Гаряча тема:
- Війна
Ну що може бути смачнішим, ніж пиріг із абрикосами? Хіба що тарт із пудингом. Такі смаколики — це моя випічка. Обожнюю, коли мало тіста, а начинка більше нагадує ніжний крем. Тарт у міру солодкий, а фруктово-ягідна складова взагалі робить його схожим на легкий десерт.
Інгредієнти:
Тісто:
250-300 г борошна,
3 ст. л. сметани,
3 жовтки,
100 г цукру,
2 ч. л. розпушувача,
120 г вершкового масла,
ванілін.
Для начинки:
300 г абрикосів,
1 великий персик,
100-150 г шовковиці,
90 г ванільного пудингу (2 пачки по 45 г),
2 яйця,
100 мл сметани.
Форма для тарту — діаметр 32 см.
Приготування:
Тісто: розтерти м'яке масло з цукром та ваніліном. Додати по одному жовтки та збити однорідної маси. Влити сметану й поступово просіяти борошно з розпушувачем. Замісити тісто (воно має бути м'яке й еластичне, до рук не липне). Скатати його в кулю, загорнути в харчову плівку й поставити в холодильник на 30 хвилин.
Начинка: з'єднати сметану, сухий пудинг та яйця. Збити все міксером.
Керамічну форму для тарту, змащену маслом, заповнити тістом. Сформувати бортики й наколоти виделкою по всій поверхні.
Зверху викласти половинки абрикосів (зрізами донизу), смужки персика.
Зверху розкласти ягоди шовковиці (можна брати будь-які ягоди).
Вилити пудингову заливку.
Випікати в розігрітій духовці при 180ºС близько 30-35 хвилин.
Повністю охолодити й лише тоді розрізати на порції.
Якщо форма у вас керамічна чи скляна, то подавайте тарт на стіл просто у ній.
Декорувати пиріг можна ягодами, карамельним топінгом та листочками меліси.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: