ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Кабачки по-корейськи на зиму

23 Липня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 22162
Вам не доведеться проводити цілий день на кухні, оскільки для приготування такої заготовки, необхідно лише нарізати овочі й змішати їх із маринадом.
Вам не доведеться проводити цілий день на кухні, оскільки для приготування такої заготовки, необхідно лише нарізати овочі й змішати їх із маринадом. Фото: автора

Ця закуска подобається всім без виключення, тому від всієї душі рекомендую вам скористатися цим дуже простим, але неймовірно смачним рецептом консервації.

Цей салат стане гідною прикрасою не лише будь-якої повсякденної трапези, а й святкового столу. Обов'язково його приготуйте, якщо любите смачні овочеві страви! Головний плюс – вам не доведеться проводити цілий день на кухні, постійно обсмажуючи чи бланшуючи овочі, оскільки для приготування такої заготовки, необхідно тільки нарізати овочі, змішати їх з маринадом і розкласти в банки. Взимку кабачкам по-корейськи можна знайти ще одне досить цікаве застосування – вони стануть смачнючою начинкою для домашньої шаурми чи печінкових млинчиків.

Інгредієнти:

2 кг кабачків (вже почищених і підготовлених; у мене асорті з кабачків і зелених та жовтих цукіні),

1 кг моркви,

0,5 кг цибулі.

Для маринаду:

1 склянка цукру,

1 склянка рафінованої олії,

1 склянка оцту (9%-ого),

2 ст. л. солі,

4 ч. л. спецій для моркви по-корейськи (я брала «не гостру», якщо ж ви любитель страв із «вогником», варто купувати «гостру» або ж додатково додати трішки червоного перчику).

ВИХІД: 6 баночок по 0,5 л (+маленька мищинка на пробу).

Приготування:

Підготувати овочі: моркву почистити й натерти на спеціальній тертці для «корейки» – довгими й тонкими смужками.

З кабачків вийняти м’якуш із насінням (він погано натерається, виходить щось на кшталт каші). Якщо кабачки молоді й шкірочка тонка – її можна не чистити (я не знімала). Кабачки теж натерти на тертці довгими смужками.

Цибулю нашаткувати тонкими півкільцями.

Скласти все в глибоку миску й перемішати.

Приготувати маринад: з'єднати всі рідкі інгредієнти з сухими. Розмішати до розчинення цукру.

Залити маринадом овочі, перемішати.

Накрити миску з салатом харчовою плівкою і залишити на дві години, для виділення соку. Ось стільки рідини у мене утворилося в результаті:

 

Салат ще раз ретельно перемішати й розкласти в банки (намагайтеся в кожну рівномірно розподілити маринад; у мене його вистачило якраз на всі баночки до самого верху).

Стерилізація: в киплячій воді (вона має доходити по плічок банок):  банки ємністю 0,5 л – 15-20 хвилин, 1 л – 25-30 хвилин. Потім закатати металевими кришками, перевернути догори дном і вкутати у теплу ковдру. Залишити в такому стані до повного охолодження. Зберігати в погребі чи звичайній кладовці.

Бажаю гарного настрою та смачних заготовок!

 

огірки, кабачки, домашні заготовки, заготовки з кабачків, заготовки на зиму, домашній погрібець, консервація, кабачки по-корейськи на зиму, страви по-корейськи, кокрейська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую