ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Вірменський салат із запечених овочів – класика східної кухні

24 Липня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 15023
Якщо у вас немає можливості вирватися на пікнік і приготувати овочі на багатті, то спробуйте приготувати їх у домашніх умовах – в духовці.
Якщо у вас немає можливості вирватися на пікнік і приготувати овочі на багатті, то спробуйте приготувати їх у домашніх умовах – в духовці. Фото: автора

Надзвичайно смачний, корисний, ароматний і соковитий!

Ось заради таких салатиків і варто чекати літа! Страва має пряний, пікантний, злегка гостренький смак. Повірте: відірватися неможливо! Якщо у вас немає можливості вирватися на пікнік і приготувати овочі на багатті, то спробуйте приготувати їх у домашніх умовах – в духовці. Гарантую, що ви отримаєте від цієї закуски не менше задоволення, ніж на природі. Салат  подається в теплому вигляді. За бажанням його можна витримати в холодильнику годину-другу й сервірувати охолодженим. За цей час всі овочі чудово просочаться ароматною заправкою.

Інгредієнти:

2-3 баклажани,

2 маленьких цукіні,

3-4 болгарські перчини (краще червоні, ал у мене були лише зелені),

4-5 помідорів,

2-3 зубки часнику,

базилік, кінза, петрушка,

оливкова олія,

лимонний сік,

сіль, суміш перців мелена,

хмелі-сунелі,

дрібка цукру.

Приготування:

Овочі помити й нарізати: баклажани та кабачки – півмісяцями, перець та помідори крупними часточками. На одно деко покласти кабачки та баклажани, збризкати оливковою олією, посипати хмелі-сунелі та посолити.

На інше деко – помідори та перець. Їх теж полити олією, посолити та присмачити травками.

Поставити запікатися у розігріту духовку при 200°С (у мене режим «гриль»). Готувати до зарум’янювання (слідкуйте уважно, адже деко з помідорами та перцем приготується значно раніше).

Скласти спечені овочі у миску й вичавити до них часник. Додати нарізану дрібно зелень.

Полити лимонним соком і, якщо потрібно, оливковою олією (я не поливала, мені вистачило тієї, яку використала для запікання). Підсолити, поперчити та присмачити дрібкою цукру. Обережно все перемішати й викласти на тарілку.

 

 ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за правилами, овочі запікаються на відкритому вогні до обвуглювання. Шкірочка потім знімається, а плоди подрібнюються. В домашніх умовах цього, на жаль, не відтворити, тому запікання шматочками теж є чудовою альтернативою. Крім того, овочі навіть чистити від шкірочки не доведеться. Тільки спекли - і одраз в салат

салати без майонезу, овочі на багатті, овочі на мангалі, запечені овочі, овочеві салати, салат, салати, вірменський салат із запечених овочів, овочі-гриль, теплий салат, баклажани, кабачки, болгарський перець, піст, пісні страви, вірменська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую