Гаряча тема:
- Війна
Цей салат стане гідною прикрасою не лише будь-якої повсякденної трапези, а й святкового столу. Обов'язково його приготуйте, якщо любите смачні овочеві страви! Головний плюс – вам не доведеться проводити цілий день на кухні, постійно обсмажуючи чи бланшуючи овочі, оскільки для приготування такої заготовки, необхідно тільки нарізати овочі, змішати їх з маринадом і розкласти в банки. Взимку кабачкам по-корейськи можна знайти ще одне досить цікаве застосування – вони стануть смачнючою начинкою для домашньої шаурми чи печінкових млинчиків.
Інгредієнти:
2 кг кабачків (вже почищених і підготовлених; у мене асорті з кабачків і зелених та жовтих цукіні),
1 кг моркви,
0,5 кг цибулі.
Для маринаду:
1 склянка цукру,
1 склянка рафінованої олії,
1 склянка оцту (9%-ого),
2 ст. л. солі,
4 ч. л. спецій для моркви по-корейськи (я брала «не гостру», якщо ж ви любитель страв із «вогником», варто купувати «гостру» або ж додатково додати трішки червоного перчику).
ВИХІД: 6 баночок по 0,5 л (+маленька мищинка на пробу).
Приготування:
Підготувати овочі: моркву почистити й натерти на спеціальній тертці для «корейки» – довгими й тонкими смужками.
З кабачків вийняти м’якуш із насінням (він погано натерається, виходить щось на кшталт каші). Якщо кабачки молоді й шкірочка тонка – її можна не чистити (я не знімала). Кабачки теж натерти на тертці довгими смужками.
Цибулю нашаткувати тонкими півкільцями.
Скласти все в глибоку миску й перемішати.
Приготувати маринад: з'єднати всі рідкі інгредієнти з сухими. Розмішати до розчинення цукру.
Залити маринадом овочі, перемішати.
Накрити миску з салатом харчовою плівкою і залишити на дві години, для виділення соку. Ось стільки рідини у мене утворилося в результаті:
Салат ще раз ретельно перемішати й розкласти в банки (намагайтеся в кожну рівномірно розподілити маринад; у мене його вистачило якраз на всі баночки до самого верху).
Стерилізація: в киплячій воді (вона має доходити по плічок банок): банки ємністю 0,5 л – 15-20 хвилин, 1 л – 25-30 хвилин. Потім закатати металевими кришками, перевернути догори дном і вкутати у теплу ковдру. Залишити в такому стані до повного охолодження. Зберігати в погребі чи звичайній кладовці.
Бажаю гарного настрою та смачних заготовок!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: