clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Липня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1046

Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)

Тісто швидке в приготуванні й зручне в роботі. Неймовірно смачне в випеченому вигляді: багатошарове й ніжне.
Тісто швидке в приготуванні й зручне в роботі. Неймовірно смачне в випеченому вигляді: багатошарове й ніжне. Фото: автора

Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.

Це експрес-рецепт листково-дріжджового тіста. Воно швидке в приготуванні й зручне в роботі. Неймовірно смачне у випеченому вигляді: багатошарове й ніжне. Поєднується з будь-якою начинкою (солодкою та солоною). Звісно, ви можете спекти круасанчики і з магазинного тіста, але перед цим почитайте його склад. Воно щедро «напічкане» спредом, а отже й пальмовою та кокосовою оліями. Домашнє ж за текстурою нічим не поступається купленому, а за своїми смаковими якостями у рази перевершує його! Я, зазвичай, готую подвійну порцію, розкачую тонко, прошаровую пергаментом, складаю в декілька разів (на кшталт магазинного тіста) і заморожую. Потім за потреби дістаю і використовую за призначенням.

Інгредієнти:

Тісто:

250 г борошна,

200 г вершкового масла,

2 ст. л. сметани,

1 жовток,

дрібка солі,

1/4 склянки молока,

35 г свіжих дріжджів (або 2,5 ч. л. сухих),

0,5 ст. л. цукру.

Начинка:

0,5 банки згущеного молока,

цукор (для посипання),

жовток (для змащування).

Приготування:

Розчинити дріжджі й цукор в теплому молоці. Додати 1 ст. л. борошна. Поставити в тепле місце без протягів (або просто в мікрохвильовку, не вмикаючи її), щоб дріжджі почали «працювати».

Нарізати масло кімнатної температури невеликими шматочками. Змішати борошно з сіллю й просіяти через сито до масла. Розтерти до утворення «крихти». Висипати суміш на велику тацю або в широку миску. Змішати сметану з жовтками. Додати в «крихту». Порубати ножем, змішуючи суміш. Влити готову опару й замісити м'яке тісто (за необхідності додати трохи борошна).

Знову посікти його ножем і вимісити до еластичності. Зібрати в кулю.

З приготованого тіста можна одразу ж формувати вироби. Для цього відрізати невеликий шматок й тонко розкачати його (решта тісто тримати в холодильнику).

Розрізати тонку паляничку на сегменти у формі трикутника (якщо начинка у вас ягідна можна трішки посипати тісто цукром).

На широкий бік викладати згущене молоко (повидло, джем, ягоди, карамельки-іриски, горішки, шоколад тощо; у мене на фото джем - зробила декілька круасанів для асорті).

Скрутити до центру (виходять невеличкі рогалики).

Викласти їх на деко, встелене пергаментом (я нічим не змащую!). Зверху намастити збитим жовтком і посипати цукром.

Випікати при 180°С протягом 15-17 хвилин (до золотавого кольору скоринки).

Охолодити й можна ласувати (я не пожаліла "згущенки", тож зайва начинка трішки повитікала на деко, ал всередині зосталося достатньо смакоти).

слойки, листкове тісто, солодка випічка, листково-дріжджове тісто, міні-круасани зі згущенкою, варена згущенка, тісто, круасани, рогалики

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Піци-равлики з листкового тіста – експрес-метод приготування
солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1095
Дуже швидкий і смачний рецепт, за яким страву можна готувати з різними начинками.
«Лінивий» штрудель із вишнею та горіхами у карамельному соусі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1070
Смаколик хоча й далекий від класики, але також неймовірно смачний!
ВЕЛИКОДНІЙ СТІЛ: «Наполеон» закусочний
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1621
Рецепт з розряду — «просто готувати смачно з’їсти».
Гата вірменська: по-нашому просто — слойки на кефірі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1276
Чудовий східний десерт, який складається з несолодкого листкового тіста з ніжною вершковою начинкою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: