Гаряча тема:
- Війна
З цієї порції інгредієнтів у мене вийшло цілих два кекси! А все тому, що моя улюблена форма із фтулкою посередині виявилася замалою для такої кількості тіста. Тому в хід пішла ще одна, але вже прямокутна форма для хліба. Обидва смаколики вийшли бездоганно смачними, консистенція і в круглому, і в прямокутному кексі ідентична. До речі, ви можете готувати смаколик із вишнею чи якоюсь іншою ягодою.
Інгредієнти:
300 г борошна,
120 г цукру,
150 г вершкового масла,
200 мл сметани,
3 яйця,
ванілін,
1 ч. л. розпушувача,
мак за смаком,
400 г черешні без кісточки.
Приготування:
Мак промити, залити окропом і залишити на годинку для набухання. Потім відкинути на сито й обсушити.
М'яке масло збити міксером із цукром та ваніліном. Потім додавати по одному яйця, продовжуючи збивати. Після яєць влити сметану й ще раз всезбити. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і в два заходи ввести в тісто (консистенція — як густа сметана).
Додати мак і розмішати лопаткою.
Потім покласти черешню й знову ретельно перемішати.
Кексницю змастити маслом і посипати панірувальними сухарями.
Викласти тісто (трішки більше за половину форми, адже кекс активно піднімається).
І в прямокутній формі:
Випікати в гарячій духовці при 180-190ºС 45-50 хвилин.
Охолоджений кекс посипати цукровою пудрою, прикрасити ягодами та листочками м’яти.
І розріз:
А це кексик із прямокутної форми:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: