ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Маковий кекс із черешнею

13 Липня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3311
Ви можете готувати смаколик із вишнею чи якоюсь іншою ягодою.
Ви можете готувати смаколик із вишнею чи якоюсь іншою ягодою. Фото: автора

Раніше навіть не здогадувалася, як вдало поєднуються ягоди з маком. Це справжня симфонія смаку та аромату!

З цієї порції інгредієнтів у мене вийшло цілих два кекси! А все тому, що моя улюблена форма із фтулкою посередині виявилася замалою для такої кількості тіста. Тому в хід пішла ще одна, але вже прямокутна форма для хліба. Обидва смаколики вийшли бездоганно смачними, консистенція і в круглому, і в прямокутному кексі ідентична. До речі, ви можете готувати смаколик із вишнею чи якоюсь іншою ягодою.

Інгредієнти:

300 г борошна,

120 г цукру,

150 г вершкового масла,

200 мл сметани,

3 яйця,

ванілін,

1 ч. л. розпушувача,

мак за смаком,

400 г черешні без кісточки.

Приготування:

Мак промити, залити окропом і залишити на годинку для набухання. Потім відкинути на сито й обсушити.

М'яке масло збити міксером із цукром та ваніліном. Потім додавати по одному яйця, продовжуючи збивати. Після яєць влити сметану й ще раз всезбити. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і в два заходи ввести в тісто (консистенція — як густа сметана).

Додати мак і розмішати лопаткою.

Потім покласти черешню й знову ретельно перемішати.

Кексницю змастити маслом і посипати панірувальними сухарями.

Викласти тісто (трішки більше за половину форми, адже кекс активно піднімається).

І в прямокутній формі:

Випікати в гарячій духовці при 180-190ºС 45-50 хвилин.

Охолоджений кекс посипати цукровою пудрою, прикрасити ягодами та листочками м’яти.

І розріз:

А це кексик із прямокутної форми:



кекси, мафіни, маффіни, кекси, солодка випічка, ягоди, маковий кекс із черешнею, черешня, мак, випічка з ягодами, випічка з маком, маківник, літня випічка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую