clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Липня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 3025

Помідори, мариновані половинками «Сонце в бокалі»

Якщо ви хочете і на новорічно-різдвяні свята відчувати смак літа та «Сонця в бокалі», то поспішіть закрити побільше баночок і ретельно приховайте декілька в комірчині, щоб ваші домашні гурмани не добралися до них раніше
Якщо ви хочете і на новорічно-різдвяні свята відчувати смак літа та «Сонця в бокалі», то поспішіть закрити побільше баночок і ретельно приховайте декілька в комірчині, щоб ваші домашні гурмани не добралися до них раніше Фото: автора

Соковиті й м’ясисті скибочки помідорів та кільця пікантної цибульки, завдяки простому, але смачному маринаду перетворюються на по-справжньому незабутнє доповнення до закусочного столу.

До певного часу я ніколи не консервувала помідори половинками – мені це здавалося якимось жалюгідним компромісом при утилізації «непрезентабельних» томатів. Поки одного разу моя улюблена кума не пригостила мене заготовкою, яку з року в рік робить її мама (пані Галю, мій вам щирий респект!). Спробувала, не встоявши перед романтичною назвою, і… пропала! Помідори, консервовані за цим рецептом,неймовірні: ніжні, але не кашоподібні, пахнуть травами, але з виразним смаком томатів, пікантні, але не затьмарюють собою всі інші аромати. До рецепту входить трохи олії. Проте, конкретно в цьому випадку її присутність цілком виправдана, адже вона надає помідорам блиск і невловиму казковість.

Інгредієнти на 1 л банку:

3-4 гілочки петрушки,

3-4 гілочки базиліка,

2-3 зубчики часнику,

1 маленька цибулина,

2-3 горошини запашного перцю,

5 горошин чорного перцю,

1 ч. л. солі,

2 ст. л. цукру,

1 ст. л. олії,

1 ст. л. оцту.

10-12 половинок помідорів (краще сорту «сливка», але у мене кругленькі).

Приготування:

Насамперед потрібно як слід помити й простерилізувати банки. Наповнити їх смаколиками: на дно насипати перець, покласти часник, кільця половинки цибулі, зеленину. До середини в банку скласти половинки томатів (зрізами донизу). Потім знову цибуля, петрушка й базилік. І знову помідори половинками. В кожну банку насипати сіль і цукор, налити олію й оцет. Залити окропом. Прикрити металевими кришками (не закривати, а саме прикрити!) й поставити стерилізуватися (банки місткістю 1 л рівно 10 хвилин після закипання). Закатати, перевернути догори дном і вкутати ковдрою. Залишити до повного охолодження (приблизно добу).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зберігати помідори половинками при кімнатній температурі, поки сила волі дозволяє – у нас ця закуска «йде» задовго до настання календарної зими. Тому, якщо ви хочете і на новорічно-різдвяні свята відчувати смак літа та «Сонця в бокалі», то поспішіть закрити побільше баночок і ретельно приховайте декілька в комірчині, щоб ваші домашні гурмани не добралися до них ранішеsealedlaughing

 

 

домашній погрібець, маринування, консервація, мариновані помідори половинками, домашні заготовки, ідеальний маринад для томатів, томати, помідори на зиму

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Найулюбленіший маринад для кабачків «Чеський»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3385
Перевірений і дуже вдалий рецепт, за яким я роблю консервацію щороку.
Швидкі мариновані помідори на зиму «Еталон смаку»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3012
А томати і правда дуууже смачні виходять. Не солоні, в міру солодкуваті й зовсім не кислі.
Квашені помідори з гірчицею як з бочки
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 8197
Томати приємно пощипують, а присутність легкого гірчичного аромату та цукор приголомшливо покращують смак розсолу.
Кабачки по-корейськи на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 4449
Ця закуска подобається всім без виключення, тому від всієї душі рекомендую вам скористатися цим дуже простим, але неймовірно смачним рецептом консервації.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: