clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Липня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 4814

Ідеальний маринад для білих грибів

Мариновані в ароматному розсолі, білі грибочки стають взимку ідеальною закускою.
Мариновані в ароматному розсолі, білі грибочки стають взимку ідеальною закускою. Фото: автора

Популярнішої та смачнішої закусочки на святковому столі вам не знайти!

Нещодавно прочитала, що білий гриб (боровик) вважається найціннішим не лише через свій чудовий смак, але й через унікальну здатність стимулювати функцію травлення людини. Виявляється, користі для хворого шлунка від білих грибочків набагато більше, ніж від м'ясних та курячих бульйонів. Цей білковий продукт відомий також антибактеріальними властивостями, багатим вмістом міді, йоду, цинку й марганцю. Мариновані в ароматному розсолі, білі грибочки стають взимку ідеальною закускою.


Інгредієнти:

2 кг свіжих білих грибів,

2 ст. л. цукру,

1 ч. л. лимонної кислоти,

1 ст. л. солі,

5 штучок гвоздики,

5 горошин чорного та 5 запашного перцю,

2 лаврових листки,

50 мл 9%-го оцту.

Приготування:

Білі гриби перебрати, промити декілька разів під проточною водою, поки вона стане прозорою. Якщо грибочки великі, то нарізати їх скибочками, маленькі — залишити ціленькими. Насипати в ємність із водою й грибами лимонну кислоту, залишити на 5 хвилин. Потім ще раз промити, залити новою водою, щоб гриби почали спливати. Поставте на вогонь і варити 30-40 хвилин (не забувайте знімати піну!). Коли гриби вже будуть готові, додайте до них сіль, цукор, спеції, лавровий листок і варіть ще 20 хвилин. Наприкінці влити у каструлю оцет, перемішати. Розкласти боровики в стерилізовані банки, залити гарячим маринадом, закатати металевими кришками й вкутати до повного охолодження.

домашні заготовки, гриби, грибні страви, страви з грибів, гливи, гливи у клярі, закуски, кляр, до пивзакуска, закуски, мариновані гриби, домашні заготовки, ідеальний маринад для білих грибів, білі гриби

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Грибна юшка – національна родзинка Карпат
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 24652
Завдяки різноманітності карпатської кухні, ароматний і насичений суп з білих грибів може готуватися по-різному навіть в одному й тому ж селищі.
Як найкраще заготовити щавель на зиму?
домашні заготовки, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1449
Його можна солити, бланшувати, заморожувати і просто... залити сирою водою
Шампіньйони-гриль – закуска для «розігріву» перед шашликом
гриби, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1473
Таку смакоту ми завжди готуємо на мангалі, щоб «розбавити» очікування головної страви пікніку – м’яса.
Баклажани в томатному соусі по-вірменськи +варіант заготовки цієї закуски на зиму
закуски, овочеві страви, домашні заготовки, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 9568
Холодна страва, яка посіла почесне перше місце у моєму рейтингу рецептів із баклажанів.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: