка все-одно залишається дуже смачною!

Інгредієнти:

1 кг риби (у мене нототенія),

лимонний сік,

сіль, перець.

Для кляру:

2 ст. л. сметани,

2 яйця,

2 ст. л. борошна (може знадобитися більше, дивіться на консистенцію тіста),

1-2 картоплини,

1 ч. л. гірчиці,

сіль, перець.

Приготування:

Будь-яку рибу (ми дуже любимо нототенію) нарізати порційними шматочками, скласти в миску, збризкати лимонним соком, посолити, поперчити й залишити на годину.

Приготувати кляр: сметану збити з яйцями та гірчицею, додати борошно. Посолити та поперчити.

Натерти в кляр на крупній тертці сиру картоплю.

Шматочок рибки вмочити в кляр, обкачати зі всіх боків і обсмажити в олії.

Подати з лимоном і бальзаміком.

риба та морепродукти, нототенія, риба, смажена риба, картопляний кляр, рецепти з риби, другі страви з риби, риба смажена в картопляній сорочці

Коментарі:

  Так  Ні, дякую