clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 753

Салат із абрикосами, куркою та сиром

Смак у салату нейтральний, не надто солодкий, незважаючи на фрукти.
Смак у салату нейтральний, не надто солодкий, незважаючи на фрукти. Фото: автора

Літній, легкий, яскравий салатик для любителів поєднанням’яса та фруктів.

Страва не важка, але досить ситна завдяки м'ясній складовій. Смак у салату нейтральний, не надто солодкий, незважаючи на фрукти. Проявляється така цікава ступінчастість: перш за все відчувається свіжість лимона, потім ніжність курячої грудки, пікантність сиру та хрускіт кунжуту. І все це м'яко нейтралізує абрикос.

Інгредієнти:

2 курячих філе (або 1 куряча грудка),

5-7 абрикосів (залежно від розміру),

пучок салату,

листочки руколи,

100 г сиру (у мене «Емменталь»),

кунжут (підсушений на сухійсковорідці).

Для маринування філе: сіль, перець, карі, соєвий соус.

Заправка:

3 ст. л. оливкової олії,

1 ст. л. лимонного соку,

1 ч. л. тертої цедри лимона,

1 ч. л. меду,

1 ч. л. солодкої американської гірчиці,

сушений базилік,

сіль,

суміш переців мелена.

Приготування:

Куряче філе нарізати скибочками й замаринувати в суміші перцю, солі, карі та соєвого соусу протягом 30 хвилин. Обсмажити у невеликій кількості олії на сильному вогні до зарум'янювання. 

Коли курятина буде готовою — вимкнути вогонь й охолодити.

Абрикоси помити й нарізати смужками (кожну половинку на 4 частини).

Для заправки змішати всі інгредієнти.

Руколу та салат пормити, обсушити та нарвати руками. Викласти на дно тарілки.

Потім абрикоси та куряче м'ясо.

Зверху хаотично розкидати тонесенькі пластинки сиру. Посипати кунжутом.

Полити заправкою й одразу подавати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: медового присмаку в заправці практично не відчувається. Проте, якщо ви не любитель цього продукту, його можна замінити на чайну ложку цукру.

салати без майонезу, салат з абрикосами, салати, салати з абрикосами куркою та сиром, рукола, салати з фруктами

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Баклажановий салат із бринзою, помідорами та горіхами кеш’ю
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1025
«Синенькі» в компанії з цими складовими смакують просто ідеально!
Традиційний овочевий салат на новий незвичний лад
салати
Світлана ЯСЬКОВА 947
Напевно, кожна господиня з початком сезону ранніх овочів готує салатик із редиски, огірків та яєць, де всі інгредієнти нарізуються часточками. Але я хочу запропонувати вам іншу подачу цієї звичної всім страви.
Італійський салат із часточками дині та панірованою моцареллою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1148
Диня на нашому столі – це класика. Ну а я пропоную піти далі й приготувати із неї салат.
Вірменський салат із запечених овочів – класика східної кухні
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 917
Надзвичайно смачний, корисний, ароматний і соковитий!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: