clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Липня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1047

Німецький абрикосовий пиріг з гарбузовим насінням

Тісто виходить буквально карамельне, воно настільки ідеальне, що можна сміливо міксувати різні ягоди та фрукти. Результат у будь-якому випадку вас порадує!
Тісто виходить буквально карамельне, воно настільки ідеальне, що можна сміливо міксувати різні ягоди та фрукти. Результат у будь-якому випадку вас порадує! Фото: автора

Простий, швидкий та невибагливий, але пишний, смачнючий і просто величезний! Навіть мої солодкоїжки подужали пиріг лише за два дні, хоча, зазвичай, «змітають» все за день.

Домашні постійно «виклянчують» до чаю якісь смаколики, а цей пиріг настільки простий у приготуванні, що його можна швиденько спекти навіть після важкого робочого дня. Рецепт із старої маминої кулінарної книжки «Бабушкины пироги» з моїми доповненнями.

Інгредієнти:

Тісто:

250 г цукру,

250 г масла (я брала 200 г),

2 ст. л. сметани (15-20% жирності),

5 ст. л. вареного згущеного молока,

дрібка солі,

6 яєць,

400-450 г борошна,

2 ч. л. розпушувача,

ванілін.

Начинка:

1,5 кг свіжих абрикос,

цукор для посипання,

4 ст. л. рому (у мене бренді, але підійде і коньяк),

200 г гарбузового насіння (попередньо трішки підсмажити).

Цукрова пудра для посипання.

Розмір форми – 35/35 см.

Приготування:

Змішати згущене молоко зі сметаною.

Розтерти цукор із ваніліном та вершковим маслом кімнатної температури. Додати яйця (по одному), продовжуючи збивати міксером. Ввести дрібку солі та суміш «згущена-сметана». Змішати розпушувач із борошном і в декілька прийомів просіяти у тісто. Все разом перемішати до однорідності.

Квадратну форму від духовки встелити папером для випічки, бока змастити маслом і присипати панірувальними сухарями. Вилити тісто й рівномірно розподілити його по всій поверхні.

Зверху викласти половинки абрикосів зрізами догори.

В кожну половинку насипати трішки цукру (в ідеалі – коричневого, але в мене не було). Збризкати абрикоси алкоголем й посипати насіннячком.

Випікати при 180°С близько 40-45 хвилин (режим «верх-низ»).

Трішки охолодити й присипати цукровою пудрою (я не посипаю). Нарізати прямокутниками або квадратами.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: Я люблю їсти цей пиріг, коли він ще теплий. Але навіть наступного дня він дуже смачний. Пекла його колись із консервованими персиками та мигдальними пелюстками. Пробувала також зі сливою. Тісто настільки ідеальне, що можна сміливо міксувати різні ягоди та фрукти. Результат у будь-якому випадку вас порадує!

випічка з абрикосами, абрикоси, солодка випічка, німецький абрикосовий пиріг з гарбузовим насінням, німецька кухня, гарбузове насіння, літня випічка, пирг з абрикосами, абрикосова випічка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сирний пиріг з абрикосами в сметанній заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1790
Я просто обожнюю ароматні абрикосові пироги! Солодке сирне тісто і соковиті кислуваті фрукти ідеально створені одне для одного! Отже, нині абрикоси правлять бал.
Кухе «Абрикосові хмаринки»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1274
Кухе (або кухен) – це чудовий повітряний бісквіт, легкий немов хмаринки! Готується він швидко та просто! Замість абрикосів можна використовувати персики, сливи, ананаси, мандаринки (тільки з дольок потрібно попередньо зняти плівочку). А ось із абрикосами виходить ароматна помаранчево-сонячна смакота
Славнозвісний австрійський «Захер» (Sacher) – торт, якому майже 200 років
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1280
Шоколадно-шоколадний шоколад, розбавлений приємною кислинкою абрикосового джему.
Фінансьє з абрикосами — ніжне мигдальне тістечко з хрусткою скоринкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 854
Французька мигдальна випічка, яка складається з горіхів, борошна, цукрової пудри, масла і білків.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: