clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Липня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2401

Пісочне печиво на сметані «Равлики з какао»

Печиво вирізняється своєю крихкою структурою, дуже ніжне й розсипчасте.
Печиво вирізняється своєю крихкою структурою, дуже ніжне й розсипчасте. Фото: автора

У нас воно числиться в незмінних фаворитах домашніх чаювань.

Рецептуру та спосіб формування цього смачненького печива я колись вигадала сама. В мене залишилося тісто від тарту, і я вирішила дати йому друге життя. Вичавити фігурки вирубками здалося мені досить банальним, тому в хід пішло какао та ліплення всеможливих «витребеньок». Якогось особливого «вах-ефекту» не очікувала, але печиво настільки всім сподобалося, що тепер готую його частенько. Воно вирізняється своєю крихкою структурою, дуже ніжне й розсипчасте. Завдяки цьому тривалий час не черствіє й буквально тане у роті!

Інгредієнти:

Тісто:

250-300 г борошна,

3 ст. л. сметани,

3 жовтки,

100 г цукру,

2 ч. л. розпушувача,

120 г вершкового масла,

ванілін.

Для оздоблення:

темне какао (чим якісніше, тим смачнішим буде печиво),

цукор та цукрова пудра.

Приготування:

Розтерти м'яке масло з цукром та ваніліном. Додати по одному жовтки та збити до однорідної маси. Влити сметану й поступово просіяти борошно з розпушувачем. Замісити тісто (воно має бути м'яке й еластичне, до рук не липне). Скатати його в кулю, загорнути в харчову плівку й поставити в холодильник на 30 хвилин, щоб «дозріло».

Робочу поверхню "підпилити" трішки борошном (я не посипала, моє тісто добре розкачувалося й до столу не прилипало). Тісто розділити на декілька частин і кожну почергово розкачати у тонкий прямокутник.

Нарізати його смужками завширшки 2-3 см.

Потім посипати їх зверху тонким шаром какао та цукру. 

Скачати кожну смужку у вигляді спіралі-равлика.

До речі, можна робити печиво й взагалі без какао, просто посипати смужки цукром та скрутити.

Викласти равлики на деко, встелене пергаментом (я практично ніколи папір для випічки нічим не змащую – все і так чудово відстає). Випікати в розігрітій духовці при 180ºС близько 10-15 хвилин. Печиво має набути злегка золотавого кольору.

Ще теплі смаколики за бажанням посипати цукровою пудрою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зерігати в залізній коробці або паперових пакуночках, тоді воно залишатиметься хрумким та розсипчастим. Але у нас воно з'їдається практично за два дні.

печиво, хрумке печиво, випічка до чаю, бюджетна випічка, пісочне тісто, пісочне печиво, равлики з какао, пісочне печиво на сметані

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Печиво «Капучіно» з горішками та краплями шоколаду
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1137
Кавоманан присвячується! Чудовий розсипчастий смаколик із легким та ніжним ароматом улюбленого напою!
Хорватське печиво «Дідусеві вуса»
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1089
Хрустке розсипчасте тісто, ароматне шоколадно-горіхове безе й апетитний кумедний вигляд.
Хрустке печиво на пиві - економ-варіант без яєць
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1333
Смачне, багатошарове та майже невагоме.
ФІЛБЕРТІНИ (Filbertines) - ароматне, розсипчасте, мега-горіхове печиво
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1535
На кулінарних форумах пишуть, що воно зберігається при кімнатній температурі близько місяця.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: