Гаряча тема:
- Війна
Рецептом цієї смачної й корисної страви зі мною поділилася колега по роботі (Іринко, респект тобі від мене й моїх рідних чоловіків!). Потім уже в Інтернеті з’ясувала, що вона належить до словацької кухні. Страву можна готувати як зі свіжих, так і з заморожених стручків. Подавати як окремо, так і з гарнірами — картопляним пюре, рисом, локшиною, кашами. Ніжний сметанно-часниковий соус якимось дивним чином має грибний післясмак, він чудово доповнює страви з м’яса та риби.
Інгредієнти:
1 кг зеленої стручкової квасолі,
1 велика цибулина,
0,5 склянки сметани,
сіль, перець,
2-3 зубки часнику,
пажитнік, фенхель (за бажанням),
зелена цибуля та зелень кропу,
50 г твердого сиру для подачі (у мене «Грюн Вальд» з пажитніком),
3 ст. л. оливкової олії,
2 ст. л. вершкового масла.
Приготування:
Стручкову квасолю розрізати на 2-3 частини, видаливши попередньо «хвостики». Покласти в киплячу підсолену воду (якщо використовуєте заморожену квасолю, то її теж слід бланшувати відразу ж, без розморожування), Після закипання свіжу квасолю слід варити 4-5 хвилин, заморожену — 2-3 хвилини. Потім стручки відкинути на друшляк і відразу ж облити холодною водою (для того, щоб зберегти насичений зелений колір).
Часник дрібно покришити або пропустити через прес. Цибулю нарізати тонкими півкільцями й обсмажити на розігрітій суміші масла та олії (до прозорості).
Додати бланшовану стручкову квасолю.
Обсмажити на середньому вогні. Потім додати спеції, трішки посолити, влити сметану, все перемішати. Обсмажити протягом 2-4 хвилин під кришкою, не забуваючи помішувати. Додати зелену цибулю та кріп.
Перед закінченням приготування додати подрібнений часник. Все ретельно перемішати, протушкувати хвилину й прибирати з вогню. Дати 5 хвилин настоятися під кришкою. Подавати до столу притрусивши сиром (я прикрасила тонкими смужками сиру та листочками руколи).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: стручкова (спаржева) квасоля чудово поєднується з іншими овочами, до прикладу, з брокколі, болгарським перцем, помідорами, цибулею. Її можна їсти гарячою і холодною, як гарнір і як самостійну страву. До речі, кількість цибулі та часнику в рецепті можна змінювати на свій смак.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: