Гаряча тема:
- Війна
До певного часу я ніколи не консервувала помідори половинками – мені це здавалося якимось жалюгідним компромісом при утилізації «непрезентабельних» томатів. Поки одного разу моя улюблена кума не пригостила мене заготовкою, яку з року в рік робить її мама (пані Галю, мій вам щирий респект!). Спробувала, не встоявши перед романтичною назвою, і… пропала! Помідори, консервовані за цим рецептом,неймовірні: ніжні, але не кашоподібні, пахнуть травами, але з виразним смаком томатів, пікантні, але не затьмарюють собою всі інші аромати. До рецепту входить трохи олії. Проте, конкретно в цьому випадку її присутність цілком виправдана, адже вона надає помідорам блиск і невловиму казковість.
Інгредієнти на 1 л банку:
3-4 гілочки петрушки,
3-4 гілочки базиліка,
2-3 зубчики часнику,
1 маленька цибулина,
2-3 горошини запашного перцю,
5 горошин чорного перцю,
1 ч. л. солі,
2 ст. л. цукру,
1 ст. л. олії,
1 ст. л. оцту.
10-12 половинок помідорів (краще сорту «сливка», але у мене кругленькі).
Приготування:
Насамперед потрібно як слід помити й простерилізувати банки. Наповнити їх смаколиками: на дно насипати перець, покласти часник, кільця половинки цибулі, зеленину. До середини в банку скласти половинки томатів (зрізами донизу). Потім знову цибуля, петрушка й базилік. І знову помідори половинками. В кожну банку насипати сіль і цукор, налити олію й оцет. Залити окропом. Прикрити металевими кришками (не закривати, а саме прикрити!) й поставити стерилізуватися (банки місткістю 1 л рівно 10 хвилин після закипання). Закатати, перевернути догори дном і вкутати ковдрою. Залишити до повного охолодження (приблизно добу).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зберігати помідори половинками при кімнатній температурі, поки сила волі дозволяє – у нас ця закуска «йде» задовго до настання календарної зими. Тому, якщо ви хочете і на новорічно-різдвяні свята відчувати смак літа та «Сонця в бокалі», то поспішіть закрити побільше баночок і ретельно приховайте декілька в комірчині, щоб ваші домашні гурмани не добралися до них раніше
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: