ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Червня, 2020

Фріттата з кабачками – смачний італійський омлет-запіканка

31 Липня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3350
Готувати фріттату швидко й просто. Італійці традиційно роблять її із овочами, м’ясом та навіть із пастою.
Готувати фріттату швидко й просто. Італійці традиційно роблять її із овочами, м’ясом та навіть із пастою. Фото: автора

Дуже смачна й легка страва, яка підійде для сніданку або вечері

Це відкритий італійський омлет, який готують із різними начинками спочатку на плиті, а потім запікають у духовці. Готувати фрітатту швидко й просто. Італійці традиційно роблять її із овочами, м’ясом та навіть із пастою.

Інгредієнти:    

700 г кабачків (у мене кабачки навпіл з цукіні),

4 яйця,

1середня цибулина,

3 зубки часнику,

100 г тертого твердого сиру,

2 плавлених сирка,

базилік,

мускатний горіх,

сіль, перець за смаком.

Приготування:

Цибулю нарізати півкільцями, часник – дрібними кубиками. Злегка  обсмажити на оливковій олії.

Кабачки очистити нарізати тонкими кільцями, додати до цибулі й часнику. Обсмажувати разом ~ 7-10 хвилин.

Посолити, поперчити, посипати мускатним горіхом. Форму (скляну чи порцелянову) змастити маслом. Викласти кабачки. 

Яйця збити виделкою, додати натертий плавлений сирок і базилік. Перемішати суміш із кабачками.

Зверху посипати тертим сиром.

Запікати в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці близько 25 хвилин.

Дістати й трохи охолодити, щоб запіканка тримала форму.

Нарізати на порції та подавати теплим.

Хоча страва чудово смакує і в холодному вигляді. Чудово смакує з овочевим салатом.

запіканки, запіканка, овочеві страви, овочі, страви з овочів, фріттата, італійська кухня, страви з кабачків, омлет, швидкі сніданки, смачні сніданки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую