Гаряча тема:
- Війна
Страва не важка, але досить ситна завдяки м'ясній складовій. Смак у салату нейтральний, не надто солодкий, незважаючи на фрукти. Проявляється така цікава ступінчастість: перш за все відчувається свіжість лимона, потім ніжність курячої грудки, пікантність сиру та хрускіт кунжуту. І все це м'яко нейтралізує абрикос.
Інгредієнти:
2 курячих філе (або 1 куряча грудка),
5-7 абрикосів (залежно від розміру),
пучок салату,
листочки руколи,
100 г сиру (у мене «Емменталь»),
кунжут (підсушений на сухійсковорідці).
Для маринування філе: сіль, перець, карі, соєвий соус.
Заправка:
3 ст. л. оливкової олії,
1 ст. л. лимонного соку,
1 ч. л. тертої цедри лимона,
1 ч. л. меду,
1 ч. л. солодкої американської гірчиці,
сушений базилік,
сіль,
суміш переців мелена.
Приготування:
Куряче філе нарізати скибочками й замаринувати в суміші перцю, солі, карі та соєвого соусу протягом 30 хвилин. Обсмажити у невеликій кількості олії на сильному вогні до зарум'янювання.
Коли курятина буде готовою — вимкнути вогонь й охолодити.
Абрикоси помити й нарізати смужками (кожну половинку на 4 частини).
Для заправки змішати всі інгредієнти.
Руколу та салат пормити, обсушити та нарвати руками. Викласти на дно тарілки.
Потім абрикоси та куряче м'ясо.
Зверху хаотично розкидати тонесенькі пластинки сиру. Посипати кунжутом.
Полити заправкою й одразу подавати.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: медового присмаку в заправці практично не відчувається. Проте, якщо ви не любитель цього продукту, його можна замінити на чайну ложку цукру.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: