Гаряча тема:
- Війна
Рецептуру та спосіб формування цього смачненького печива я колись вигадала сама. В мене залишилося тісто від тарту, і я вирішила дати йому друге життя. Вичавити фігурки вирубками здалося мені досить банальним, тому в хід пішло какао та ліплення всеможливих «витребеньок». Якогось особливого «вах-ефекту» не очікувала, але печиво настільки всім сподобалося, що тепер готую його частенько. Воно вирізняється своєю крихкою структурою, дуже ніжне й розсипчасте. Завдяки цьому тривалий час не черствіє й буквально тане у роті!
Інгредієнти:
Тісто:
250-300 г борошна,
3 ст. л. сметани,
3 жовтки,
100 г цукру,
2 ч. л. розпушувача,
120 г вершкового масла,
ванілін.
Для оздоблення:
темне какао (чим якісніше, тим смачнішим буде печиво),
цукор та цукрова пудра.
Приготування:
Розтерти м'яке масло з цукром та ваніліном. Додати по одному жовтки та збити до однорідної маси. Влити сметану й поступово просіяти борошно з розпушувачем. Замісити тісто (воно має бути м'яке й еластичне, до рук не липне). Скатати його в кулю, загорнути в харчову плівку й поставити в холодильник на 30 хвилин, щоб «дозріло».
Робочу поверхню "підпилити" трішки борошном (я не посипала, моє тісто добре розкачувалося й до столу не прилипало). Тісто розділити на декілька частин і кожну почергово розкачати у тонкий прямокутник.
Нарізати його смужками завширшки 2-3 см.
Потім посипати їх зверху тонким шаром какао та цукру.
Скачати кожну смужку у вигляді спіралі-равлика.
До речі, можна робити печиво й взагалі без какао, просто посипати смужки цукром та скрутити.
Викласти равлики на деко, встелене пергаментом (я практично ніколи папір для випічки нічим не змащую – все і так чудово відстає). Випікати в розігрітій духовці при 180ºС близько 10-15 хвилин. Печиво має набути злегка золотавого кольору.
Ще теплі смаколики за бажанням посипати цукровою пудрою.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зерігати в залізній коробці або паперових пакуночках, тоді воно залишатиметься хрумким та розсипчастим. Але у нас воно з'їдається практично за два дні.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: