Гаряча тема:
- Війна
Ягоди можна використовувати будь-які. А у нас наразі щедрий врожай малини. До того ж, ця кисленька ягідка чудово освіжає в спекотний день.
Інгредієнти:
Для тіста:
130 г вершкового масла,
2 яєчних жовтки,
150 г борошна,
3 ч. л. картопляного крохмалю,
дрібка солі,
1 ч. л. розпушувача,
ванілін.
Для начинки:
700 г малини,
2 ст. л. картопляного крохмалю,
4 яєчних білка,
150 г цукру.
Форма діаметром 24 см.
Приготування:
Замісити тісто: для цього просіяти борошно разом із крохмалем і розпушувачем. Додати дрібку солі та ванілін. Холодне масло порізати кубиками й додати до борошна. Перетерти масло з борошном до утворення крихти. Білки відокремити від жовтків у чистий і сухий посуд, прибрати в холодильник. Жовтки додати до крихти. Замісити еластичне тісто. Загорнути його у харчову плівку й дати відпочити в холодильнику півгодини.
Начинка: ягоди малини промити й ретельно перетерти в блендері-млинку, потім через сито відокремити кісточки (я збивала довго й кісточок у мене не залишилося взагалі, тому через сито суміш не протирала).
Збити білки з цукром в міцну піну до стійких піків.
Потім додати малинове пюре й крохмаль. Обережно розмішати.
Тісто вийняти з холодильника й розподілити по формі, встеленій пергаментом і змащеній маслом, формуючи невисокі бортики.
Пісочну основу відправити в духовку й запекти протягом 12-15 хвилин при 180ºC.
Вилити приготовлену білково-ягідну суміш у напівготову пісочну основу й знову поставити в духовку.
Випікати при тій же температурі ще хвилин 20 до легкого рум'янцю верхньої скоринки (начинка має ще трішки колихатися).
Готовий пиріг повністю охолодити у формі й лише тоді зняти кільце. Прикрасити малиною.
Потім поставити в холодильник на годину-дві й розрізати на порції.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: