Гаряча тема:
- Війна
Нещодавно прочитала, що білий гриб (боровик) вважається найціннішим не лише через свій чудовий смак, але й через унікальну здатність стимулювати функцію травлення людини. Виявляється, користі для хворого шлунка від білих грибочків набагато більше, ніж від м'ясних та курячих бульйонів. Цей білковий продукт відомий також антибактеріальними властивостями, багатим вмістом міді, йоду, цинку й марганцю. Мариновані в ароматному розсолі, білі грибочки стають взимку ідеальною закускою.
Інгредієнти:
2 кг свіжих білих грибів,
2 ст. л. цукру,
1 ч. л. лимонної кислоти,
1 ст. л. солі,
5 штучок гвоздики,
5 горошин чорного та 5 запашного перцю,
2 лаврових листки,
50 мл 9%-го оцту.
Приготування:
Білі гриби перебрати, промити декілька разів під проточною водою, поки вона стане прозорою. Якщо грибочки великі, то нарізати їх скибочками, маленькі — залишити ціленькими. Насипати в ємність із водою й грибами лимонну кислоту, залишити на 5 хвилин. Потім ще раз промити, залити новою водою, щоб гриби почали спливати. Поставте на вогонь і варити 30-40 хвилин (не забувайте знімати піну!). Коли гриби вже будуть готові, додайте до них сіль, цукор, спеції, лавровий листок і варіть ще 20 хвилин. Наприкінці влити у каструлю оцет, перемішати. Розкласти боровики в стерилізовані банки, залити гарячим маринадом, закатати металевими кришками й вкутати до повного охолодження.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: