clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Липня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 717

Тарт з абрикосами, персиками та шовковицею в пудинговій заливці

Тарт у міру солодкий, а фруктово-ягідна складова взагалі робить його схожим на легкий десерт.
Тарт у міру солодкий, а фруктово-ягідна складова взагалі робить його схожим на легкий десерт. Фото: автора

Випічка — сама бездоганність! Ніжна, яскрава, соковита та сонячна!

Ну що може бути смачнішим, ніж пиріг із абрикосами? Хіба що тарт із пудингом. Такі смаколики — це моя випічка. Обожнюю, коли мало тіста, а начинка більше нагадує ніжний крем. Тарт у міру солодкий, а фруктово-ягідна складова взагалі робить його схожим на легкий десерт.

Інгредієнти:

Тісто:

250-300 г борошна,

3 ст. л. сметани,

3 жовтки,

100 г цукру,

2 ч. л. розпушувача,

120 г вершкового масла,

ванілін.

Для начинки:

300 г абрикосів,

1 великий персик,

100-150 г шовковиці,

90 г ванільного пудингу (2 пачки по 45 г),

2 яйця,

100 мл сметани.

Форма для тарту — діаметр 32 см.

Приготування:

Тісто: розтерти м'яке масло з цукром та ваніліном. Додати по одному жовтки та збити однорідної маси. Влити сметану й поступово просіяти борошно з розпушувачем. Замісити тісто (воно має бути м'яке й еластичне, до рук не липне). Скатати його в кулю, загорнути в харчову плівку й поставити в холодильник на 30 хвилин.

Начинка: з'єднати сметану, сухий пудинг та яйця. Збити все міксером.

Керамічну форму для тарту, змащену маслом, заповнити тістом. Сформувати бортики й наколоти виделкою по всій поверхні.

Зверху викласти половинки абрикосів (зрізами донизу), смужки персика.

Зверху розкласти ягоди шовковиці (можна брати будь-які ягоди).

Вилити пудингову заливку.

Випікати в розігрітій духовці при 180ºС близько 30-35 хвилин.

Повністю охолодити й лише тоді розрізати на порції.

Якщо форма у вас керамічна чи скляна, то подавайте тарт на стіл просто у ній.

Декорувати пиріг можна ягодами, карамельним топінгом та листочками меліси.

тарти, тарт, солодка випічка, літня випічка, випічка з ягодами, тарт з абрикосами персиками та шовковицею, пудинг, пудингова заливка, абрикови, персики, шовковиця, літній тарт, тарт із ягодами, тарт з пудингом

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Абрикосовий тарт Татен — «перевернутий» пиріг по-французьки (ВІДЕО)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1183
Соковитий, абрикосовий шар із легкою кислинкою дуже вдало гармонує з солодкуватим коржем та карамельною заливкою.
Нормандський яблучний пиріг - непередавано соковитий і ароматний!
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1074
Поєднання пісочного тіста, солодкої начинки, кисленьких яблучок і незрівнянний лимонний післясмак не залишать вас байдужими.
Кукурудзяний тарт із сирним кремом та черешнею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 815
Найсмачніший, найповітряніший, найароматніший і найніжніший тарт для любителів випічки з кукурудзяним борошном.
Пісочний тарт «Малинова пінка»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 610
Смачний пиріг з розсипчастою пісочною основою та ніжною кисло-солодкою начинкою, яка схожа на хмаринку!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: