clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Липня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 651

Куряча печінка по-італійськи

Печіночка виходить соковитою і дуже ніжною.
Печіночка виходить соковитою і дуже ніжною. Фото: автора

Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні а-ля запіканка, рецептом якої зі мною поділився один знайомий шеф-кухар італійського ресторанчика.

Печіночка виходить соковитою і дуже ніжною. Панірування й оливкова олія надають їй особливої нотки. Смаження ніби «законсервовує» сік всередині продукту. А залишки жиру завжди можна видалити за допомогою паперового рушника чи серветки. І не нехтуйте сухими травками, саме вони надають страві «італійського» ароматуwink

Інгредієнти:

700 г курячої печінки,

2 зубки часнику,

3 помідори,

150 г моцарели (можна замінити іншим сиром),

3-4 ст. л. оливкової олії (для обсмажування),

1 ст. л. бальзаміку (соусу),

сіль, перець,

чебрець, базилік,

борошно для панірування.

Приготування:

Печінку помити, почистити від плівок й замаринувати в суміші вичавленого часнику, солі та перцю. Залишити на півгодини-годину. Потім запанірувати в борошні.

Обсмажити на оливковій олії по 3-4 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки (печінку викладати на паперовий рушник, щоб прибрати залишки жиру).

Викласти смажену печінку в жаростійку форму для запікання.

Помідори нарізати кружальцями й викласти їх щільно зверху на печінку. Посипати все трішки сіллю, перцем та травами. Полити бальзаміком.

Зверху притрусити тертою моцарелою.

Запікати при 180°С градусах до рум'яної скоринки.

Сервірувати листочками рукколи чи будь-якого іншого салату.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: як запевнив мене мій знайомий, в Італії цю печінку подають як окрему страву, без гарніру. Але це вже вам вирішувати, завжди є місце для імпровізації.

 

печінка, м`ясо та субпродукти, куряча печінка по-італійськи, італійська кухня, страви з печінки, страви з субпродуктів, моцарела, помідори, запіканка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Смажена печінка «Красуня Сходу»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2328
Печінка виходить м’якою і дуже ніжною, з тонким пікантним смаком та дивовижним ароматом!
Куряча печінка в сирному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 885
Ніжна страва для легкого сніданку або приємної вечері.
Печінкові оладки «Варшавські» у вершково-сметанному соусі
м`ясо та субпродукти, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 991
Цю страву їдять і нахвалюють навіть ті, хто в принципі не любить печінку.
Дуже ніжна куряча печінка в апельсиновому соку
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1157
Такої смачної печінки ми ще не їли! Вона приголомшлива – соковита, ніжна із легкою ноткою апельсину. Саме легкою, не нав’язливою!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: