Гаряча тема:
- Війна
Це відкритий італійський омлет, який готують із різними начинками спочатку на плиті, а потім запікають у духовці. Готувати фрітатту швидко й просто. Італійці традиційно роблять її із овочами, м’ясом та навіть із пастою.
Інгредієнти:
700 г кабачків (у мене кабачки навпіл з цукіні),
4 яйця,
1середня цибулина,
3 зубки часнику,
100 г тертого твердого сиру,
2 плавлених сирка,
базилік,
мускатний горіх,
сіль, перець за смаком.
Приготування:
Цибулю нарізати півкільцями, часник – дрібними кубиками. Злегка обсмажити на оливковій олії.
Кабачки очистити нарізати тонкими кільцями, додати до цибулі й часнику. Обсмажувати разом ~ 7-10 хвилин.
Посолити, поперчити, посипати мускатним горіхом. Форму (скляну чи порцелянову) змастити маслом. Викласти кабачки.
Яйця збити виделкою, додати натертий плавлений сирок і базилік. Перемішати суміш із кабачками.
Зверху посипати тертим сиром.
Запікати в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці близько 25 хвилин.
Дістати й трохи охолодити, щоб запіканка тримала форму.
Нарізати на порції та подавати теплим.
Хоча страва чудово смакує і в холодному вигляді. Чудово смакує з овочевим салатом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: