Гаряча тема:
- Війна
Печіночка виходить соковитою і дуже ніжною. Панірування й оливкова олія надають їй особливої нотки. Смаження ніби «законсервовує» сік всередині продукту. А залишки жиру завжди можна видалити за допомогою паперового рушника чи серветки. І не нехтуйте сухими травками, саме вони надають страві «італійського» аромату
Інгредієнти:
700 г курячої печінки,
2 зубки часнику,
3 помідори,
150 г моцарели (можна замінити іншим сиром),
3-4 ст. л. оливкової олії (для обсмажування),
1 ст. л. бальзаміку (соусу),
сіль, перець,
чебрець, базилік,
борошно для панірування.
Приготування:
Печінку помити, почистити від плівок й замаринувати в суміші вичавленого часнику, солі та перцю. Залишити на півгодини-годину. Потім запанірувати в борошні.
Обсмажити на оливковій олії по 3-4 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки (печінку викладати на паперовий рушник, щоб прибрати залишки жиру).
Викласти смажену печінку в жаростійку форму для запікання.
Помідори нарізати кружальцями й викласти їх щільно зверху на печінку. Посипати все трішки сіллю, перцем та травами. Полити бальзаміком.
Зверху притрусити тертою моцарелою.
Запікати при 180°С градусах до рум'яної скоринки.
Сервірувати листочками рукколи чи будь-якого іншого салату.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: як запевнив мене мій знайомий, в Італії цю печінку подають як окрему страву, без гарніру. Але це вже вам вирішувати, завжди є місце для імпровізації.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: