Гаряча тема:
- Війна
Для сілту підходять всі ягоди – лісові, садові. Бажано лише, щоб шкірка в них була не дуже товста. Ще один величезний плюс – це варення можна варити, як зі свіжих ягід, так і з заморожених, що дозволяє насолоджуватися ним цілий рік, не захаращуючи квартиру банками. Зізнаюся чесно, варила я сілт цьогоріч вперше. Але тепер із впевненістю можу сказати, що таке варення посіло в моїй скарбничці почесне перше місце, посунувши з п‘єдесталу всі інші улюблені домашні заготовки. Його буквально можна їсти ложками! Сілт виходить не дуже солодкий і швидше нагадує мармелад. При цьому желюються всі види ягід! Ну й звісно різні комбінації, мікси та асорті з дарунків літа вітаються. У мене цього разу сілт зі смородини, малини та порічки.
Інгредієнти:
1 кг смородини,
1 кг порічки,
2 кг малини,
2,8 кг цукру (на кожен кілограм ягід слід брати 700-800 г цукру).
Приготування:
Ягоди почистити, помити, засипати в каструлю й поставити на вогонь (БЕЗ ЦУКРУ!).
Розпочнеться активне виділення соку (якщо ягоди пружні та сухенькі, то можна навіть трішки їх пом'яти; у мене сік наповнив каструлю практично миттєво).
Через 20 хвилин після закипання зняти каструлю з вогню.
Засипати в гарячу ягідну суміш цукор і розмішувати до повного його розчинення.
І все! Більше варити нічого не потрібно. Розкласти варення в підготовлені СТЕРИЛЬНІ банки, закатати металевими кришками (можна кришками «твіст-офф», які загвинчуються).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: з цієї порції у мене вийшло 5 л варення і маленька піалочка до чаю. Колір залишається яскравим і насиченим, частина ягідок теж будуть ціленькими. Як запевняють господині на кулінарних форумах, сілт чудово зберігається при кімнатній температурі аж до наступного сезону (якщо достоїть звісно!).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: