clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Липня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1005

Пісочне печиво на сметані «Равлики з какао»

Печиво вирізняється своєю крихкою структурою, дуже ніжне й розсипчасте.
Печиво вирізняється своєю крихкою структурою, дуже ніжне й розсипчасте. Фото: автора

У нас воно числиться в незмінних фаворитах домашніх чаювань.

Рецептуру та спосіб формування цього смачненького печива я колись вигадала сама. В мене залишилося тісто від тарту, і я вирішила дати йому друге життя. Вичавити фігурки вирубками здалося мені досить банальним, тому в хід пішло какао та ліплення всеможливих «витребеньок». Якогось особливого «вах-ефекту» не очікувала, але печиво настільки всім сподобалося, що тепер готую його частенько. Воно вирізняється своєю крихкою структурою, дуже ніжне й розсипчасте. Завдяки цьому тривалий час не черствіє й буквально тане у роті!

Інгредієнти:

Тісто:

250-300 г борошна,

3 ст. л. сметани,

3 жовтки,

100 г цукру,

2 ч. л. розпушувача,

120 г вершкового масла,

ванілін.

Для оздоблення:

темне какао (чим якісніше, тим смачнішим буде печиво),

цукор та цукрова пудра.

Приготування:

Розтерти м'яке масло з цукром та ваніліном. Додати по одному жовтки та збити до однорідної маси. Влити сметану й поступово просіяти борошно з розпушувачем. Замісити тісто (воно має бути м'яке й еластичне, до рук не липне). Скатати його в кулю, загорнути в харчову плівку й поставити в холодильник на 30 хвилин, щоб «дозріло».

Робочу поверхню "підпилити" трішки борошном (я не посипала, моє тісто добре розкачувалося й до столу не прилипало). Тісто розділити на декілька частин і кожну почергово розкачати у тонкий прямокутник.

Нарізати його смужками завширшки 2-3 см.

Потім посипати їх зверху тонким шаром какао та цукру. 

Скачати кожну смужку у вигляді спіралі-равлика.

До речі, можна робити печиво й взагалі без какао, просто посипати смужки цукром та скрутити.

Викласти равлики на деко, встелене пергаментом (я практично ніколи папір для випічки нічим не змащую – все і так чудово відстає). Випікати в розігрітій духовці при 180ºС близько 10-15 хвилин. Печиво має набути злегка золотавого кольору.

Ще теплі смаколики за бажанням посипати цукровою пудрою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зерігати в залізній коробці або паперових пакуночках, тоді воно залишатиметься хрумким та розсипчастим. Але у нас воно з'їдається практично за два дні.

печиво, хрумке печиво, випічка до чаю, бюджетна випічка, пісочне тісто, пісочне печиво, равлики з какао, пісочне печиво на сметані

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Печиво «Капучіно» з горішками та краплями шоколаду
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 809
Кавоманан присвячується! Чудовий розсипчастий смаколик із легким та ніжним ароматом улюбленого напою!
Хрустке печиво на пиві - економ-варіант без яєць
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 877
Смачне, багатошарове та майже невагоме.
Тістечко «Картопля» на заварному кремі (без випікання)
десерти, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 677
Пропоную згадати дитинство й потішити себе й рідних улюбленим смаколиком.
ФІЛБЕРТІНИ (Filbertines) - ароматне, розсипчасте, мега-горіхове печиво
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1221
На кулінарних форумах пишуть, що воно зберігається при кімнатній температурі близько місяця.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: