ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Пісочний тарт «Малинова пінка»

11 Липня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3060
Смачний пиріг з розсипчастою пісочною основою та ніжною кисло-солодкою начинкою, яка схожа на хмаринку!
Смачний пиріг з розсипчастою пісочною основою та ніжною кисло-солодкою начинкою, яка схожа на хмаринку! Фото: автора

Смачний пиріг з розсипчастою пісочною основою та ніжною кисло-солодкою начинкою, яка схожа на хмаринку!

Ягоди можна використовувати будь-які. А у нас наразі щедрий врожай малини. До того ж, ця кисленька ягідка чудово освіжає в спекотний день.

Інгредієнти:

Для тіста:

130 г вершкового масла,

2 яєчних жовтки,

150 г борошна,

3 ч. л. картопляного крохмалю,

дрібка солі,

1 ч. л. розпушувача,

ванілін.

Для начинки:

700 г малини,

2 ст. л. картопляного крохмалю,

4 яєчних білка,

150 г цукру.

Форма діаметром 24 см.

Приготування:

Замісити тісто: для цього просіяти борошно разом із крохмалем і розпушувачем. Додати дрібку солі та ванілін. Холодне масло порізати кубиками й додати до борошна. Перетерти масло з борошном до утворення крихти. Білки відокремити від жовтків у чистий і сухий посуд, прибрати в холодильник. Жовтки додати до крихти. Замісити еластичне тісто. Загорнути його у харчову плівку й дати відпочити в холодильнику півгодини.

Начинка: ягоди малини промити й ретельно перетерти в блендері-млинку, потім через сито відокремити кісточки (я збивала довго й кісточок у мене не залишилося взагалі, тому через сито суміш не протирала).

Збити білки з цукром в міцну піну до стійких піків.

Потім додати малинове пюре й крохмаль. Обережно розмішати.

Тісто вийняти з холодильника й розподілити по формі, встеленій пергаментом і змащеній маслом, формуючи невисокі бортики.

Пісочну основу відправити в духовку й запекти протягом 12-15 хвилин при 180ºC.

Вилити приготовлену білково-ягідну суміш у напівготову пісочну основу й знову поставити в духовку.

Випікати при тій же температурі ще хвилин 20 до легкого рум'янцю верхньої скоринки (начинка має ще трішки колихатися).

Готовий пиріг повністю охолодити у формі й лише тоді зняти кільце. Прикрасити малиною.

Потім поставити в холодильник на годину-дві й розрізати на порції.

малина, тарти, тарт, солодка випічка, пісочний тарт малинова пінка, білкова випічка, випічка з малиною, малина, літня випічка, випічка з ягодами, ягоди

Коментарі:

  Так  Ні, дякую